9 αποτελεσματικές συμβουλές για εξοικονόμηση νερού στα σπίτια σας

Το νερό είναι ένας από τους σημαντικότερους πόρους που έχουμε. Είναι απαραίτητο για το σώμα μας, και είναι επίσης απαραίτητο για το περιβάλλον μας. Ωστόσο, συχνά μπορούμε να μείνουμε χωρίς νερό, αν δεν το φροντίσουμε. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο αποτελεσματικοί με τη χρήση νερού από άλλους. Αλλά ανεξάρτητα από τις μεθόδους σας, να θυμάστε πάντα να εξοικονομείτε νερό! Ακολουθώντας αυτές τις εννέα εύκολες συμβουλές, μπορείτε να εξοικονομήσετε νερό στο σπίτι σας και να εξοικονομήσετε χρήματα στη διαδικασία.

1. ap όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή πλένετε πιάτα Απενεργοποιήστε το t

Αν ενεργοποιήσετε το νερό ενώ εκτελείτε μια οικιακή δουλειά θα σπαταλήσετε έως και το 50 τοις εκατό του. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που πλένετε ή βουρτσίζετε τα δόντια σας, το νερό χάνεται. Αντίθετα, ανοίξτε τη βρύση μόνο όπως χρειάζεται. Εάν χρειάζεστε νερό κατά το μαγείρεμα, χρησιμοποιήστε ένα βραστήρα τσαγιού, ο οποίος καταναλώνει λιγότερο νερό από έναν απλό ηλεκτρικό.

2. Εγκαταστήστε μια κεφαλή ντους χαμηλής ροής

Εάν είστε όπως πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες σπιτιού εκεί έξω, πιθανότατα δεν ξέρετε πώς να αλλάξετε μια κεφαλή ντους. Εάν συμβαίνει αυτό, εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε ολόκληρη τη μονάδα σας. Μια κεφαλή ντους χαμηλής ροής απαιτεί λιγότερα γαλόνια ανά λεπτό (GPM), γεγονός που την καθιστά πολύ καλύτερη για διατήρηση από τις παραδοσιακές. Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι με μια κεφαλή ντους με πιστοποίηση Energy Star, όπως η Aqualate Eco Flow 4.0. Αυτή η κεφαλή ντους έχει 15 GPM και εξοικονομεί έως και 70% νερό σε σύγκριση με μια τυπική κεφαλή ντους που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μεταξύ 12-20 GPM.

3. Αλλάξτε τα φίλτρα νερού σας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αλλάξατε το φίλτρο νερού σας; Θα πρέπει να το κάνετε κάθε ή δύο μήνες, ανάλογα με το είδος του συστήματος φιλτραρίσματος που έχετε. Τα φίλτρα όχι μόνο αφαιρούν τις κακές γεύσεις και τις οσμές, αλλά αφαιρούν και τα επιβλαβή σωματίδια από το νερό. Αυτό το κάνει πιο υγιεινό για όλους όσους πίνουν από τον νεροχύτη. Δείτε τα φίλτρα νερού Best Choice Products σήμερα στο Conradmartens.com.au.

4. Αντικαταστήστε τις παλιές τουαλέτες

Η αντικατάσταση μιας τουαλέτας όχι μόνο μειώνει την κατανάλωση νερού έως και 40%, αλλά εξαλείφει την πιθανότητα να λειτουργεί η τουαλέτα τη νύχτα. Τουαλέτες που ξεπλένουν με νερό και εκείνες που δεν έχουν διαρροή, προκαλώντας πλημμύρες και σπατάλη νερού. Επομένως, κατά την αντικατάσταση, φροντίστε να επιλέξετε ένα μοντέλο που δεν λειτουργεί με νερό, καθώς αυτό θα εξοικονομήσει ακόμη περισσότερο νερό. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς σειράς Serta 5800.

5. Διορθώστε τους σωλήνες που έχουν διαρροή προτού σπαταλήσουν γαλόνια νερού

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σπίτι τους λειτουργεί με νερό της βροχής. Διαρροές αναπτύσσονται σε κάποιο σημείο κυριολεκτικά σε εκατομμύρια σπίτια σε όλη την Αμερική κάθε μέρα. Ωστόσο, προτού καλέσετε τον υδραυλικό για να φτιάξει τους σωλήνες σας, δοκιμάστε να τους φτιάξετε πρώτα μόνοι σας:

  1. Ελέγξτε κάτω από τους νεροχύτες, τις αποχετεύσεις της μπανιέρας και τις εξωτερικές βρύσες.
  2. Σημειώστε πού εμφανίζονται οι διαρροές και πότε συμβαίνουν. Από εκεί, γίνεται ευκολότερος ο εντοπισμός της προβληματικής περιοχής.
  3. Σταματήστε τις διαρροές προτού καταστρέψουν το δάπεδό σας καλαφατίζοντας κατάλληλα τις ρωγμές και τις τρύπες.
  4. Φυτέψτε κάποιο είδος φυτού εξοικονόμησης νερού

Τα φυτά είναι πολύ αποτελεσματικά στον καθαρισμό του αέρα που αναπνέουμε και στον καθαρισμό του αέρα γύρω μας. Επίσης απορροφούν την υγρασία και αποτρέπουν τη συσσώρευση υγρασίας. Επιπλέον, προσθέτουν ζωή και ομορφιά σε κάθε χώρο. Πολλοί τύποι φυτών αποδίδουν καλύτερα στην απορρόφηση της υπερβολικής υγρασίας από άλλα. Για παράδειγμα, τα πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου προτιμούν πιο ξηρό έδαφος και φαίνονται καλύτερα σε υγρά κλίματα. Αυτά που αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να διατηρηθούν ενυδατωμένα μέσω συστημάτων ομίχλης. Ανεξάρτητα από τον τύπο, τα φυτά εξοικονόμησης νερού έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις σε νερό, που σημαίνει ότι απαιτούν λίγο έως καθόλου νερό σε σύγκριση με άλλα φυτά. Ακόμη και κάτι μικρό σαν παχύφυτο σε περβάζι παραθύρου μπορεί να μειώσει την καθημερινή σας κατανάλωση νερού έως και 45%.

6. Επισκευάστε τα εξαρτήματα που παρουσιάζουν διαρροή

Ντους που στάζουν, βρύσες που στάζουν, βρύσες που στάζουν, όπως το πείτε. Αυτά τα κοινά οικιακά ζητήματα ευθύνονται για τη σπατάλη εκατοντάδων γαλονιών νερού κάθε μέρα. Ευτυχώς, αυτά τα προβλήματα δεν είναι περίπλοκα στην επισκευή. απλά αντικαταστήστε φθαρμένα εξαρτήματα όπως ροδέλες ή στεγανοποιήσεις. Κάντε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο για να εντοπίσετε το σωστό εξάρτημα για αγορά. Δεν βρίσκετε ένα προς πώληση; Μεταβείτε στον ιστότοπο και παραλάβετε μόνοι σας έναν αντικαταστάτη. Πωλούν τα πάντα, από λαμπτήρες μέχρι πετσέτες χεριών, οπότε σίγουρα θα βρείτε αυτό ακριβώς που χρειάζεστε.

7. Εγκαταστήστε νέες συσκευές

Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε πόσο μεγάλη επίδραση μπορεί να έχει η απόδοση της συσκευής στη μείωση του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού ενέργειας. Είτε πρόκειται για αέριο είτε για ηλεκτρικό, οι νέες συσκευές καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Τα νέα ψυγεία χρησιμοποιούν συχνά 30% λιγότερο ρεύμα, ενώ τα πλυντήρια 20%. Εάν δεν έχετε αγοράσει ένα νέο ψυγείο εδώ και χρόνια, τώρα είναι σίγουρα η ώρα. Ομοίως, εάν αναβάλλατε να αγοράσετε ένα νέο πλυντήριο, θα θελήσετε να σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ένα νεότερο μοντέλο. Θα μπορούσε πραγματικά να αποδώσει και μακροπρόθεσμα, επειδή διαρκούν περισσότερο και εξοικονομούν χρήματα για επισκευές.

8. Ξεβουλώστε τις τουαλέτες

Αυτή η συμβουλή μπορεί να φαίνεται αρκετά απλή, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού καταλήγουν να σπαταλούν άσκοπα γαλόνια νερού χάρη στις βουλωμένες λεκάνες τουαλέτας. Κρατήστε το χαρτί υγείας κοντά στο νεροχύτη και ξεπλύνετε τακτικά την τουαλέτα για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα. Επίσης, αφαιρέστε τις τρίχες που έχουν πέσει μέσα στο μπολ χρησιμοποιώντας ένα έμβολο. Αν το κάνετε αυτό, αποφράσσετε την αποχέτευση σας γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να ρίξετε χημικά στην αποχέτευση. Ακολουθείτε πάντα με ακρίβεια τις οδηγίες του κατασκευαστή για να βεβαιωθείτε ότι η τουαλέτα σας λειτουργεί σωστά.

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια του έτους. Αν και κάθε σταγόνα μετράει και είναι σημαντική για τη διατήρηση των πόρων μας, είναι επίσης καλό να θυμόμαστε ότι δεν έχουν όλα τα μέρη ίση πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η λίστα θα βοηθήσει ιδιοκτήτες σπιτιού να συνειδητοποιήσουν τις συνήθειές τους και να τις προσαρμόσουν ανάλογα. Θα παρατηρήσετε τη μεγαλύτερη διαφορά μόλις φτάσει ο επόμενος λογαριασμός κοινής ωφέλειας.