6 συμβουλές και κόλπα για να ξεκινήσετε δυνατά το κολέγιο

Με το πέσιμο προ των πυλών, πολλά παιδιά θα χαιρετούν τις πόλεις τους και θα λένε γεια στους νέους. Το κολέγιο μπορεί να είναι μια συναρπαστική στιγμή για τους μαθητές, αλλά μπορεί επίσης να είναι τρομακτική, ειδικά για τους γονείς. Εάν ανησυχείτε για το ότι το παιδί σας θα φύγει, μην το αφήσετε να φύγει από το σπίτι χωρίς αυτές τις συμβουλές και κόλπα για να εξασφαλίσετε την επιτυχία στον πρώτο του χρόνο!

Τρόπος Προϋπολογισμού

Είτε το παιδί σας πηγαίνει σε μια μεγάλη πόλη είτε σε μικρή πόλη, θα ξοδέψει χρήματα. Η θέσπιση ορίου περιορίζει τις αγορές τους, αλλά δεν εξηγεί πόσα χρήματα πρέπει να διατεθούν για ορισμένες αγορές, αφήνοντάς τους ανενημέρωτους σχετικά με τις λογικές δαπάνες. Βοηθώντας τους να δημιουργήσουν έναν προϋπολογισμό, θα τους δείξουμε πώς να διαθέσουν χρήματα σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως ρούχα και τρόφιμα. Διδάσκει επίσης την υπευθυνότητα και τους προετοιμάζει για ένα οικονομικά έξυπνο μέλλον. Οι τράπεζες διαθέτουν εφαρμογές με συμβουλές προϋπολογισμού και όπου μπορούν να παρακολουθούνται οι δαπάνες. Επιπλέον, όλοι οι λογαριασμοί τους θα είναι ήδη συνδεδεμένοι. Αυτή είναι η πιο ασφαλής επιλογή, αλλά για εφαρμογές που είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στον προϋπολογισμό, ελέγξτε αυτό πρόσφατη λίστα. Να είστε προσεκτικοί όταν σας ζητηθεί να συγχρονίσετε προσωπικές πληροφορίες!

Καθαρισμός αποτελεσματικά

Κανείς δεν θέλει έναν βρώμικο κοιτώνα, γι’ αυτό διδάξτε στο παιδί σας πώς να διατηρεί τη θέση του τακτοποιημένο και να απαλλαγεί από τυχόν λεκέδες ή ακαταστασία που εμφανίζονται ξαφνικά. Σίγουρα, η Google είναι πάντα διαθέσιμη με οδηγίες χρήσης, αλλά ο εξοπλισμός του παιδιού σας με τα σωστά αναλώσιμα καθαρισμού και τις κατάλληλες γνώσεις κάνει τη διαδικασία ευκολότερη και ταχύτερη. Ανάλογα με τη διάταξη και τις βοηθητικές παροχές του κοιτώνα τους, αγοράστε μια σφουγγαρίστρα κενού ή/και σπρέι για το πάτωμα. Σαπούνι, σφουγγάρια, χαρτοπετσέτες και απολυμαντικό σπρέι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλες επιφάνειες και πιάτα. Το αφαιρετικό λεκέδων ή το σαπούνι είναι ιδανικά για ατέλειες σε ρούχα και χαλί. Δύσκολα αφαιρούμενες ουσίες σε ξύλινες επιφάνειες θα πρέπει να ξύνονται απαλά πριν τον καθαρισμό. Προτείνετε στο παιδί σας να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα καθαριότητας με τον συγκάτοικό του και να το τηρήσει, ώστε ο κοιτώνας να παραμένει τακτοποιημένος όλο το χρόνο.

Το πλύσιμο ρούχων είναι μια άλλη επιτακτική ικανότητα ζωής που πρέπει να έχετε. Ενώ τα πλυντήρια ρούχων στην πανεπιστημιούπολη έχουν οδηγίες, η γνώση του πώς οι διαφορετικές ρυθμίσεις επηρεάζουν την ποιότητα των ρούχων θα μεγιστοποιήσει τη διάρκεια ζωής τους και θα αποτρέψει πιθανές ζημιές. Ελεγχος εδώ για να ακολουθήσετε κάποιες βασικές οδηγίες.

Τα σχολικά βιβλία δεν έρχονται φτηνά

Τα μεμονωμένα εγχειρίδια μπορούν να ξεπεράσουν τις εκατοντάδες και να αυξήσουν τα ήδη δαπανηρά δίδακτρα εξαμήνου. Σπάνια τα χρειάζονται ποτέ οι μαθητές την πρώτη μέρα του μαθήματος, γι’ αυτό συμβουλέψτε το παιδί σας να εξετάσει τις διαδικτυακές εκδόσεις ή τα μεταχειρισμένα αντίγραφα. Οι καθηγητές συχνά εξηγούν τη διαδικασία αγοράς και εάν απαιτείται πράγματι μια συγκεκριμένη έκδοση στην αρχή του εξαμήνου, επομένως υπάρχει ακόμη περισσότερος λόγος να περιμένετε. Εάν το παιδί σας ανησυχεί μήπως δεν έχει το ακριβές φυσικό αντίγραφο, προτείνετε να αγοράσετε το βιβλίο από έναν μη πανεπιστημιακό πωλητή στον οποίο μπορεί να στείλει το βιβλίο πίσω, καθώς τα πανεπιστημιακά βιβλιοπωλεία δεν επιτρέπουν πάντα την επιστροφή μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (καλέστε για επιβεβαίωση) .

Η επικοινωνία είναι το κλειδί

Το να ζεις με αγνώστους δεν είναι εύκολο κατόρθωμα, πολύ λιγότερο για όσους ξεκινούν το κολέγιο και αντιμετωπίζουν το άγχος του. Οι περισσότεροι έφηβοι ξέρουν πώς να βρουν έναν συγκάτοικο, αλλά μπορεί να σταματήσουν να επικοινωνούν μαζί τους αφού επιβεβαιωθεί η κατάσταση διαβίωσης. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να μιλήσει με τον μελλοντικό συγκάτοικό του όλο το καλοκαίρι για να δημιουργήσει μια βάση επικοινωνίας και πιθανή φιλία. Αυτό επιτρέπει ένα άνετο ξεκίνημα της χρονιάς και κάνει τη μετάβαση πολύ πιο ομαλή. Φροντίστε να τους ενημερώσετε ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί στην πραγματική ζωή σε σύγκριση με το διαδίκτυο και ότι θα πρέπει ακόμα να προσαρμοστούν στη ζωή με άλλο άτομο. Για τα παιδιά που δεν έχουν την επιλογή να επιλέξουν συγκάτοικο, διδάξτε τους πώς να βάζουν όρια, να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να μοιράζονται χώρο. Θα υπάρχει τουλάχιστον ένας RA (κάτοικος βοηθός) στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα.

Αξιοποίηση ωραρίου γραφείου

Είναι εύκολο να παραλείψετε τη συνάντηση με καθηγητές, αλλά οι ώρες γραφείου μπορεί να είναι καθοριστικές για την επιτυχία κάποιου σε μια τάξη. Υπενθυμίστε στο παιδί σας ότι οι καθηγητές θέλουν να βοηθήσουν και αυτές οι σχέσεις μπορούν να το ωφελήσουν μακροπρόθεσμα εάν χρειαστεί μια συστατική επιστολή ή βοήθεια σε άλλον τομέα. Εάν δεν αισθάνονται άνετα να μιλήσουν με έναν καθηγητή, ορισμένες τάξεις έχουν TA (βοηθούς διδασκαλίας) που είναι διαθέσιμοι. Τα πανεπιστήμια έχουν συχνά ανώτερους τάκτες που διδάσκουν σε περίπτωση που το παιδί σας προτιμούσε να ζητήσει βοήθεια από άλλον μαθητή.

Μαγειρική 101

Ενώ στην πανεπιστημιούπολη απαιτείται συνήθως στέγαση για πρωτοετείς φοιτητές, ορισμένοι φοιτητές εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε κουζίνες ή μπορεί να ζήσουν σε διαμερίσματα ή κοιτώνες με βοηθητικά προγράμματα μαγειρικής αργότερα. Το να τους διδάξετε πώς να μαγειρεύουν πριν από το κουράγιο του κολεγίου τους προσφέρει επιλογές σε περίπτωση που βαρεθούν το φαγητό της καφετέριας ή επιθυμούν να φτιάξουν ένα γεύμα από την αρχή. Παρουσιάζοντας 3-5 εύκολες συνταγές τις προετοιμάζει για το μέλλον και μπορεί να εξαλείψει τον πανικό και τη σύγχυση. Τα τρόφιμα με τα οποία έχουν μεγαλώσει τρώγοντας και νιώθουν ήδη σύνδεση μπορεί να είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουν. Οι οικογενειακές συνταγές συχνά παρέχουν άνεση όταν λείπουν από το σπίτι. Το να τους μάθουν πώς να φτιάχνουν αυτά τα αγαπημένα πιάτα μπορεί να είναι επίσης μια συγκλονιστική εμπειρία!

Το πρώτο έτος του κολεγίου μπορεί να έχει προσκρούσεις στο δρόμο, αλλά με αυτές τις συμβουλές και κόλπα το παιδί σας θα είναι πιο εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που του έρχονται.