4 αδιαπραγμάτευτοι κανόνες για ένα ασφαλές και υγιές καλοκαίρι

Μόλις τελειώσει το σχολείο, είναι ώρα για διασκέδαση στην κατασκήνωση, την παραλία ή ένα τοπικό πάρκο. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το τι είναι στη λίστα υποχρεώσεων της οικογένειάς σας αυτό το καλοκαίρι, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την υγεία και την ασφάλεια από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, το Safe Kids Worldwide και την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής:

Σφάλωμα. Το έχετε ξανακούσει, αλλά το αντηλιακό είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Για μέρες στην ύπαιθρο—ακόμα και αν δεν έχει πολύ ηλιόλουστη—βεβαιωθείτε ότι όλοι φοράνε αντηλιακό (συμπεριλαμβανομένου και εσάς!). Αναζητήστε SPF 30 ή υψηλότερο και μην χάσετε την κορυφή των ποδιών, το πίσω μέρος του λαιμού και τα αυτιά. Οι ειδικοί λένε να χρησιμοποιήσετε 1 ουγγιά σε ολόκληρο το σώμα σας ή αρκετό για να γεμίσετε ένα σφηνάκι. Τα αντηλιακά ρούχα είναι μια άλλη επιλογή. Μην ξεχνάτε επίσης καπέλα και γυαλιά ηλίου για προστασία των ματιών.

Κάντε υποχρεωτικά τα κράνη. Είτε κάνει πατινάζ, είτε κάνει ποδήλατο είτε οδηγεί σκούτερ, το παιδί σας θα πρέπει να φοράει κράνος. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζει άνετα, επίπεδη στην κορυφή του κεφαλιού, χωρίς κλίση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Η χρήση κράνους μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού στο κεφάλι κατά 45 τοις εκατό, επομένως πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο. Επίσης,
βεβαιωθείτε ότι το ποδήλατο ταιριάζει στο παιδί σας. Τα πόδια του πρέπει να αγγίζουν το έδαφος όταν κάθεται.

Κρατήστε τα σφάλματα μακριά. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, το εντομοαπωθητικό είναι εντάξει για παιδιά άνω των 2 μηνών. Να κάνετε πάντα έναν έλεγχο μετά την είσοδο των παιδιών από τις υπαίθριες δραστηριότητες. κοιτάξτε σε περιοχές όπου τα τσιμπούρια θέλουν να κρύβονται, όπως στις μασχάλες, πίσω από τα γόνατα και στους αφαλούς. Μερικα ΠΑΙΔΙΑ
Επίσης, έχετε υπερβολική φαγούρα από τσιμπήματα κουνουπιών. εφαρμόστε μια παγοκύστη στο σημείο ή ταμπονάρετε μια κρέμα υδροκορτιζόνης χωρίς συνταγή. Εάν το παιδί σας εμφανίσει εξάνθημα ή ένα δάγκωμα μοιάζει να έχει μολυνθεί (πιθανώς από παιδιά που το επιλέγουν), καλέστε τον παιδίατρό σας.

Να είστε έξυπνοι στο νερό. Ορίστε έναν ενήλικα να παρακολουθεί τα παιδιά στην πισίνα—δεν πρέπει να στέλνουν μηνύματα ή να αποσπούν την προσοχή τους με άλλο τρόπο. Όταν κάνετε βαρκάδα, κανό ή καγιάκ, όλοι θα πρέπει να φοράνε προσωπική συσκευή επίπλευσης (PFD). περισσότερο από το 80 τοις εκατό των πνιγμών συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι δεν φορούν PFD. Επίσης, προστατέψτε τα πόδια με παπούτσια νερού στη λίμνη ή στην παραλία. αιχμηρά βράχια και σκουπίδια μπορεί να προκαλέσουν επώδυνα κοψίματα και τρυπήματα.