Χρησιμοποιήστε αυτές τις εξαιρετικές συμβουλές περιποίησης μαλλιών με λίγη φασαρία

Τα χτενίσματα είναι απλοί τρόποι για να ανανεώσετε τη συνολική σας εμφάνιση και αίσθηση. Ανεξάρτητα από το πώς σας αρέσει να χτενίζετε, να κάνετε μπούκλες, να ισιώνετε ή να ενυδατώνετε, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας στην καλύτερη εμφάνιση. Το παρακάτω άρθρο θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε όμορφα μαλλιά.

Για να έχετε υγιή μαλλιά, πρέπει πρώτα να έχετε ένα υγιές σώμα. Τα μαλλιά σας θα πρέπει να φροντίζονται από μέσα σας, καταναλώνοντας μια θρεπτική και υγιεινή διατροφή, μαζί με πίνοντας πολύ νερό. Η κατανάλωση μιας δίαιτας που αποτελείται από πολλά δημητριακά, λαχανικά, φρούτα, ωφέλιμα λίπη και άπαχες πρωτεΐνες βοηθά πραγματικά τα μαλλιά σας να παραμείνουν δυνατά και υγιή.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα μαλλιών που έχουν αντηλιακό, για να αποφύγετε τη φθορά από τον ήλιο. Η υπερβολική φθορά από τον ήλιο μπορεί να αναιρέσει όλο αυτό τον χρόνο που περνάτε μπροστά στον καθρέφτη για να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται σωστά. Προστατεύοντας τα μαλλιά σας, θα είναι πιο υγιή και δεν θα ανοιχτούν.

Η τακτική χρήση του στεγνωτήρα μαλλιών μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας με την πάροδο του χρόνου. Για να ελαχιστοποιήσετε την επιβλαβή θερμότητα, χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση χαμηλότερης θερμοκρασίας. Μην αφήνετε το στεγνωτήριο να παραμένει σε μια συγκεκριμένη περιοχή. κρατήστε το συνεχώς σε κίνηση. Ξεμπερδέψτε τους κόμπους με τα δάχτυλά σας ενώ στεγνώνετε τα μαλλιά σας για να αποφύγετε την καταστροφή των μαλλιών σας όταν τα βουρτσίζετε μετά.

Όταν επιλέγετε νέα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, είναι καλύτερο να αναζητάτε προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά. Επιπλέον, πρέπει να αναζητήσετε σαμπουάν και μαλακτικά που είναι κατάλληλα για τον συγκεκριμένο τύπο μαλλιών σας. Εάν είναι απαραίτητο, δοκιμάστε πολλά προϊόντα μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή σας.

Κρύος καιρός

Μην βγαίνετε έξω σε κρύο καιρό για πολύ τους κρύους μήνες του χρόνου. Ο κρύος καιρός στεγνώνει τα μαλλιά και τα εξαντλεί από αιθέρια έλαια και θρεπτικά συστατικά. Επομένως, εάν πρέπει να μείνετε έξω για πολλή ώρα όταν κάνει κρύο, φροντίστε να φοράτε πολλά στρώματα.

Τα προϊόντα μαλλιών που περιέχουν αλκοόλ θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα μαλλιών με την πάροδο του χρόνου. Η εφαρμογή προϊόντων μαλλιών στο δέρμα μπορεί να φράξει τους πόρους σας. Αυτά τα δύο πράγματα θα προσθέσουν στο πρόβλημα των ανθυγιεινών μαλλιών.

Να είστε απαλοί με την πετσέτα στα μαλλιά σας. Τρίψιμο του κεφαλιού σας κατά προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο των μαλλιών. Η καλύτερη μέθοδος είναι να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του νερού στα μαλλιά σας κουδουνίζοντας τα απαλά. Στη συνέχεια, στεγνώστε το με την πετσέτα σας. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε τραχιές πετσέτες. τα πιο μαλακά είναι καλύτερα.

Είναι απολύτως φυσιολογικό τα μαλλιά να αλλάζουν με την ηλικία. Τα μαλλιά σας μπορεί να αρχίσουν να γκριζάρουν, να γίνουν πιο εύθραυστα ή ξηρά. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορεί ακόμη και να αλλάξει εντελώς την υφή, όπως η αλλαγή από σγουρά σε ίσια. Εάν ανησυχείτε για αυτές τις αλλαγές, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή έναν δερματολόγο.

Εάν τα μαλλιά σας ισιώνουν στο τέλος κάθε ημέρας, δοκιμάστε να τα αναζωογονήσετε με λίγα ψεκάσματα νερού πηγής. Απλώς ψεκάστε τα μαλλιά σας με λίγο νερό πηγής και τρίψτε ελαφρά το νερό στην επιφάνεια των μαλλιών σας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Το να ζητήσετε από έναν κομμωτή να φτιάξει την υφή των μαλλιών σας θα δώσει την εμφάνιση πρόσθετου όγκου.

Να είστε προσεκτικοί γύρω από το χλώριο στις πισίνες. Τα μαλλιά μπορούν να καταστραφούν από πράγματα όπως το χλώριο. Εάν κολυμπάτε σε χλωριωμένη πισίνα, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε σκουφάκι κολύμβησης, αλλά αν δεν έχετε, μπορείτε απλώς να βρέξετε τα μαλλιά σας πριν μπείτε μέσα. Αυτό κάνει τα μαλλιά σας να απορροφούν το καθαρό νερό και να απωθούν το χλωριωμένο νερό. Υπάρχουν πολλές πισίνες που περιέχουν ντους στον χώρο των αποδυτηρίων τους. Χρησιμοποιήστε το ντους για να ξεπλύνετε το χλώριο.

Η πιτυρίδα είναι αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι τα λιπαρά μαλλιά μπορεί να είναι ο ένοχος. Αυτό είναι αλήθεια, όσο αδιανόητο κι αν ακούγεται. Εάν σας προβληματίζει αυτή η πάθηση, ένα απαλό σαμπουάν ή ένα που καταπολεμά την πιτυρίδα είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Βαθύς Κλιματισμός

Τα πολύ ξηρά μαλλιά ωφελούνται από τη βαθιά περιποίηση. Εάν υποφέρετε από εύθραυστα και ξηρά μαλλιά, η θεραπεία βαθιάς περιποίησης μπορεί να γίνει μόνοι σας στο σπίτι. Για βαθιά κατάσταση στο σπίτι, βρέξτε τα μαλλιά σας. Εφαρμόστε μια πλούσια ποσότητα conditioner σε ολόκληρα τα μαλλιά σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βάλετε ένα καπάκι που είναι πλαστικό ώστε το conditioner να μουλιάσει για περίπου 30 λεπτά. Ολοκληρώστε ξεπλένοντας καλά όλα τα ίχνη του προϊόντος από τα μαλλιά σας. θα πρέπει να παρατηρήσετε αμέσως πιο απαλά, πιο υγιή μαλλιά.

Όταν είστε στο ντους, προσπαθήστε να μην μένετε για πολλή ώρα κάτω από το νερό. Το ζεστό νερό στον ατμό μπορεί να αφαιρέσει τα μαλλιά σας από τα φυσικά τους έλαια και να ερεθίσει το τριχωτό της κεφαλής σας προκαλώντας ερυθρότητα και νιφάδες. Εάν θέλετε τα μαλλιά σας να φαίνονται υπέροχα ενώ διατηρούνται καθαρά, κάντε ένα γρήγορο ντους.

Αποφύγετε να λούζετε τα σγουρά μαλλιά περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ειδικά μαλακτικά καθημερινά για να ξεμπερδεύετε τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα. Θυμηθείτε να μην βάζετε πιστολάκι στα μαλλιά σας, καθώς η ζέστη θα αναδείξει μόνο φριζάρισμα, το οποίο είναι λιγότερο ελκυστικό.

Αποφύγετε να χτενίζετε ή να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα. Τα μαλλιά σας είναι ευαίσθητα σε φθορά όταν είναι βρεγμένα. Περιμένετε μέχρι τα μαλλιά να είναι σχεδόν στεγνά για να τα βουρτσίσετε. Εάν πρέπει να χτενίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι υγρά (επειδή είναι έντονα μπερδεμένα), χρησιμοποιήστε μια φαρδιά οδοντωτή χτένα με στρογγυλεμένες άκρες.

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα μαλλιά σας από τη θερμότητα εάν χρησιμοποιείτε τακτικά σίδερο για μπούκλες ή στεγνώνετε τα μαλλιά σας. Αν και αυτά τα προϊόντα αρχικά αναπτύχθηκαν για να αποτρέψουν το φριζάρισμα των μαλλιών, όλα τα είδη μαλλιών θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτόν τον τύπο προστασίας. Η χρήση σπρέι σαν αυτό θα διασφαλίσει ότι κάθε σκέλος των μαλλιών σας θα παραμείνει λεία και λεία.

Τα μαλλιά σας είναι πολύ σημαντικά για να έχετε την εμφάνιση που θέλετε! Αν και είναι άδικο να κρίνεις από την εμφάνιση, μπορείς να το ξεπεράσεις! Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές και τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε πάντα την καλύτερη δυνατή πρώτη εντύπωση.