Φροντίστε τα δόντια σας με αυτές τις συμβουλές οδοντιατρικής φροντίδας

Δεν είναι απλό να φροντίζεις τα δόντια σου. Τα δόντια μπορεί να κιτρινίσουν, να λερωθούν ή να χαλάσουν όσο περνάει ο καιρός. Εάν δεν τους φροντίσετε όπως θα έπρεπε, μπορεί να αρχίσουν να πονάνε. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε κάτι για να μειώσετε ή να αποτρέψετε τη βλάβη των δοντιών. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την οδοντιατρική φροντίδα.

Εάν αισθάνεστε ότι ανησυχείτε για την οδοντιατρική περίθαλψη, αναζητήστε τοπικούς οδοντιάτρους για να δείτε τι έχουν να προσφέρουν. Ψάξτε στο διαδίκτυο για κριτικές για τους καλύτερους οδοντιάτρους στην περιοχή σας. Είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα και χαλαρά στα ραντεβού.

Οι κοιλότητες εμφανίζονται όταν το σμάλτο εξασθενεί. Τα βακτήρια τρέφονται στις επιφάνειες των δοντιών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κοιλότητες. Βεβαιωθείτε ότι επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας μία ή δύο φορές το χρόνο για να κάνετε επαγγελματικό καθαρισμό των δοντιών σας, ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη της τερηδόνας. Ο οδοντίατρός σας μπορεί να κάνει ακόμη και ακτινογραφίες. Αυτά θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι δεν θα σχηματιστούν νέες κοιλότητες.

Εάν εντοπίσετε λίγο αίμα μέσα στο στόμα σας μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας, μπορεί να χρειαστεί να επισκεφτείτε έναν περιοδοντολόγο ή οδοντίατρο. Εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία, τα ούλα που αιμορραγούν τακτικά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Η ασθένεια των ούλων μπορεί να σας κάνει ευάλωτους στην απώλεια των δοντιών σας, στην απώλεια οστών, σε λοίμωξη και ακόμη και σε διαβήτη.

Δεν μπορείτε απλώς να περιμένετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να μην κάνετε τίποτα άλλο. Χρησιμοποιήστε κάποιο αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα και χρησιμοποιήστε νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Το στοματικό διάλυμα θα σκοτώσει τα μικρόβια με το βούρτσισμα δεν μπορεί, και όταν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα τροφών και την πλάκα. Φροντίστε να κάνετε και τα τρία αυτά πράγματα.

Βουρτσίζετε τακτικά τα δόντια σας. Θα πρέπει να βουρτσίζετε δύο φορές την ημέρα και κατά προτίμηση μετά από κάθε γεύμα. Αφιερώστε τουλάχιστον τρία λεπτά, βουρτσίζοντας προσεκτικά την επιφάνεια κάθε δοντιού. Αποφύγετε το πολύ σκληρό βούρτσισμα και χρησιμοποιείτε πάντα οδοντόκρεμα με φθόριο. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε νήμα μετά το βούρτσισμα.

Ευαίσθητα δόντια

Εάν έχετε ευαίσθητα δόντια, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό είδος οδοντόκρεμας. Εάν έχετε ενόχληση ή πόνο όταν τρώτε κρύο και ζεστό ρόφημα και φαγητά, μπορεί να έχετε ευαίσθητα δόντια. Για να βεβαιωθείτε ότι αυτή η ευαισθησία δεν σχετίζεται με κάποιο σοβαρό θέμα, κλείστε ραντεβού για να δείτε τον οδοντίατρό σας.

Ποτέ μην μασάτε πάγο. Το μάσημα πάγου μπορεί να ραγίσει τα δόντια και να διευκολύνει τα βακτήρια που προκαλούν την κοιλότητα να κολλήσουν στα δόντια και να δημιουργήσουν προβλήματα. Να είστε προσεκτικοί εάν τρώτε ποπ κορν, ξηρούς καρπούς ή άλλα σκληρά τρόφιμα. Πρέπει να κλείσετε ραντεβού με έναν οδοντίατρο γρήγορα εάν διαπιστώσετε ότι έχετε ένα ραγισμένο δόντι.

Αν σας βγει δόντι λόγω ατυχήματος, κρατήστε το. Καθαρίστε τα με ένα απαλό ξέπλυμα. Χωρίς να αφαιρέσετε κανένα χαρτομάντιλο, προσπαθήστε να εισάγετε το δόντι πίσω στο στόμα σας. Μεταφέρετε το δόντι στον οδοντίατρο με γάλα εάν δεν μπορείτε να το επανατοποθετήσετε.

Διαπιστώνετε ότι τα δόντια σας αναπτύσσουν πέτρα αρκετά εύκολα; Αν ναι, πρέπει να αγοράσετε μια ποιοτική οδοντόκρεμα και στοματικό διάλυμα. Βουρτσίστε προσεκτικά τις περιοχές που είναι δύσκολο να φτάσετε. Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας σε τακτική βάση για να καθαρίσετε την πέτρα.

Δεν είναι πάντα εύκολο να φροντίζεις τα δόντια σου. Ωστόσο, εάν θέλετε να έχετε ένα ωραίο καθαρό στόμα, θα πρέπει να ασκείτε καλή στοματική υγιεινή. Χρησιμοποιήστε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για να σας βοηθήσουν να μπείτε σε μια υγιεινή ρουτίνα. Εάν έχετε οδοντικά προβλήματα ή εξακολουθείτε να είστε σε σύγχυση, μιλήστε με έναν επαγγελματία.