Τραυματοθεραπεία – Ο δρόμος προς τη θεραπεία

Είτε εσείς, ένας φίλος ή ένα μέλος της οικογένειας δυσκολεύεστε μετά από μια ανησυχητική περίσταση, υπάρχει επιθυμία με θεραπεία τραύματοςθεραπεία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τη χρονική περίοδο «διαταραχή μετα-ενοχλητικού στελέχους», ωστόσο η μετάβαση σε ενοχλητικές δραστηριότητες επηρεάζει μοναδικούς ανθρώπους με μοναδικές μεθόδους. Νέα ή τρέχοντα ψυχικά προβλήματα που αποτελούνται από φοβίες, άγχος, κατάθλιψη ή αναδρομές στο παρελθόν μπορεί επίσης να προκύψουν στα προσωπικά τους ή ως μέρος ενός μεγαλύτερου αστερισμού σωματικών και πνευματικών προβλημάτων φυσικής κατάστασης.

Τα μέγιστα μη ασυνήθιστα είδη θεραπείας που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία τραυμάτων περιλαμβάνουν τη θεραπεία γνωσιακής συμπεριφοράς και την ιατρική που αποτελείται από προπανολόλη. Υπάρχουν διάφορα είδη ψυχοθεραπείας που κατά τη γνώμη μου είναι προσαρμοσμένα στο συγκεκριμένο άτομο ή κέντρο θεραπείας. Το φάρμακο έκθεσης, η δοκιμή ενοφθαλμισμού στελέχους, η γνωστική θεραπεία και η απευαισθητοποίηση της κίνησης των ματιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνος μου ή στο πλάι κάθε διαφορετικού, έτσι ώστε να ληφθούν τα πιο κατάλληλα αποτελέσματα.

Η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία είναι μια μορφή θεραπείας τραύματος που προσπαθεί να αποκαλύψει τον υποκείμενο τρόπο που αισθάνεται ένα άτομο που έχει προσβληθεί κατά προσέγγιση τις δραστηριότητες που του συνέβη και τα άσχημα συναισθήματα που περιβάλλουν την περίσταση. Σε αυτή τη μορφή θεραπευτικού προγράμματος, ο πάσχων μαθαίνει να ενημερώνει το μυαλό που τον οδηγεί να αισθάνεται φόβο ή απογοήτευση από το μυαλό, τα οποία είναι πολύ λιγότερο ενοχλητικά και πολύ συναισθηματικά υγιή. Ένα υποσύνολο της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας είναι η θεραπεία δημοσιότητας και καλεί το άτομο που επηρεάζεται να απολαύσει ξανά τις οδυνηρές αναμνήσεις και δραστηριότητες. Αυτή η μορφή θεραπείας μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί κάθε φανταστική και πραγματική υπενθύμιση της ανησυχητικής περίστασης. Φυσικά, είναι πολύ ενοχλητικό σχήμα θεραπείας, ωστόσο μπορεί να έχει εξαιρετική επιτυχία.

Η χρήση θετικών μορφών φαρμάκων που αποτελούνται από αντισπασμωδικά, σταθεροποιητές της ιδιοσυγκρασίας, άλφα-αγωνιστές, αντιψυχωσικά, βήτα-αναστολείς, βενζοδιαζεπίνες και αντικαταθλιπτικά μπορεί επίσης να βοηθήσει σωστά στον χειρισμό των σημείων και συμπτωμάτων που εμφανίζονται μετά από μια ανησυχητική περίσταση. Ωστόσο, πρέπει να δίνεται προσοχή στο είδος και την ποσότητα των φαρμάκων που συνταγογραφούνται. Πολλοί πάσχοντες στρέφονται προς την αυτοθεραπεία με παράνομα δισκία ή αλκοόλ και διευρύνουν εθιστικές προσωπικότητες. Ως εκ τούτου, τα δισκία όπως οι βενζοδιαζεπίνες μπορεί να μην είναι μια λογική επιθυμία λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να είναι αρκετά εθιστικά προσωπικά και θα μπορούσαν να καταπιέσουν την αναπνοή εάν αναμειχθούν με αλκοόλ, πιθανότατα κυρίως σε μια θανατηφόρα περίσταση.

Οι βενζοδιαζεπίνες είναι ένα θαυμάσιο φάρμακο για τους πάσχοντες που αντιμετωπίζουν διαταραχές ύπνου και εφιάλτες ή έντονο θυμό και άγχος. Τα αντικαταθλιπτικά συνήθως ζωγραφίζουν όμορφα για πάσχοντες που διαταράσσονται με τη βοήθεια της χρήσης παρεμβατικής ή διαχωριστικής ανάκλησης, αποφυγής, συναισθημάτων απόσπασης και περιορισμένης ποικιλίας συναισθημάτων. Τα αντιψυχωσικά είναι μια τρομερή κομψότητα φαρμάκων που πρέπει να θυμάστε για όσους πάσχουν από παρορμητικότητα, έντονο θυμό, ευερεθιστότητα, επιθετικότητα ή προτιμώμενη υπερδιέγερση.

Συμπερασματικά, υπάρχει ένας αριθμός μεθόδων επιτυχίας για να αντιμετωπίσετε άτομα που ταλαιπωρούνται σωματικά και συναισθηματικά επειδή βιώνουν μια ανησυχητική περίσταση της ζωής τους. Τα περισσότερα πακέτα θεραπείας τραύματος θα προσαρμόσουν τις πληροφορίες της θεραπείας στο άτομο, έτσι ώστε να έχει τη μεγαλύτερη επιτυχία για μακροχρόνια περίοδο.