Τι προκαλεί τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος;

Ο ανομοιόμορφος τόνος του δέρματος είναι κοινός, είτε οφείλεται σε έκθεση στον ήλιο είτε σε ιατρική κατάσταση, είτε σε ασθένεια, και τα περισσότερα άτομα έχουν κάποιο βαθμό ανομοιόμορφου τόνου δέρματος. Μια ανισορροπημένη υφή του δέρματος που χαρακτηρίζεται από κηλίδες ξηρού, φολιδωτού ή τραχιού δέρματος είναι ένα άλλο κοινό παράπονο μεταξύ των ασθενών και μπορεί να προέρχεται από διάφορες αιτίες. Σε αυτό το άρθρο συζητάμε ” τι προκαλεί ανομοιόμορφο τόνο δέρματος? ”

Ακόμα κι αν υπάρχουν άλλοι λόγοι για ανομοιόμορφο τόνο και υφή δέρματος, η υπερμελάγχρωση (μια ασθένεια του δέρματος όπου εμφανίζονται μαύρα στίγματα ή μπαλώματα λόγω περίσσειας μελανίνης) και η αφυδάτωση στο δέρμα είναι οι πιο διαδεδομένες αιτίες και για τα δύο συμπτώματα. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει την ικανότητα να συγκρατεί την υγρασία, με αποτέλεσμα περιοχές με ξηρό, τραχύ και ανομοιόμορφο τόνο δέρματος. Αυτή η απώλεια ενυδάτωσης μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, η ασθένεια και ο τραυματισμός του δέρματος.

Σύμφωνα με Bodylux Body Contouring: Μια υποκείμενη ιατρική πάθηση μπορεί να εκδηλωθεί ως υπερμελάγχρωση και ανομοιόμορφος τόνος ή υφή δέρματος, αν και αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η υπερμελάγχρωση και τα συμπτώματα της υφής του δέρματος είναι ανώδυνα και ιατρικά αβλαβή, αλλά βλάπτουν σημαντικά την εμφάνιση και την αυτοεκτίμηση του ασθενούς.

Ως αποτέλεσμα, οι διαταραχές της υπερμελάγχρωσης και της υφής του δέρματος είναι συχνά ιάσιμες, ανεξάρτητα από το αν προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο, τη διατροφή, τα σημάδια ακμής ή μια κληρονομική πάθηση.

Ονομάζεται υπερμελάγχρωση ή ανομοιόμορφο σκουρόχρωμο δέρμα όταν το δέρμα φαίνεται πιο σκούρο από όσο θα έπρεπε. Η μελανίνη, η χρωστική ουσία που δίνει το χρώμα στο δέρμα και στα μαλλιά μας, είναι ο ένοχος. Αυτά τα μπαλώματα και κηλίδες «γερασμένου δέρματος» μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε έως και μια δεκαετία μεγαλύτερος από την πραγματική σας ηλικία.

Ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στο να έχετε έναν ανομοιόμορφο τόνο δέρματος;

Η επανειλημμένη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσει ηλιακή βλάβη στο δέρμα. Η υπερβολική παραγωγή μελανίνης που προκαλεί καφέ κηλίδες και ανομοιόμορφο τόνο δέρματος είναι συνέπεια της υπερβολικής έκθεσης στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση που σχετίζεται με την κυκλοφορία μπορεί να προκαλέσει καφέ κηλίδες στο δέρμα, ειδικά στο πρόσωπο, λόγω των σωματιδίων και των αερίων που μπορούν να περάσουν από το δέρμα και να το διαπεράσουν.

Η υπερμελάγχρωση που είναι γνωστή ως μέλασμα είναι αποτέλεσμα μιας ανισορροπίας στα επίπεδα ορμονών του σώματος. Τις περισσότερες φορές, σχετίζεται με γυναίκες που είναι έγκυες ή χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά (άρα ο όρος «μάσκα εγκυμοσύνης»), αν και μπορεί επίσης να προκληθεί από μια αλλεργική απόκριση σε καλλυντικά ή φάρμακα.

Είναι ένα σκουρόχρωμο δέρμα που προκαλείται από ουλές, το οποίο μπορεί να είναι συνέπεια αλλοιώσεων ακμής ή δερματικής βλάβης.

Πώς να αποκτήσετε έναν τόνο δέρματος που είναι πιο ομοιόμορφος?

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά για θεραπείες και συνταγές με λέιζερ. Μη επεμβατικές και ασφαλείς προσεγγίσεις για να αποκτήσετε πιο ομοιόμορφο τόνο δέρματος που περιλαμβάνουν:

  • Δοκιμάστε τη μη επεμβατική θεραπεία LPG:

Το LPG Endermologie είναι μια νέα αντιγηραντική θεραπεία για την περιποίηση του δέρματος και του σώματος. Μπορείτε να κάνετε κάποιες συνεδρίες με οποιοδήποτε έμπειρο κέντρο περιγράμματος σώματος κοντά σας και να απαλλαγείτε από τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος χωρίς καμία επέμβαση. Αυτή η τεχνική μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας και επίσης χρήσιμη για θεραπεία μασάζ λεμφικής παροχέτευσης.

  • Εφαρμόστε τακτικά αντηλιακό

Η υπερμελάγχρωση προκαλείται συχνότερα από παρατεταμένη, απροστάτευτη έκθεση στον ήλιο. Η εφαρμογή αντηλιακού ή ενυδατικής κρέμας ευρέως φάσματος SPF 30 ή υψηλότερου είναι η απλούστερη τεχνική για να αποτρέψετε τη δημιουργία νέων κηλίδων. Βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό σας διαθέτει τεχνολογία Oleosome, η οποία ενισχύει το SPF.

Η υπερβολική υπερμελάγχρωση μπορεί να μειωθεί με την απολέπιση του ανώτερου στρώματος του δέρματος για την απομάκρυνση των θαμπών νεκρών κυττάρων του δέρματος. Για να διαπερνούν καλύτερα το δέρμα οι οροί και οι ενυδατικές κρέμες σας, αυτό βοηθά. Χρησιμοποιήστε μια μέτρια, μικρολεπτή απολέπιση κάθε μέρα για να διατηρήσετε το δέρμα σας φρέσκο.

  • Βάλτε τα σωστά εξαρτήματα

Η ρετινόλη, το νιασιναμίδιο και ο γλυκινικός ψευδάργυρος συμβάλλουν στη μείωση της παραγωγής μελανίνης ενώ ο Ενεργός άνθρακας αφαιρεί τους ρύπους από το δέρμα.

  • Περιμένετε μέχρι την κατάλληλη στιγμή

Το πρόβλημα του ανομοιόμορφου τόνου δέρματος δεν μπορεί να λυθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Μετά από 30 ημέρες συνεπούς θεραπείας περιποίησης δέρματος, θα πρέπει να αρχίσετε να παρατηρείτε αποτελέσματα. Συνέχισε! Μπορεί να χρειαστούν έως και τέσσερις μήνες για να επιτευχθεί 75 τοις εκατό λεύκανση δέρματος.