Τι πρέπει να γνωρίζετε για την οδοντιατρική φροντίδα

Η κακή εμφάνιση των δοντιών μπορεί εύκολα να αποφευχθεί. Τα ανθυγιεινά δόντια είναι συχνά αποτέλεσμα του ότι οι άνθρωποι καταστρέφουν τα δόντια τους μόνοι τους. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε μερικές εξαιρετικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να διατηρήσετε τα δόντια σας υγιή.

Λίγα πράγματα είναι πιο σημαντικά από το φθόριο για τη δημιουργία υγιών και γερών δοντιών. Εάν το νερό της βρύσης σας δεν είναι φθοριούχο, τα μέλη του νοικοκυριού σας κινδυνεύουν να αναπτύξουν τερηδόνα. Η οδοντόκρεμα μπορεί να είναι καλή πηγή φθορίου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα που περιέχει φθόριο.

Ορισμένες τροφές είναι πιο επιβλαβείς για τα δόντια σας. Για παράδειγμα, καραμέλα ή σιρόπι. Τα πολύ κρύα ή ζεστά ροφήματα μπορούν επίσης να βλάψουν το στόμα σας. Η χρήση καλαμιού θα κρατήσει τα δόντια σας πιο όμορφα.

Εξασκηθείτε στη χαλάρωση πριν επισκεφτείτε τον οδοντίατρο, ώστε να ελαχιστοποιήσετε το άγχος σας όσο βρίσκεστε εκεί. Αφού έχετε εντοπίσει ένα μέσο για να παραμείνετε ήρεμοι, φροντίστε να το χρησιμοποιείτε σε όλη τη διαδικασία. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε χαλαροί στην καρέκλα του οδοντιάτρου.

Εάν φοβάστε ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον πόνο της οδοντιατρικής σας επίσκεψης, μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για τρόπους με τους οποίους μπορείτε να του κάνετε σήμα να σταματήσει προσωρινά. Ένα σήμα χεριού στο οποίο συμφωνείτε και οι δύο θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο. Συχνά, αυτό το βήμα δεν θα είναι απαραίτητο, αλλά θα μπορείτε να χαλαρώνετε καλύτερα εάν γνωρίζετε ότι έχετε την επιλογή στη διάθεσή σας.

Η οδοντική τερηδόνα ή κοιλότητα δημιουργούνται μέσω της αποδυνάμωσης της αδαμαντίνης. Το σμάλτο αποδυναμώνεται από τα βακτήρια και στη συνέχεια σχηματίζονται κοιλότητες. Η επίσκεψη στον οδοντίατρό σας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για καθαρισμό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τερηδόνας. Σε αυτές τις επισκέψεις ο οδοντίατρός σας θα κάνει επίσης ακτινογραφίες για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού κοιλότητας.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να λευκάνει τα δόντια σας. Το μόνο που χρειάζεται πραγματικά η οδοντόβουρτσά σας είναι μερικές σταγόνες. Βουρτσίστε απαλά για περίπου δύο λεπτά, αποφεύγοντας τα ούλα σας. Συνεχίστε με το βούρτσισμα των δοντιών σας με την αγαπημένη σας οδοντόκρεμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό στοματικό διάλυμα ή ταμπλέτα για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν καθαρίζετε τα δόντια σας όταν τα βουρτσίζετε. Πριν το βούρτσισμα, μασήστε το δισκίο ή περάστε το πλύσιμο σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα ειδικά σχεδιασμένα στοματικά διαλύματα θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τις βρώμικες περιοχές κάνοντας τις μπλε ή ροζ. Λάβετε υπόψη σας, ωστόσο, ότι αυτά τα προϊόντα πρέπει να αφαιρούνται σχολαστικά μετά τη χρήση. Εάν βιάζεστε, είναι καλύτερο να το παραλείψετε μέχρι την επόμενη φορά.

Βουρτσίστε και τη γλώσσα σας. Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να βουρτσίζουν τη γλώσσα τους, αλλά ο καθαρισμός της γλώσσας σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ολόκληρο το στόμα σας καθαρό. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι βακτηρίων που βρίσκονται στη γλώσσα σας. Εάν δεν αφαιρεθεί, τα βακτήρια θα επανέλθουν στα δόντια σας και θα σας δώσουν κακή αναπνοή.

Αν και δεν είναι καλή ιδέα τα παιδιά να μασούν το σκληρό πλαστικό μιας οδοντόβουρτσας, είναι εντάξει αν μασήσουν λίγο τις τρίχες. Αν και πρέπει να βουρτσίζετε με τον σωστό τρόπο για να καθαρίσετε τα δόντια σας, μπορούν να γίνουν πιο καθαρά μασώντας απλώς την οδοντόβουρτσα. Εξάλλου, κάποια παιδιά πρέπει να μασήσουν πράγματα για να τα συνηθίσουν. Το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να συνηθίσει να βουρτσίζει τακτικά τα δόντια του.

Είναι τα δόντια σας πολύ ευαίσθητα στις ακραίες θερμοκρασίες; Βεβαιωθείτε ότι η οδοντόκρεμα σας είναι σχεδιασμένη για την κατάστασή σας και κλείστε ραντεβού για να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας. Η ευαισθησία των δοντιών και των ούλων είναι μερικές φορές σύμπτωμα τερηδόνας ή φλεγμονής νεύρων. Φροντίστε αυτά τα οδοντικά προβλήματα προτού επιδεινωθούν.

Εάν θέλετε να προσλάβετε έναν καλό οδοντίατρο, ρωτήστε την οικογένεια και τους φίλους σας εκ των προτέρων. Οι συστάσεις και τα σχόλια σχετικά με την προσωπικότητα, τον επαγγελματισμό και τα αποτελέσματα θα σας διευκολύνουν να περιορίσετε τις επιλογές σας και να επιλέξετε έναν νέο οδοντίατρο. Επιπλέον, οι φίλοι σας μπορούν να σας πουν πώς χρεώνει ο οδοντίατρος, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την απόφασή σας.

Μην αμελείτε το νήμα των δοντιών σας. Το νήμα είναι ένα σημαντικό βήμα. Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα ανάμεσα σε κάθε σετ δοντιών. Η πλάτη μπορεί να είναι δυσπρόσιτη. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε νήμα πίσω εκεί, σκεφτείτε να πάρετε μια οδοντική λαβή ή μια θήκη για οδοντικό νήμα. Ανακαλύψτε ποιος τρόπος χρήσης οδοντικού νήματος σας αρέσει περισσότερο.

Το ξέπλυμα με στοματικό διάλυμα είναι ένα σημαντικό μέρος της καλής στοματικής υγιεινής. Το στοματικό διάλυμα ξεπλένει την περιοχή του στόματος που δεν μπορούν να φτάσουν οι οδοντόβουρτσες. Ξεπλύνετε δύο φορές την ημέρα – μία φορά όταν ξυπνάτε και μία πριν πάτε για ύπνο. Ψάξτε για στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ γιατί το αλκοόλ θα στεγνώσει το στόμα σας και μπορεί να προκαλέσει οδοντικά προβλήματα.

Μην παραλείψετε τον οδοντίατρο εάν δεν έχετε τη σωστή ασφάλεια. Ευτυχώς, μπορείτε να μειώσετε το κόστος σας αγοράζοντας ένα πρόγραμμα αποταμίευσης. Ρίξτε μια ματιά στο Διαδίκτυο ή μιλήστε με τον γιατρό στον οποίο πηγαίνετε εάν γνωρίζει κάτι σχετικά με τέτοια σχέδια. Πολλά γραφεία που διαχειρίζονται οι οδοντίατροι θα σας δώσουν πληροφορίες για το πρόγραμμα αποταμίευσης, οπότε φροντίστε να ρωτήσετε έναν οδοντίατρο εάν χρειάζεστε βοήθεια.

Είναι αλήθεια ότι τα δόντια σας θα υποστούν αλλαγές καθώς μεγαλώνετε, ακόμη και με τις καλύτερες συνήθειες. Είναι σημαντικό να έχετε υγιή δόντια όσο το δυνατόν περισσότερο. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να βελτιώσετε την υγεία των δοντιών σας.