Τι είναι το Position Zero – Αναλυτικός οδηγός καλύτερης στρατηγικής SEO

Τι είναι η Θέση Μηδέν και πώς να επιτευχθεί

Τι καλύτερο από το να βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google; Κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης και blogger το θέλει. Δίνει περισσότερες εμφανίσεις, κλικ, επισκεψιμότητα, υποψήφιους πελάτες και έσοδα.

Πολλοί άνθρωποι που διαχειρίζονται ιστότοπους δεν γνωρίζουν ότι, για ορισμένα ερωτήματα αναζήτησης, η Google εμφανίζει ένα μόνο πλαίσιο πάνω από όλες τις τυπικές οργανικές καταχωρίσεις. Υπάρχει ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε επισκεψιμότητα από αυτόν τον χώρο αναζήτησης που ονομάζεται “Θέση Μηδέν”. Για να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να αλλάξετε τη στρατηγική βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) για να το στοχεύσετε.

Μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε σε αυτόν τον οδηγό για να αυξήσετε την κατάταξη αναζήτησης του ιστότοπού σας και τα αποτελέσματα SERP.

Τι είναι η θέση Μηδέν (P0) κατάταξη;

Η θέση μηδέν είναι ένα ενιαίο πλαίσιο με μια απάντηση στο ερώτημα αναζήτησης ενός χρήστη που εμφανίζεται πέρα ​​από τις παραδοσιακές οργανικές καταχωρίσεις και κάτω από τις κορυφαίες πληρωμένες διαφημίσεις. Κάθε κουτί, το οποίο ονομάζεται “επιλεγμένο απόσπασμα” ή “πλαίσιο απαντήσεων”, ρυθμίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως μια τυπική “οργανική καταχώριση”. Εμφανίζουν τον τίτλο, τη διεύθυνση URL και μια σύντομη περιγραφή της ιστοσελίδας. Αλλά μια καταχώριση θέσης μηδέν δεν είναι ίδια με μια κανονική οργανική καταχώριση με μερικούς κρίσιμους τρόπους. Έρχεται πρώτο από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το καλύτερο μέρος της μηδενικής θέσης είναι ότι δίνει μια ακριβή απάντηση στο ερώτημα αναζήτησης. Έτσι, ο χρήστης δεν χρειάζεται να προχωρήσει για περισσότερη περιήγηση και αναζήτηση περαιτέρω. Αυτή η θέση είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να επιτύχετε μέσω οργανικών στρατηγικών SEO και λευκών καπέλων.

Η μετα-περιγραφή μιας σελίδας συνήθως περιλαμβάνεται σε τυπικές οργανικές καταχωρίσεις. Εάν δεν δώσετε σε μια ιστοσελίδα μια μετα-περιγραφή ή δεν της δώσετε μια μη σχετική, οι μηχανές αναζήτησης ενδέχεται να λάβουν κείμενο από τη σελίδα και να το χρησιμοποιήσουν ως περιγραφή. Από την άλλη πλευρά, οι καταχωρίσεις μηδενικής θέσης έχουν μια αναφορά που είναι μια σχετική απάντηση στο ερώτημα αναζήτησης του χρήστη.

Δεν θα βλέπετε μια καταχώρισή του για κάθε αναζήτηση που κάνετε στο Google. Αντίθετα, υλοποιούνται μόνο όταν ένας χρήστης αναζητά μια απάντηση σε μια ερώτηση. Πολλές καταχωρίσεις έχουν επίσης μια μικρογραφία εικόνας. Ακόμα κι έτσι, η μικρογραφία δεν χρειάζεται να προέρχεται από τη σελίδα που εμφανίζεται στο url. Μέχρι τότε, η Google χρησιμοποιεί συχνά εικόνες από άλλους ιστότοπους ή σελίδες ως μικρογραφίες. Δεν έχει σημασία τι, ο σκοπός είναι να ξεχωρίσετε από άλλες οργανικές καταχωρίσεις, συνήθως μόνο κείμενο.

Πώς να ενισχύσετε την κατάταξη του ιστότοπού σας για Θέση Μηδέν (P0) για SEO;

Πρώτα απ ‘όλα, κάντε μια λίστα ελέγχου με όλες τις λέξεις-κλειδιά για τις οποίες θέλετε να εμφανίζεται ο ιστότοπος ή το ιστολόγιό σας στο SERP. Θα σας λειτουργήσει ως οδηγός.

Θα βοηθούσε να αποφασίσετε ποια ερωτήματα αναζήτησης θέλετε να στοχεύσετε. Επειδή τα αποτελέσματα της θέσης μηδέν εμφανίζονται μόνο όταν ένας χρήστης κάνει μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση. Επομένως, δεν πρέπει να ακολουθείτε λέξεις-κλειδιά σύντομης ουράς που είναι πολύ γενικές. Αντίθετα, θα βοηθούσε αν απαντούσατε στις ερωτήσεις των επισκεπτών του ιστότοπού σας.

Θυμάστε τον τύπο 5W και 1H; Τα περισσότερα επιλεγμένα αποσπάσματα εμφανίζονται ως απόκριση σε αναζητήσεις που ξεκινούν με “ποιος”, “τι”, “πότε”, “πού”, “γιατί” ή “πώς”. Επομένως, θα πρέπει να εστιάσετε σε ερωτήματα αναζήτησης που ξεκινούν με μία από αυτές τις έξι λέξεις, εάν είναι σχετικές. Σκεφτείτε τι ερωτήσεις κάνουν τα άτομα που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη στρατηγική κατάταξης μηδενικής θέσης για να στοχεύσετε αυτά τα ερωτήματα αναζήτησης. Θα σας βοηθήσει επίσης να ευρετηριαστείτε στον αλγόριθμο PAA (People Also Ask). Αξιοποιήστε όλες αυτές τις γνώσεις για να δημιουργήσετε ένα λεπτομερές άρθρο ιστολογίου για ανταλλαγή γνώσεων.

Μπορεί να έχετε ήδη κατανοήσει ορισμένες σχετικές ερωτήσεις, αλλά το παιχνίδι με το εργαλείο αυτόματης συμπλήρωσης της Google μπορεί να σας δώσει περισσότερες ιδέες. Στο Google, πληκτρολογήστε μία από τις έξι παραπάνω λέξεις, ακολουθούμενη από τη λέξη-κλειδί για την οποία θέλετε να κατατάξετε. Θα λάβετε διάφορες λέξεις-κλειδιά μακριάς ουράς για το οργανικό σκοπό SEO. Απλώς μην κάνετε κλικ στο κουμπί “αναζήτηση”. Η Google θα εμφανίσει τώρα μια λίστα με τα αναμενόμενα ερωτήματα αναζήτησης που ξεκινούν με το τμήμα του ερωτήματός σας που δεν ολοκληρώσατε.

Ένα άλλο κόλπο για να αποκαλύψετε την πιο συχνή ερώτηση είναι να χρησιμοποιήσετε φράσεις “Πώς να”. Αυτά είναι καλύτερα για να γράψετε μεγάλα και περιγραφικά άρθρα και να προσελκύσετε περισσότερους χρήστες. Πρέπει να γράψετε ποιοτικό και χωρίς λογοκλοπή περιεχόμενο για να μετρήσει για την τεχνητή νοημοσύνη της Google. Η εξήγηση ή η διαδικασία βήμα προς βήμα θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε χρήστες στη σελίδα του ιστολογίου σας. Θα βοηθήσει στη μείωση του ποσοστού εγκατάλειψης του ιστότοπού σας. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε επίσης να γράψετε άρθρα σύγκρισης.

Το κλειδί εδώ είναι να απαντήσετε στο ερώτημα σε μια μικρή παράγραφο. Πρέπει να περιέχει όλες τις σχετικές λέξεις-κλειδιά σε μια απλή γλώσσα. Στις επόμενες παραγράφους, κάντε το να επεξεργαστεί με διάφορα γεγονότα, αριθμούς και λεπτομερή μελέτη περίπτωσης. Μια τέτοια πρακτική θα δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Η ουσία είναι ότι το να βρίσκεσαι στη μηδενική θέση είναι μία από τις καλύτερες τεχνικές του SEO με λευκά καπέλα. Μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη επισκεψιμότητα, υψηλότερο προφίλ και εξουσία. Μπορεί να μην είναι εύκολο να βελτιστοποιηθεί γι ‘αυτό, επομένως πρέπει να εστιάσετε στα βασικά:

 • Βελτίωση της ιστοσελίδας σας
 • Δίνοντας καλύτερες απαντήσεις
 • Σωστή χρήση των ετικετών H1, H2, H3
 • Χρησιμοποιώντας κουκκίδες, αριθμούς για εύκολη ανάγνωση
 • Κάλυψη ερωτήσεων με λεπτομερή τρόπο
 • Βελτιστοποίηση σελίδων με καλή απόδοση
 • Γράφοντας περιεχόμενο που καλύπτει τα πάντα
 • Εργασία μόνο για σχετικό περιεχόμενο

Δημιουργήστε άρθρα ιστολογίου για κάθε ερώτηση

Πίσω από την επιλογή των ερωτημάτων αναζήτησης που θέλετε να στοχεύσετε, κάντε μια ανάρτηση ιστολογίου που απαντά λεπτομερώς σε κάθε ερώτηση. Δεν αρκεί να δημιουργήσετε μια ενιαία σελίδα Συχνών Ερωτήσεων. Η Google μπορεί να βάλει τη σελίδα Συχνών Ερωτήσεων στη θέση μηδέν για ένα ακόμη ερώτημα αναζήτησης, αλλά θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να λάβετε περισσότερες από μία ταξινομήσεις εάν δημιουργήσετε περισσότερες από μία ιστοσελίδες.

Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές και οδηγούς για να βεβαιωθείτε ότι οι ιστοσελίδες σας έχουν βελτιστοποιηθεί για τη θέση μηδέν:

 • Κάντε τον τίτλο το ακριβές ερώτημα αναζήτησης ή ερώτηση για την οποία θέλετε η σελίδα να κατατάσσεται στην πρώτη θέση
 • Βάλτε την ερώτηση στην πρώτη παράγραφο του περιεχομένου της ιστοσελίδας
 • Γράψτε περιεχόμενο μεγάλης μορφής που απαντά πλήρως στην ερώτηση
 • Μην τοποθετείτε περιεχόμενο πλήρωσης στον ιστότοπό σας. Αντίθετα, βεβαιωθείτε ότι κάθε σελίδα επικεντρώνεται στην απάντηση σε μια συγκεκριμένη ερώτηση.
 • Κάθε ιστοσελίδα πρέπει να έχει τουλάχιστον μία μοναδική και πολύτιμη εικόνα
 • Βεβαιωθείτε ότι όλες οι εικόνες έχουν σχετικό εναλλακτικό κείμενο
 • Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο έχει εσωτερικούς και εξωτερικούς συνδέσμους

Κοινή χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επί πληρωμή και δωρεάν ψηφιακό μάρκετινγκ

Πρέπει να προωθήσετε τις ιστοσελίδες σας μέσω της εταιρείας SEO στην Ινδία, εάν θέλετε η Google να τις βάλει στη θέση μηδέν. Η δημιουργία backlinks είναι ο κύριος τρόπος για την προώθηση ενός ιστότοπου και τα backlinks αποτελούν ένδειξη δημοτικότητας για το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης. Όταν προσθέτετε backlinks σε μία από τις ιστοσελίδες σας, η Google θα πιστεύει ότι είναι δημοφιλής στους χρήστες και μπορεί να την βάλει στη μηδενική θέση.

Εάν έχετε δημιουργήσει μια Σελίδα Facebook για τον ιστότοπό σας, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να διαδώσετε τη νέα σελίδα για τυχόν νέες σελίδες που έχετε προσθέσει. Κάντε μια νέα ανάρτηση με τη διεύθυνση URL και μια σύντομη περιγραφή της σελίδας και μοιραστείτε τη με τους ακόλουθούς σας. Παρόλο που οι σύνδεσμοι του Facebook έχουν την ιδιότητα unfollow, πολλοί Υπηρεσίες SEO στην Ινδία συμφωνούν ότι μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο ένας ιστότοπος μπορεί να ενισχυθεί στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορεί επίσης να εισάγουν συνδέσεις που δεν έχουν το χαρακτηριστικό unfollow.

Η αλληλεπίδραση με χρήστες σε ιστότοπους Q&A όπως το Quora είναι ένας άλλος τρόπος για να προωθήσετε τις ιστοσελίδες σας και να βελτιώσετε τις πιθανότητές τους για κατάταξη. Εάν απαντηθεί το ερώτημα ενός χρήστη σε μία από τις ιστοσελίδες σας, απαντήστε με τη διεύθυνση URL.

Παρακολουθήστε την κατάταξη της θέσης σας Zero (P0).

Η Google δεν θα σας πει εάν αποφασίσει να βάλει μία ή περισσότερες από τις ιστοσελίδες σας στη θέση μηδέν, επομένως θα πρέπει να παρακολουθείτε το SERP του ιστότοπού σας. Εάν κάνετε αναζήτηση στο Google για την ερώτηση-στόχο, μπορείτε γρήγορα να την καθορίσετε. Το να κάνετε δεκάδες αναζητήσεις κάθε λίγες μέρες είναι ένας πόνος, αλλά ευτυχώς ορισμένα εργαλεία μπορούν να παρακολουθήσουν τη θέση μηδέν για τις κατατάξεις SEO.

Η Google παίρνει όλο και περισσότερες καταχωρίσεις στη θέση μηδέν και οι αναφορές λένε ότι μία από αυτές τις καταχωρίσεις εμφανίζεται στο 15% περίπου όλων των αναζητήσεων στο Google. Αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Μπορείτε να εμφανίσετε τον ιστότοπό σας εδώ δημιουργώντας και βελτιστοποιώντας ιστοσελίδες γύρω από σχετικές ερωτήσεις.

Ακόμη ένα πράγμα. Ακόμα κι αν το άρθρο του ιστολογίου σας καταταχθεί στο P0, απλά δεν μπορείτε να είστε χαλαροί. Δισεκατομμύρια σελίδες ευρετηριάζονται τακτικά. Έτσι, εάν θέλετε να διατηρήσετε τη θέση σας στο κορυφαίο SERP, πρέπει να συνεχίσετε να αξιολογείτε τις στρατηγικές και τις τεχνικές ψηφιακού μάρκετινγκ.

Οφέλη της μηδενικής θέσης για SEO

 • Σου δίνει την #1 οργανική θέση
 • Έρχεται πριν από τις οργανικές και επί πληρωμή διαφημίσεις.
 • Βοηθά στην αύξηση του DA (Domain Authority) και του PA (Page Authority)
 • Παρέχει την υψηλότερη αναλογία αφοσίωσης χρήστη και CTR (Clickthrough Rate)
 • Δημιουργεί περισσότερη επισκεψιμότητα, μετατροπές και έσοδα, ανάλογα με τη φύση της επιχείρησής σας
 • Υποστηρίζει φωνητική αναζήτηση, η οποία θα είναι ουσιαστική στα επόμενα χρόνια ενημερώσεων αλγορίθμων μηχανών αναζήτησης
 • Η χρήση πινάκων, βίντεο, infographics, κουκκίδων αυξάνει την αναγνωσιμότητα και την εμπειρία χρήστη
 • Δίνει άμεσες απαντήσεις στα ερωτήματα του χρήστη

Και πολλά άλλα.

Ελπίζουμε ότι το λεπτομερές άρθρο ιστολογίου μας σχετικά με το τι είναι το Position Zero για SEO, πώς να το πετύχετε και τα οφέλη του θα σας βοηθούσε να πετύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους. Είναι μια συνεχής διαδικασία, όχι μια ρύθμιση μιας φοράς. Επομένως, ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες και στρατηγικές και κατατάξτε τον ιστότοπό σας στην κορυφή στις αναζητήσεις Google.