Τα υγιή και ελκυστικά μαλλιά μπορούν να γίνουν δικά σας – Εύκολες συμβουλές για εσάς!

Εάν το να αποκτήσετε όμορφα μαλλιά είναι κάτι που βρίσκεται στη λίστα με τις υποχρεώσεις σας για πάρα πολύ καιρό, τότε βρήκατε το σωστό άρθρο. Τα ζητήματα που επηρεάζουν την κατάσταση και την ποιότητα των μαλλιών θα αντιμετωπιστούν και μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο απλά μπορείτε να αποκτήσετε τόσο περιζήτητα υπέροχα μαλλιά!

Όταν έχετε φρεσκοτριμμένο σκληρά, φροντίστε να κάνετε επιπλέον προσπάθειες για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας μετά. Θέλετε να συνεχίσετε με την περιποίηση των μαλλιών σας, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα διαχειριστείτε. Όταν το αφήνετε, μπορεί να είναι δύσκολο να το διαχειριστείτε αργότερα είτε για εσάς είτε για έναν κομμωτή.

Μια εξαιρετική συμβουλή για την περιποίηση των μαλλιών είναι να δοκιμάσετε διαφορετικά σαμπουάν για την πιτυρίδα, εάν πράγματι έχετε πιτυρίδα. Πολλές φορές τα άτομα με πιτυρίδα λένε ότι δεν παρατηρούν αποτελέσματα με το σαμπουάν τους για την πιτυρίδα. Αυτό συμβαίνει επειδή διαφορετικά σαμπουάν πιτυρίδας έχουν όλα διαφορετικά συστατικά, οπότε η χρήση ποικιλίας θα καλύψει όλες τις βάσεις.

Δώστε προσοχή στο ξηρό δέρμα, ειδικά πάνω ή κοντά στο τριχωτό της κεφαλής. Εάν έχετε πολύ ξηρό δέρμα, μπορεί να έχετε επίσης πολύ ξηρά μαλλιά. Για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα, δοκιμάστε να λούζετε τα μαλλιά σας μόνο μερικές φορές την εβδομάδα ή να χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό προϊόν μαλλιών. Αποφύγετε τη χρήση θερμότητας ή σκληρών χημικών σε στεγνά μαλλιά.

Φροντίστε να καθαρίζετε τις βούρτσες και τις χτένες σας και να τις πλένετε περιοδικά. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να τα καθαρίζετε με σαπούνι και νερό περίπου μία φορά την εβδομάδα. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει την ποσότητα συσσώρευσης που θα προκαλέσετε στους θύλακες των τριχών σας και θα έχετε πιο υγιή μαλλιά.

Μια απαλή, λεία μαξιλαροθήκη μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το χτένισμά σας, καθώς και τα μαλλιά σας. Ο ύπνος σε ένα μαξιλάρι καλυμμένο με ανάγλυφη υφασμάτινη μαξιλαροθήκη ή βαμβακερή μαξιλαροθήκη με χαμηλές κλωστές μπορεί πραγματικά να τραβήξει τα μαλλιά σας και να τα κάνει να πέσουν. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό κάλυμμα μαξιλαριού, όπου κι αν ακουμπήσετε το κεφάλι σας και βοηθήστε να κρατήσετε τα μαλλιά σας εκεί που πρέπει.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε σωστή διατροφή και ξεκούραση. Το άγχος, από μόνο του, δεν κάνει τα μαλλιά σας να πέφτουν. Η φυσιολογική τριχόπτωση είναι από 50 έως 120 σκέλη κάθε μέρα. Το άγχος, ωστόσο, καταναλώνει πρόσθετους πόρους και όταν το σώμα σας είναι ανεπαρκές, μπορεί να προκληθεί απώλεια μαλλιών. Οι πόροι περιλαμβάνουν τις βιταμίνες Β και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, ο κακός ύπνος με την πάροδο του χρόνου καταστρέφει το σύστημα των επινεφριδίων του σώματός σας, επηρεάζοντας τις ορμόνες, οι οποίες μπορούν επίσης να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών.

Φροντίστε να πλένετε συχνά τις βούρτσες και τις χτένες σας. Οποιαδήποτε έλαια, βρωμιά ή άλλες ουσίες στα μαλλιά σας περνούν στη χτένα και θα περάσουν πίσω στα μαλλιά σας, όταν τα χρησιμοποιήσετε ξανά. Αφιερώστε λίγο χρόνο να τα μουλιάσετε σε ζεστό σαπουνόνερο και απλώστε τα να στεγνώσουν σε μια πετσέτα.

Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, τα όμορφα μαλλιά θα πρέπει επιτέλους να είναι κοντά σας! Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τις συμβουλές που διαβάσατε εδώ για μεγαλύτερο έλεγχο, κατάσταση και στυλ. Το να διατηρείς τα μαλλιά υγιή και όμορφα απαιτεί προσοχή και δέσμευση, αλλά όπως θα ανακαλύψεις σύντομα, αξίζει τον κόπο!