Σχεδιασμός Ιστοσελίδας για Υπηρεσίες Online Banking

Όσον αφορά τη σχεδίαση ιστοσελίδων, οι διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες έχουν συγκεκριμένες ανάγκες που πρέπει να ικανοποιούνται προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η ασφάλεια των πελατών τους. Σε αυτό το ιστολόγιο, θα συζητήσουμε μερικά από τα βασικά ζητήματα για το σχεδιασμό ενός ιστότοπου για διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες.

Τι κάνει μια καλή διάταξη;

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο είναι η γενική αίσθηση του. Αυτό καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη συνολική διάταξη και το οπτικό στυλ του ιστότοπου. Όταν σχεδιάζετε έναν ιστότοπο για μια ηλεκτρονική τράπεζα, η απλότητα είναι το κλειδί. Θέλετε να διασφαλίσετε ότι οι πελάτες μπορούν να λάβουν γρήγορα τις πληροφορίες που χρειάζονται χωρίς να χαθούν ή να πνιγούν.

Αφού ένας πελάτης έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του, χρειάζεται απλώς να γνωρίζει πόσα χρήματα έχει και πού βρίσκεται, ποιοι λογαριασμοί οφείλονται πότε και πόσο θα του κοστίσει ο καθένας. Για να το πετύχετε αυτό, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η διάταξη του ιστότοπού σας δεν υπερβαίνει πέντε ή έξι κύριες ενότητες. Αυτό περιλαμβάνει ένα banner στο επάνω μέρος της οθόνης που παρέχει μια εισαγωγή στον ιστότοπο και προσφέρει κουμπιά για πλοήγηση μεταξύ των κύριων περιοχών εξυπηρέτησης (έλεγχος λογαριασμών, δάνεια, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.). Θα πρέπει επίσης να υπάρχει μια γραμμή αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία, ώστε οι πελάτες να μπορούν να βρίσκουν γρήγορα αυτό που αναζητούν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Η επόμενη ενότητα θα πρέπει να εμφανίζει όλους τους διαθέσιμους λογαριασμούς και υπηρεσίες, με μια εικόνα και μια σύντομη περιγραφή στα αριστερά. Στα δεξιά, θα πρέπει να έχετε λογαριασμούς στους οποίους έχουν πρόσβαση πιο συχνά πελάτες μαζί με κουμπιά «γρήγορης πρόσβασης» στο πλάι ή στο πάνω μέρος αυτής της ενότητας για διάφορους τύπους συναλλαγών (καταθέσεις, αναλήψεις κ.λπ.).

Το τελευταίο τμήμα της διάταξής σας θα πρέπει να είναι αφιερωμένο στην υποστήριξη πελατών. Αυτό περιλαμβάνει συχνές ερωτήσεις σχετικά με μέτρα ασφάλειας και απορρήτου, διαθέσιμες επιλογές επικοινωνίας για ζωντανή συνομιλία ή τηλεφωνικές κλήσεις και μια λίστα με τοποθεσίες όπου μπορεί να βρεθεί προσωπικά ένας εκπρόσωπος της τράπεζας. Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να είναι οργανωμένα, εύκολα προσβάσιμα και ευανάγνωστα.

Τέλος, αν και δεν απαιτείται για όλες τις διαδικτυακές τράπεζες, συνιστάται ιδιαίτερα να συμπεριλάβετε κάποια μορφή ενσωμάτωσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να παρέχετε στους πελάτες έναν επιπλέον τρόπο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τον ιστότοπό σας. Οι πελάτες εκτιμούν όταν μπορούν να επικοινωνήσουν με μια εταιρεία μέσω πολλαπλών μεθόδων και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλους. Σας επιτρέπει επίσης να ενημερώνετε τους χρήστες για ειδικές προσφορές, διαγωνισμούς και άλλες εκδηλώσεις.

Τι γίνεται με την πλοήγηση;

Ο πρωταρχικός σκοπός της πλοήγησης του ιστότοπού σας για διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες είναι να διευκολύνει τους πελάτες να μετακινούνται χωρίς να αισθάνονται άγχος ή απογοήτευση. Ένα καλό σύστημα πλοήγησης έχει κατηγορίες που χωρίζουν τις υπηρεσίες σε ομάδες, υποκατηγορίες που διαχωρίζουν περαιτέρω αυτές τις κατηγορίες σε μικρότερες μονάδες και εσωτερικούς συνδέσμους (ή ψίχουλα) που επιτρέπουν στους πελάτες που έχουν ήδη πρόσβαση σε συγκεκριμένους τομείς εξυπηρέτησης (όπως έλεγχοι λογαριασμών) να μεταβούν γρήγορα δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας ενός επιπέδου όταν χρειάζεται.

Για παράδειγμα, εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς όψεως για πελάτες αλλά θέλετε να βλέπουν μόνο έναν, με τον οποίο είναι συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή, θα χωρίσετε τις υπηρεσίες ελέγχου σε δύο ομάδες – λογαριασμούς καταθέσεων και λογαριασμούς ανάληψης. Στη συνέχεια, κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες θα έχει ένα ίχνος ψίχουλας που οδηγεί πίσω στον «έλεγχο». Αυτό διασφαλίζει ότι οι πελάτες δεν θα χαθούν ή θα πνιγούν όταν προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες στον ιστότοπό σας.

Τι γίνεται με την ασφάλεια;

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία κάθε διαδικτυακής υπηρεσίας είναι η ασφάλεια. Προκειμένου οι πελάτες να εμπιστεύονται τον ιστότοπό σας αρκετά ώστε να παρέχουν τις προσωπικές τους πληροφορίες (αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, στοιχεία λογαριασμού κ.λπ.), τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τόσο ο σχεδιασμός του όσο και τα μέτρα ασφαλείας που έχετε καθιστούν εύκολη τη διαμονή τους ασφαλείς και νιώθουν προστατευμένοι.