Συμβουλές περιποίησης μαλλιών για μεταξένια, διαχειρίσιμα μαλλιά

Έχετε βαρεθεί τα σπαστά άκρα; Το φριζάρισμα κάνει τα μαλλιά σας αδύνατο να ελέγξετε; Σίγουρα βρήκατε το σωστό μέρος. Στο άρθρο που ακολουθεί θα δείτε μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας και έτσι να αποφύγετε τις κοινές παγίδες στην περιποίηση των μαλλιών.

Εάν έχετε θαμπά ή άτονα μαλλιά, σκεφτείτε να αλλάξετε τη διατροφή σας. Συστατικά όπως η βιταμίνη Ε, τα ωμέγα 3 λιπαρά και ο σίδηρος παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών. Εάν η διατροφή σας λείπει σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά, σκεφτείτε να τη συμπληρώσετε με μια καθημερινή πολυβιταμίνη.

Δώστε προσοχή στο ξηρό δέρμα, ειδικά πάνω ή κοντά στο τριχωτό της κεφαλής. Εάν έχετε πολύ ξηρό δέρμα, μπορεί να έχετε επίσης πολύ ξηρά μαλλιά. Για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα, δοκιμάστε να λούζετε τα μαλλιά σας μόνο μερικές φορές την εβδομάδα ή να χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό προϊόν μαλλιών. Αποφύγετε τη χρήση θερμότητας ή σκληρών χημικών σε στεγνά μαλλιά.

Όταν λούζετε τα μαλλιά σας, κάντε το σε δύο ξεχωριστά βήματα. Πάρτε το μισό σαμπουάν που θα χρησιμοποιούσατε συνήθως για ολόκληρο το κεφάλι σας και πλύνετε τις ρίζες σας με αυτό. Ξεπλύνετε το και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε λίγο ακόμα σαμπουάν για να πλύνετε τα στελέχη των μαλλιών. Αυτή η τεχνική διασφαλίζει ότι λούζετε όλα τα μαλλιά και όχι μόνο τις ρίζες σας.

Μερικές φορές, είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείτε προϊόντα styling για να αποκτήσετε την εμφάνιση που θέλετε, αλλά μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά τζελ ή κρέμες στα μαλλιά σας. Η υπερβολική χρήση μπορεί να αφαιρέσει τα μαλλιά σας από τα φυσικά συστατικά τους και να προκαλέσει συσσώρευση που δεν φαίνεται ελκυστική. Περιορίστε τη χρήση προϊόντων για βέλτιστη υγεία των μαλλιών.

Περιορίστε τον αριθμό των χημικών υπηρεσιών που έχετε κάνει στα μαλλιά σας ανά πάσα στιγμή. Εάν επιλέξετε να ακολουθήσετε το χρωματισμό, αποφύγετε διαδικασίες όπως η περμανάντ. Όταν τα μαλλιά σας υποβάλλονται σε αυτό το είδος χημικής υπερβολικής επεξεργασίας, μπορείτε να έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας για να επαναφέρετε τα μαλλιά σας σε υγιή κατάσταση.

Είναι καλύτερα να αποφεύγετε το χτένισμα και το βούρτσισμα των μαλλιών ενώ είναι βρεγμένα. Τα μαλλιά είναι πιο αδύναμα όταν είναι βρεγμένα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να σπάσουν οι θύλακες των τριχών σας με κάθε κίνηση της χτένας ή της βούρτσας σας. Αντίθετα, περιμένετε να στεγνώσουν τα μαλλιά πριν ξεκινήσετε οποιεσδήποτε πρακτικές περιποίησης, όπως αυτές, που θα ασκήσουν ήπια πίεση στα μαλλιά.

Ελέγξτε τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών πριν τα αγοράσετε καθώς μπορεί να περιέχουν επιβλαβή συστατικά και χημικές ουσίες. Αποφύγετε το αλκοόλ στα τζελ γιατί θα στεγνώσει τα μαλλιά σας. Τα parabens, τα οποία βρίσκονται σε πολλά προϊόντα, έχουν πιθανή σχέση με τον καρκίνο. Το ορυκτέλαιο μπορεί επίσης να είναι άλλο καρκινογόνο και η γλυκερίνη μπορεί να στεγνώσει αντί να ενυδατώσει.

Μια μεγάλη, αεριζόμενη βούρτσα κουπιών είναι μια εξαιρετική επένδυση για όσους τα μαλλιά είναι πολύ μακριά και πολύ πυκνά. Η εξημερότητα αυτού του τύπου μαλλιών απαιτεί άφθονο βούρτσισμα. Η χρήση μιας βούρτσας με κουπιά θα επιταχύνει τη διαδικασία βουρτσίσματος. Ένα αεριζόμενο θα βοηθήσει τα μαλλιά να στεγνώσουν πιο γρήγορα, διατηρώντας τον όγκο και την αναπήδησή τους.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα μαλλιών που να μην έχει λύση. Μόλις μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα, τα δεινά σας για τη φροντίδα των μαλλιών σας θα ανήκουν στο παρελθόν. Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε να ανακαλύπτετε αυτήν τη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε όσα μάθατε σε αυτό το άρθρο. Η διαφορά θα σας καταπλήξει.