Συμβουλές για την αγορά τουαλέτας

Η τουαλέτα μπορεί να είναι το πιο παραμελημένο αλλά και το πιο σημαντικό πράγμα σε κάθε νοικοκυριό. Αφιερώνουμε ώρες επιλέγοντας την απόχρωση του χρώματος στον τοίχο ή το πάχος του γυαλιού, αλλά τείνουμε να ξεχνάμε την τουαλέτα. Οι τουαλέτες είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση. Μπορεί να μείνει για δεκαετίες αν επιλέξετε το σωστό.

Ετσι, εάν ανανεώνετε το μπάνιο σας, φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας για να βρείτε μια τουαλέτα που να είναι αποτελεσματική και να ταιριάζει καλά στο μπάνιο σας. Εδώ εξηγούμε τους όρους υδραυλικών εγκαταστάσεων για τη διευκόλυνσή σας, ώστε να γνωρίζετε τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε μια τουαλέτα.

Τυπική κατασκευή τουαλέτας

Οι τουαλέτες έχουν δύο βασικά στοιχεία, ένα καζανάκι και ένα μπολ ή λεκάνη τουαλέτας. Η δεξαμενή είναι η δεξαμενή νερού που συγκρατεί το νερό για να ξεπλύνετε την τουαλέτα και η λεκάνη της τουαλέτας είναι το σημείο όπου κάθεστε. Όταν πιέζετε το ξέπλυμα, το νερό από το καζανάκι ρέει στο μπολ για να καθαρίσει τα απόβλητα.

Η παγίδα S, η παγίδα P και η λοξή παγίδα

Ενώ ψάχνετε για τουαλέτα, μπορεί να συναντήσετε όρους όπως S trap, P trap ή scew trap. Αυτοί είναι τύποι εκροής, ο σωλήνας όπου τα απόβλητα εξέρχονται από τη λεκάνη της τουαλέτας. Τα ονόματα προέρχονται από το σχήμα του σωλήνα που χρησιμοποιείται σε κάθε τύπο.

Οι παγίδες S βρίσκονται πιο συχνά στα νοικοκυριά της Αυστραλίας. Εδώ ο σωλήνας βγαίνει στο κάτω μέρος του ταψιού και περνά από το πάτωμα για να συνδέσει την αποχέτευση.

Η παγίδα P υπάρχει στο πίσω μέρος της λεκάνης της τουαλέτας και περνάει από τον τοίχο. Οι τουαλέτες που είναι κρεμασμένες στον τοίχο περιέχουν παγίδες P.

Στις τουαλέτες με λοξές παγίδες, η έξοδος μπορεί να βρίσκεται και στις δύο πλευρές του ταψιού. Είναι ο λιγότερο κοινός τύπος τοποθέτησης και είναι ιδανικός για στενούς χώρους.

Εάν θέλετε να ενημερώσετε το μοντέλο της τουαλέτας σας χωρίς να ανακαινίσετε ολόκληρο το μπάνιο, θα πρέπει να τηρήσετε τον τύπο της διάταξης που ήδη υπάρχει.

Τύποι εισόδων νερού

Η είσοδος του νερού επιτρέπει στο νερό να ρέει στη δεξαμενή και μπορεί να βρίσκεται στο κάτω μέρος της δεξαμενής ή στο πίσω μέρος. Μπορείτε να δείτε την κάτω είσοδο επειδή τα υδραυλικά είναι εκτεθειμένα. Ωστόσο, όταν η είσοδος έρχεται από το πίσω μέρος, παραμένει κρυμμένη. Το τελευταίο είναι πιο κομψό σχέδιο και ευκολότερο στη συντήρηση. Ωστόσο, θα πρέπει να προσλάβετε έναν υδραυλικό για να εγκαταστήσει μια τουαλέτα που διαθέτει πίσω είσοδο.

Σχέδια και καθίσματα τουαλέτας

Ο σχεδιασμός της τουαλέτας και του καθίσματος της έχει εξελιχθεί μέσα στις δεκαετίες. Αν κοιτάξουμε τις επιλογές μας σήμερα, μπορούμε να βρούμε τέσσερις κύριους τύπους σχεδιασμού τουαλέτας. Είναι τουαλέτες δύο τεμαχίων ή συνδετήρων, τουαλέτες κλειστού ζεύγους, τουαλέτες από πίσω σε τοίχο και κρυφές τουαλέτες με καζανάκι.

Οι τουαλέτες δύο τεμαχίων είναι πιο συνηθισμένες, όπου το καζανάκι και οι λεκάνες της τουαλέτας είναι ξεχωριστά και συνδέονται με σωλήνα. Αυτές οι τουαλέτες είναι πιο εύχρηστες και λιγότερο ακριβές σε σύγκριση με άλλα μοντέλα. Σε κλειστές τουαλέτες, το καζανάκι και η λεκάνη της τουαλέτας συνδέονται χωρίς κανένα κενό μεταξύ τους.

Η τρίτη επιλογή είναι οι τουαλέτες από πίσω σε τοίχο. Αυτά είναι πιο ακριβά από τα άλλα δύο μοντέλα. Σε αυτό το μοντέλο, δεν υπάρχει κενό μεταξύ του καζανάκι και της λεκάνης της τουαλέτας και το καζανάκι είναι στερεωμένο στον τοίχο. Το πιο σύγχρονο σχέδιο είναι όπου το καζανάκι κρύβεται πίσω από έναν τοίχο (ή μερικές φορές ένα ντουλάπι). Αυτές οι τουαλέτες δίνουν μια απρόσκοπτη έξυπνη εμφάνιση στο μπάνιο.

Μπιντέ και έξυπνες τουαλέτες

Οι μπιντέ είναι συνήθως εύκολο να εγκατασταθούν, αλλά ορισμένα μοντέλα απαιτούν τεχνογνωσία υδραυλικών. Εάν σκοπεύετε να συνδέσετε ένα μπιντέ στην υπάρχουσα τουαλέτα σας, βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατό. Ορισμένοι τύποι μπιντέ μπορεί να απαιτούν ολική αντικατάσταση των καθισμάτων.

Οι έξυπνες τουαλέτες είναι μια μεγάλη καινοτομία τον τελευταίο καιρό. Μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία και την πίεση του νερού που βγαίνει από τον μπιντέ. Έρχεται επίσης με επιλογή για θέρμανση του καθίσματος της τουαλέτας. Ορισμένες έξυπνες τουαλέτες έχουν ακόμη και φώτα LED.

Μπορεί να χρειαστείτε έναν υδραυλικό

Οι όροι των υδραυλικών μπορεί να φαίνονται συντριπτικοί στην αρχή. Ωστόσο, αν κοιτάξετε τα διάφορα μέρη μιας τουαλέτας, δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε. Συνήθως, το καζανάκι και η λεκάνη της τουαλέτας δεν συνοδεύονται από σετ, γι’ αυτό φροντίστε να είναι συμβατό πριν αγοράσετε. Οι περισσότερες βασικές τουαλέτες εγκαθίστανται εύκολα. Ωστόσο, εάν δεν έχετε αυτοπεποίθηση, ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό.