Συμβουλές για να χάσετε τα περιττά κιλά σας και να νιώσετε υπέροχα

Συχνά μπορεί κανείς να αναρωτηθεί τι πρέπει να κάνει για να ακολουθήσει αυτή την επιθυμία να χάσει κάποιο επιπλέον βάρος. Η απάντηση σε αυτό είναι να μάθετε τον σωστό τρόπο για να απαλλαγείτε από αυτό το ανεπιθύμητο κιλά. Ευτυχώς κάποιος διαβάζει αυτό, έτσι ώστε οι απαραίτητες πληροφορίες είναι μόνο λίγα λεπτά μακριά τους.

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι σημαντικό να φροντίσετε να μείνετε μακριά από φαγητά και ποτά με γεύση ζάχαρης, ακόμη και αυτά που έχουν γλυκαθεί τεχνητά! Ο λόγος για αυτό είναι ότι όταν το σώμα σας παίρνει μια γλυκιά γεύση, ακόμα κι αν δεν είναι ζάχαρη, προετοιμάζει την αντλία ινσουλίνης σας για ένα γλυκό «χτύπημα» που θα έρθει. Το σώμα σας παράγει ινσουλίνη, προετοιμάζεται για να φτάσουν περισσότερες θερμίδες και πεινάτε περισσότερο, με αποτέλεσμα να τρώτε περισσότερο. Μείνετε λοιπόν μακριά από τις γλυκές γεύσεις και θα διαπιστώσετε ότι σας πέφτει η όρεξη.

Εάν εργάζεστε για την απώλεια βάρους, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να απολαύσετε την περιστασιακή λιχουδιά, δοκιμάστε αυτόν τον έξυπνο συμβιβασμό. Κάθε φορά που αποφασίζετε ότι θα επιτρέψετε στον εαυτό σας μερικά καλούδια με υψηλότερες θερμίδες, αναγκάστε τον εαυτό σας να κάνει πρώτα 30 push-ups ή sit-ups. Ή, πηγαίνετε για 15 λεπτά με τα πόδια. Οι πρόσθετες θερμίδες που καίτε θα σας βοηθήσουν να αντισταθμίσετε το επιπλέον φαγητό που πρόκειται να φάτε. Εάν είναι πολύ δουλειά, απλά αφήστε το πρόχειρο φαγητό εκεί που είναι!

Ένας καλός τρόπος για να χάσετε βάρος είναι, όταν πεινάτε, να προτιμάτε ένα φρούτο αντί για ένα ανθυγιεινό σνακ. Επιλέγοντας να φάτε ένα φρούτο αντί για πρόχειρο φαγητό, θα μπορέσετε να ικανοποιήσετε την πείνα σας. Ταυτόχρονα, θα λαμβάνετε επίσης ποιοτικά θρεπτικά συστατικά.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος είναι να επενδύσετε σε ένα σύστημα βιντεοπαιχνιδιών που προωθεί τη φυσική κατάσταση, όπως το Nintendo Wii. Αν έχετε μερικούς φίλους και παίξετε στο Wii Fit, θα ξεσπάσετε και θα κάψετε αρκετές θερμίδες.

Η δημιουργία μιας λίστας αγορών θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Πως? Σημειώστε προσεκτικά όλα όσα θα χρειαστείτε από το κατάστημα. Μην παρεκκλίνετε από τη λίστα σας. Δεν πρέπει να μπαίνει τίποτα επιπλέον στο καλάθι σας, ούτε θα πρέπει να ξοδεύετε χρόνο σε νησιά ή περιοχές του καταστήματος που δεν σχετίζονται με τα είδη της λίστας σας.

Θέλετε να ασκηθείτε περισσότερο αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Δοκιμάστε να κάνετε μια λίστα με πράγματα που σας αρέσει να κάνετε και κάντε οποιαδήποτε κίνηση. Ακόμη και η χαλάρωση στην παραλία μπορεί να μετατραπεί σε γυμναστική. Το περπάτημα στην άμμο μπορεί να χρησιμοποιήσει τους μύες των ποδιών σας περισσότερο από το να εργάζεστε σε μια επίπεδη, τσιμεντένια επιφάνεια. Κάντε μια μεγάλη βόλτα μέχρι την πετσέτα θαλάσσης ή κάτω στο νερό μερικές φορές και απολαύστε το τοπίο ενώ κάνετε την άσκησή σας.

Αν και το κάπνισμα δεν είναι υγιεινό για εσάς, μπορεί να μην είναι καλή ιδέα να προσπαθήσετε να κάνετε δίαιτα και να σταματήσετε το τσιγάρο μονομιάς. Όχι ακόμα, πάντως! Το κάπνισμα είναι μια σοβαρή κακή συνήθεια, αλλά η διακοπή κατά τη διάρκεια μιας σκληρής δίαιτας μπορεί να σας οδηγήσει στο να αντικαταστήσετε το κάπνισμα με την υπερκατανάλωση τροφής. Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να σας προκαλέσει αύξηση βάρους, κάτι που θα μπορούσε να υπονομεύσει τη διατροφή σας.

Όταν είστε στο γυμναστήριο, μεταβείτε στο τμήμα ελεύθερου βάρους και κρατήστε ένα βάρος 5 κιλών για μερικά λεπτά. Παρατηρήστε πόσο βαρύ θα γίνει αυτό το βάρος και οραματιστείτε τόσο πολύ να βγαίνει από το σώμα σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσο 5 επιπλέον κιλά μπορούν να νιώσουν.

Πριν φάτε ένα μεγάλο γεύμα, προσπαθήστε να περπατήσετε τουλάχιστον μισό μίλι εκ των προτέρων. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις λιγούρες που έχετε, ώστε να μην καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα φαγητού. Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των θερμίδων που βάζετε στο σώμα σας.

Όταν ξυπνάτε το πρωί, φάτε ένα πορτοκάλι εάν προσπαθείτε να μειώσετε τις θερμίδες. Τα πορτοκάλια είναι φανταστικά καθώς θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε με μια νέα ώθηση σε βιταμίνη C για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Αυτό θα περιορίσει τις λιγούρες και θα μειώσει το συνολικό επίπεδο άγχους σας.

Ένα ημερολόγιο μπορεί να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο στο σχέδιο απώλειας βάρους σας. Η τήρηση ημερολογίου σας βοηθά να είστε υπόλογοι. Σας ενημερώνει επίσης τι λειτουργεί (και τι όχι) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς τον στόχο απώλειας βάρους σας. Γράψτε κάθε κομμάτι τροφής που καταναλώνετε στο ημερολόγιό σας, καθώς και κάθε λεπτό άσκησης.

Αντί να πίνετε πολλά πολύ γλυκά ποτά, θα πρέπει να στραφείτε σε πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη. Αυτό είναι καλύτερο γιατί δεν έχει καθόλου θερμίδες εκτός αν είχατε ζάχαρη και μπορείτε να το καταναλώσετε ζεστό ή κρύο. Το πράσινο τσάι είναι επίσης ένας φυσικός λιποκαυστήρας.

Θα πρέπει τώρα να γεμίσει κανείς με μια νέα αίσθηση αυτοπεποίθησης και ελπίδας ότι θα καταφέρει να χάσει το βάρος που θέλει. Είναι δυνατό να πετύχει κανείς τον σωματότυπο που επιθυμεί με την κατάλληλη αφοσίωση και γνώση. Αφού διαβάσετε αυτό, θα πρέπει τώρα να έχετε και τα δύο απαραίτητα εργαλεία για να πετύχετε.