Συμβουλές για να αγοράσετε συμπυκνωτή οξυγόνου

έχουν αποκτήσει πρόσφατα δημοτικότητα και τα περισσότερα άτομα δεν έχουν ιδέα τι είναι ή πώς να αγοράσουν ένα. Για να σας βοηθήσουμε, θα παρέχουμε λεπτομερείς οδηγίες για όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε έναν συμπυκνωτή οξυγόνου, ώστε να μπορείτε να κάνετε μια σοφή επιλογή.

Καθαρότητα Οξυγόνου

Η καθαρότητα του οξυγόνου είναι ένας από τους κρίσιμους παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε πρώτα.

Οι πνεύμονες ενός υποξικού ατόμου δεν είναι σε θέση να φιλτράρουν το 21% του οξυγόνου στον αέρα. Για να διασφαλιστεί ότι το αίμα λαμβάνει το οξυγόνο που χρειάζεται, απαιτεί οξυγόνο με επίπεδο καθαρότητας άνω του 90%.

Σε όλους τους ρυθμούς ροής, ένας ιδανικός συμπυκνωτής οξυγόνου μπορεί να παρέχει οξυγόνο με επίπεδο καθαρότητας άνω του 90%. Ως αποτέλεσμα, προτού βάλετε τα χρήματά σας, ελέγξτε ξανά τις προδιαγραφές. Επίσης, να είστε προσεκτικοί με τους ρυθμιζόμενους συμπυκνωτές οξυγόνου καθαρότητας, καθώς το επίπεδο καθαρότητας οξυγόνου μειώνεται δραματικά όταν αυξάνεται ο ρυθμός ροής.

Διεθνείς Εγκρίσεις

Πρέπει να αναζητήσετε τις ακόλουθες διεθνείς εγκρίσεις για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας:

  • Η έγκριση του FDA των ΗΠΑ σημαίνει ότι οι ειδικοί έχουν μελετήσει το προϊόν και έχουν διαπιστώσει ότι τα πλεονεκτήματα του προϊόντος υπερβαίνουν τους κινδύνους του. Η αγορά ενός συμπυκνωτή οξυγόνου που έχει εγκριθεί από τον FDA θα διασφαλίσει ότι είναι ασφαλής για χρήση στο σπίτι.
  • CE: Αυτή η πιστοποίηση υποδεικνύει ότι το προϊόν είναι ασφαλές προς πώληση εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Μόνο όταν ο συμπυκνωτής οξυγόνου πληροί όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας, τότε οι ειδικοί παρέχουν πιστοποιητικό CE. Ως αποτέλεσμα αυτής της άδειας, η αξιοπιστία και η ποιότητά του θα είναι εξασφαλισμένες.
  • Εάν σχεδιάζετε μεγάλες διακοπές, βεβαιωθείτε ότι ο φορητός συμπυκνωτής οξυγόνου σας είναι εξουσιοδοτημένος από την FAA. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας έχει δώσει την έγκρισή της για να πετάξετε χρησιμοποιώντας τον φορητό συμπυκνωτή οξυγόνου σας.

Ρυθμός ροής

Ο γιατρός θα συνταγογραφήσει οξυγονοθεραπεία με ρυθμούς ροής που κυμαίνονται από χαμηλές έως υψηλές, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής σας.

Σε συμπυκνωτές οξυγόνου χαμηλής ροής: ένας συμπυκνωτής οξυγόνου 3 LPM συνιστάται για άτομα στα οποία συνταγογραφείται συμπληρωματικό οξυγόνο με ρυθμό ροής 3 LPM ή λιγότερο. Ένα μοντέλο 3 LPM, ωστόσο, κατασκευάζεται από μικρό αριθμό εταιρειών. Ως αποτέλεσμα, ένας συμπυκνωτής οξυγόνου 5 LPM μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή.

Σχεδόν όλα τα μοντέλα φορητών συμπυκνωτών οξυγόνου μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις σας.

Εάν ο γιατρός σας έχει συστήσει οξυγονοθεραπεία με ρυθμό ροής μικρότερο από 5 LPM, θα αρκούσε ένας οικιακός συμπυκνωτής οξυγόνου 5 LPM ή ένας φορητός συμπυκνωτής οξυγόνου με ρύθμιση παλμών 5-6 LPM.

Ωστόσο, οι περισσότεροι φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου που το προσφέρουν παρέχουν οξυγόνο με ρυθμό ροής μικρότερο από 2 LPM. Ως αποτέλεσμα, συνιστούμε να έχετε διαθέσιμο έναν οικιακό συμπυκνωτή οξυγόνου ως εφεδρικό.

Σε ασθενείς με χρόνιες αναπνευστικές διαταραχές μπορεί να παρέχεται οξυγόνο με ρυθμό ροής μεγαλύτερο από 6 LPM. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένας οικιακός συμπυκνωτής οξυγόνου με απόδοση 8 ή 10 LPM θα είναι η πιο αξιόπιστη παροχή. Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που παράγουν ένα μοντέλο 8 LPM. Η μηχανή 10 LPM είναι η επόμενη πιο κοντινή επιλογή.

Ωστόσο, η πλειονότητα των φορητών συμπυκνωτών οξυγόνου δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις υψηλής ροής. Το Sequal Eclipse 5 και το Sequal Equinox είναι δύο εκδόσεις που μπορούν να παρέχουν οξυγόνο σε τόσο υψηλούς παλμούς ρυθμίσεις. Ωστόσο, αυτοί οι συγκεντρωτές έχουν μια σειρά από μειονεκτήματα, όπως βάρος, μικρότερη διάρκεια ζωής και ούτω καθεξής, που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Κατανάλωση ενέργειας

Οι συμπυκνωτές οξυγόνου στο σπίτι απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια. Τα άτομα που κάνουν οξυγονοθεραπεία για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να ανησυχούν για τους λογαριασμούς ρεύματος. Ένας οικιακός συμπυκνωτής οξυγόνου 5 LPM χρησιμοποιεί περίπου 250-350 watt ισχύος.

Για να μπορεί να παρέχει οξυγόνο σε υψηλούς ρυθμούς ροής, ο συμπιεστής μιας μηχανής 10 LPM απαιτεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, σχεδόν όλοι οι τύποι 10 LPM χρειάζονται ισχύ 600-700 W.

Πιστεύουμε ότι άλλες απαιτήσεις και χαρακτηριστικά δεν πρέπει να παραβλέπονται μόνο και μόνο λόγω αυτών των κριτηρίων. Όταν επιλέγετε την επόμενη καλύτερη επιλογή, θα πρέπει να υπάρχει διαφορά τουλάχιστον 50 watt.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι ο συμπυκνωτής οξυγόνου που θα επιλέξετε έχει συναγερμό χαμηλής συγκέντρωσης οξυγόνου, κοινώς γνωστό ως δείκτης καθαρότητας οξυγόνου.

Είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που ανάβει όταν η καθαρότητα του οξυγόνου πέσει κάτω από το 86 τοις εκατό, υποδεικνύοντας ότι το μηχάνημα δεν μπορεί να δώσει οξυγόνο σε θεραπευτικό επίπεδο. Εάν ανάψει αυτή η ένδειξη, ελέγξτε ξανά ότι υπάρχει επαρκής χώρος μεταξύ του συγκεντρωτή και των τοιχωμάτων, καθώς και ότι ο σωληνίσκος δεν είναι φραγμένος. Εάν η λυχνία παραμένει αναμμένη ακόμη και μετά από αυτό, θα χρειαστεί να μεταφέρετε τον ασθενή σε εφεδρικό κέντρο έκτακτης ανάγκης και να μεταφέρετε τον εξοπλισμό σε ένα κέντρο σέρβις.

Αυτές ήταν μερικές από τις συμβουλές από την πλευρά μας, οπότε ελπίζουμε ότι ήταν ένα χρήσιμο άρθρο για εσάς. Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τους συμπυκνωτές οξυγόνου.