Σας βοηθά να κατανοήσετε τον κόσμο της οδοντιατρικής φροντίδας με αυτές τις εύκολες συμβουλές

Το χαμόγελό σας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέχουν οι άνθρωποι, επομένως η φροντίδα των δοντιών σας είναι υψίστης σημασίας. Δυστυχώς, η επιλογή μιας καλής ρουτίνας οδοντιατρικής φροντίδας μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. Το άρθρο που ακολουθεί θα σας διδάξει τι μπορείτε να κάνετε για να είστε σίγουροι ότι έχετε την καλύτερη δυνατή στοματική υγιεινή.

Φροντίστε να μειώσετε ή να εξαλείψετε δραστικά τα ζαχαρούχα και όξινα τρόφιμα και ποτά από τη διατροφή σας. Αυτές οι τροφές δεν είναι καλές για τα δόντια σας. Αν τα φάτε αυτά, φάτε τα με άλλα είδη και πολύ νερό. Αφού φάτε, βουρτσίστε τα δόντια σας αμέσως για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανή ζημιά.

Τα παιδιά πολλές φορές έχουν παράλογους φόβους να πάνε στον οδοντίατρο. Βοηθήστε τους να αισθάνονται καλύτερα με τις επισκέψεις στον οδοντίατρο, ενημερώνοντάς τους ότι οι οδοντίατροι θέλουν να τους βοηθήσουν. Η επιλογή ενός καλού παιδοδοντίατρου που επιτρέπει στα παιδιά να παίζουν στην αίθουσα αναμονής, καθώς και πράγματα όπως το πώς διακοσμούν τις αίθουσες εξετάσεων, μπορεί να κάνει τα παιδιά πιο άνετα.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ βούρτσα με σκληρές τρίχες για να καθαρίσετε τα δόντια σας. Μπορείτε να σπρώξετε τα ούλα σας προς τα πίσω και να τα κάνετε να αρχίσουν να υποχωρούν με αυτές τις υπερβολικά επιθετικές βούρτσες. Τα δόντια μπορούν επίσης να φθαρούν. Αυτά τα ζητήματα μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη ευαισθησία και άλλα προβλήματα, επομένως φροντίστε να χρησιμοποιήσετε την πιο μαλακή οδοντόβουρτσα που μπορείτε.

Στην ατυχή περίπτωση που χτυπήσει ένα δόντι, σώστε το! Ξεπλύνετε το με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν ξένα υπολείμματα. Αφήστε οποιοδήποτε χαρτομάντιλο στο δόντι και προσπαθήστε να το τοποθετήσετε ξανά στην υποδοχή του. Εάν όχι, χρησιμοποιήστε γάλα για να μουλιάσει το δόντι και να κρατήσει το οδοντιατρείο σας το συντομότερο δυνατό.

Είτε έχετε φυσικά δόντια είτε όχι, η στοματική υγιεινή είναι απαραίτητη. Βουρτσίστε τις οδοντοστοιχίες όπως θα κάνατε με τα δόντια. Χρησιμοποιήστε το ξύστρα της γλώσσας σας για να αφαιρέσετε τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία.

Πάρτε το χρόνο σας όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας. Το βούρτσισμα είναι μάλλον μια τακτική ρουτίνα για εσάς, αλλά πολλοί άνθρωποι βιάζονται να το ολοκληρώσουν. Μην αφήσετε αυτό να σας συμβεί! Αντίθετα, επικεντρωθείτε στο να αφιερώσετε αρκετό χρόνο ενώ βουρτσίζετε αυτά τα μαργαριταρένια λευκά. Μην το περνάτε αλόγιστα. Βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε καλά για ένα ολόκληρο λεπτό ή περισσότερο.

Ρωτήστε την οικογένεια και τους φίλους σας για συστάσεις εάν ψάχνετε για νέο οδοντίατρο. Αυτά τα άτομα μπορούν να σας παρέχουν πραγματικούς λογαριασμούς για το πώς λειτουργεί ο οδοντίατρος, κάτι που μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο για τις ανάγκες σας. Επιπλέον, οι φίλοι σας μπορούν συχνά να σας ενημερώνουν για τις οικονομικές πρακτικές του οδοντιάτρου και αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν λαμβάνετε την τελική σας απόφαση.

Να καθαρίζετε τα δόντια σας καθημερινά με οδοντικό νήμα. Το νήμα εξαλείφει την πλάκα και τα βακτήρια ανάμεσα στα δόντια σας όπου δεν μπορεί να μπει η οδοντόβουρτσά σας. Το νήμα είναι κρίσιμο και για τα καλά ούλα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά να είστε σίγουροι ότι το κάνετε καθημερινά.

Όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά, το πρώτο πράγμα που βλέπει είναι το χαμόγελό σου (ή η έλλειψή του). Είναι εύκολο, λοιπόν, να καταλάβει κανείς γιατί η στοματική υγιεινή είναι τόσο σημαντική. Λάβετε υπόψη σας τις συμβουλές που έχετε μάθει και χρησιμοποιήστε τις την επόμενη φορά που θα βρείτε έναν οδοντίατρο. Θα έχετε ευγνώμονα δόντια όταν το κάνετε!