Πώς να πουλήσετε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και να κερδίσετε χρήματα μέσω της φωτογραφίας

Πώς να πουλήσετε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και να κερδίσετε χρήματα

Η φωτογραφία είναι μια ταπεινή καριέρα που αποτυπώνει τη φυσική κατάσταση και την ομορφιά του κόσμου. Είναι ένα πάθος που οδηγεί τους φωτογράφους σε νέα και όμορφα μέρη όπου μπορούν να εξερευνήσουν και να καταγράψουν όλα όσα έχει να προσφέρει ο κόσμος. Μια καριέρα φωτογραφίας μπορεί να σας οδηγήσει οπουδήποτε θέλετε να πάτε, είτε σε ολόκληρο τον κόσμο είτε ακριβώς στην αυλή σας. Μάθετε τις κορυφαίες 5 συμβουλές σχετικά με το πώς να πουλήσετε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και να κερδίσετε χρήματα σε λειτουργία ανεξάρτητου επαγγελματία.

Υπολογίζεται ότι ο κλάδος της φωτογραφίας είναι αξίας άνω των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με πολύ χώρο για να αναπτυχθεί. Ωστόσο, οι φωτογράφοι κερδίζουν μόνο περίπου 50.000 δολάρια κάθε χρόνο, με ένα αξιοπρεπές μέρος του πληθυσμού να κερδίζει λιγότερα από 30.000 δολάρια. Είναι μια βαρετή βιομηχανία που απαιτεί από επαγγελματίες να κερδίζουν χρήματα στο πλάι, αν θέλουν να επιβιώσουν.

Αν ψάχνετε τρόπους για να κερδίσετε χρήματα με τη Φωτογραφία και τη μεταφόρτωση φωτογραφιών, εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε.


1. Συνεργασία με εταιρεία SEO

Το SEO ή η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι η πρακτική της βελτιστοποίησης ενός ιστότοπου ώστε να κατατάσσεται υψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Αυτό γίνεται με διάφορες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης λέξεων-κλειδιών και φράσεων, backlinking και βελτιστοποίησης του περιεχομένου του ιστότοπου. Πολλές εταιρείες SEO, όπως π.χ Υπηρεσίες SEO Αυστραλία, είναι γνωστό ότι οδηγούν τις πωλήσεις στους καταναλωτές τους κρατώντας τους στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης. Ωστόσο, δεν μπορούν να κάνουν όλη τη δουλειά μόνοι τους, και εδώ μπαίνεις.

Ως φωτογράφος, μπορείτε να συνεργαστείτε με μια εταιρεία SEO και να της δώσετε τις εικόνες που χρειάζονται για να βοηθήσουν τους ιστότοπους των πελατών τους να κατατάσσονται υψηλότερα. Θα λαμβάνετε προμήθεια για κάθε πώληση που κάνει η εταιρεία από τις φωτογραφίες σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να πουλάτε τις εικόνες σε μια κατ’ αποκοπή τιμή. Είναι μια κατάσταση win-win και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

2. Πώληση των εικόνων σας στους ιστότοπους της Microstock

Οι ιστότοποι της Microstock είναι ιστότοποι όπου μπορείτε να πουλήσετε τις φωτογραφίες σας σε καθορισμένη τιμή. Αυτοί οι ιστότοποι επιτρέπουν σε εταιρείες και ιδιώτες να αγοράζουν φωτογραφίες για ένα κλάσμα της τιμής που θα πλήρωναν συνήθως. Ο πιο δημοφιλής ιστότοπος microstock είναι το Shutterstock, αλλά πολλοί άλλοι, όπως το iStockphoto και το Dreamstime.

Για να ξεκινήσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό σε έναν ιστότοπο της microstock και να ανεβάσετε τις εικόνες σας. Στη συνέχεια, όταν κάποιος αγοράσει μία από τις φωτογραφίες σας, θα λάβετε ένα ποσοστό από την πώληση. Το ποσό που κερδίζετε θα εξαρτηθεί από τον ιστότοπο που χρησιμοποιείτε και το μέγεθος της εικόνας που αγοράσατε. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε μια μικρή εικόνα στο Shutterstock, θα κερδίσετε 0,25 $. Εάν κάποιος αγοράσει μια μεγάλη εικόνα, θα κερδίσετε 2,50 $. Και αν κάποιος αγοράσει μια πολύ μεγάλη εικόνα, θα κερδίσετε 3,00 $.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές δυνατότητες να κερδίσετε χρήματα με τους ιστότοπους της microstock. Εάν έχετε ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο εικόνων, θα μπορούσατε εύκολα να κερδίσετε εκατοντάδες ή και χιλιάδες δολάρια κάθε μήνα. Μπορεί να είναι μια πολύ καλή πηγή παθητικού εισοδήματος. Ανεβάστε τις φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο σε πολλούς ιστότοπους με πλάνα με σωστά και περιγραφικά ονόματα, ώστε να είναι εύκολη η αναζήτησή τους. Είναι μια πολύ μικρή συμβουλή, αλλά μπορεί να αυξήσει το εισόδημά σας εκθετικά.

3. Δημιουργήστε ένα μάθημα Φωτογραφίας

Εάν είστε παθιασμένοι με τη φωτογραφία και σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μάθημα και να το πουλήσετε στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, όπως μέσω Udemy, Kindly ή Teachable. Η δημιουργία ενός μαθήματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε ένα παθητικό εισόδημα, επειδή μόλις παρακολουθήσετε το μάθημα, μπορείτε να το πουλήσετε επανειλημμένα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι θα χρειαστεί να δουλέψετε μόνο μία φορά.

Για να ξεκινήσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα μαθημάτων και να αρχίσετε να βιντεοσκοπείτε τον εαυτό σας διδάσκοντας το υλικό. Μόλις τα έχετε όλα έτοιμα, μπορείτε να το ανεβάσετε στην πλατφόρμα που έχετε επιλέξει και να αρχίσετε να το πουλάτε. Φροντίστε να βάλετε τόσες πολλές οπτικές αναφορές στο θέμα του πώς να πουλήσετε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και να κερδίσετε χρήματα. Θα προσελκύσει τόσους πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες και καλλιτέχνες. Θα ήταν επίσης καλή ιδέα να παρουσιάσετε μαρτυρίες διάσημων φωτογράφων διαφόρων τομέων. Θα σας βοηθήσει να εδραιώσετε την ταυτότητα της επωνυμίας σας σε μια πολύ θετική νότα.

Το υπέροχο με αυτή τη μέθοδο είναι ότι μπορείτε να κερδίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Αλλά, φυσικά, όλα εξαρτώνται από το πόσο δημοφιλής είναι η πορεία σας και πόσοι άνθρωποι την παρακολουθούν. Εάν απαιτείται, κάντε ψηφιακό μάρκετινγκ στο Google, το Facebook και το Instagram για να προσεγγίσετε ευρύτερο κοινό. Προφανώς, προσελκύει χρήματα, αλλά πρέπει να δημιουργήσετε ευαισθητοποίηση και να αυξήσετε την απήχηση. Μπορείτε επίσης να γράψετε ιστολόγια και να τα μοιραστείτε σε διάφορα κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να το αναπτύξετε οργανικά.

πώς να κερδίσετε χρήματα με τη φωτογραφία στο διαδίκτυο

4. Πουλήστε τις εικόνες σας ως εκτυπώσεις

Ένας άλλος υπέροχος τρόπος για να να κερδίσετε χρήματα με τις εικόνες σας τις πουλάει ως εκτυπώσεις. Μπορείτε να το κάνετε είτε αυτοπροσώπως είτε διαδικτυακά. Εάν επιλέξετε να τα πουλήσετε αυτοπροσώπως, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περίπτερο σε τοπικές εκθέσεις τέχνης ή αγορές. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να τα πουλήσετε διαδικτυακά μέσω ενός ιστότοπου όπως το Fine Art America.

Όταν πουλάτε εκτυπώσεις, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος των υλικών και της αποστολής. Ωστόσο, εάν τιμολογήσετε σωστά τις εκτυπώσεις σας, θα πρέπει να έχετε ένα αξιοπρεπές κέρδος.

Μη διστάσετε να προσλάβετε πράκτορες ή να αναθέσετε άτομα για αυτό. Έχουν σωστές επαφές και φτάνουν σε διάφορους χώρους / άτομα για να κάνουν τη δουλειά σας χωρίς ταλαιπωρία. Εάν θέλετε να το κάνετε μια επιχείρηση πλήρους κλίμακας, πρέπει να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο. Είναι πάντα καλύτερο από το να εξαρτάσαι από οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο τρίτων. Μπορεί να είναι μια δαπανηρή υπόθεση, αλλά αν η τέχνη σας έχει δυνατότητες, μπορείτε να κερδίσετε ένα μικρό ποσό χρημάτων ανά μήνα.

5. Επεξεργαστείτε τις εικόνες στο πλάι

Τέλος, υπάρχει πάντα η επιλογή επεξεργασίας εικόνων για άλλους φωτογράφους. Και πάλι, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε κάποια επιπλέον χρήματα στο πλάι και δεν απαιτεί πολλή δουλειά.

Εάν έχετε εμπειρία με το Photoshop ή το Lightroom, μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε άλλους. Πολλοί φωτογράφοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν καλά χρήματα για να επεξεργαστούν τις εικόνες τους επαγγελματικά. Εάν έχετε κατάλληλες επαφές που μπορούν να παρέχουν τακτικά έργα, μπορείτε επίσης να ανοίξετε το δικό σας στούντιο ή μπουτίκ για τέτοιες εργασίες.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε σε διάφορους ιστότοπους που βασίζονται σε προμήθειες όπως fiverr, guru, upwork, PeoplePerHour και πολλά άλλα. Το αρχικό ποσό είναι χαμηλό, αλλά αν παραμείνετε συνεπείς και κάνετε ένα καλό χαρτοφυλάκιο, τότε μπορείτε να ζήσετε με αυτά τα χρήματα ανεξάρτητων επαγγελματιών.


Ορίστε λοιπόν, πέντε υπέροχοι τρόποι για το πώς να πουλήσετε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και να κερδίσετε χρήματα. Είναι καλό να κάνετε ένα ή δύο από αυτά τα πράγματα στο πλάι δίπλα στη δουλειά σας για να κερδίσετε όσο περισσότερα μπορείτε από αυτήν την επαγγελματική πορεία.

Είναι σκληρή δουλειά, αλλά θα αποδώσει στο μέλλον. Καλή τύχη για το φωτογραφικό σας πάθος.