Πώς να καταλάβω εάν οι σωλήνες αερίου μου έχουν διαρροή

Το φυσικό αέριο είναι μια από τις πιο βολικές πηγές ενέργειας για το μαγείρεμα, καθώς και για τη θέρμανση των σπιτιών και του νερού. Ωστόσο, οι διαρροές αερίου μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή.

Η έγκαιρη ανακάλυψη διαρροών και η αναζήτηση άμεσης επαγγελματικής βοήθειας μπορεί να κρατήσει εσάς και την οικογένειά σας ασφαλή και να σας προσφέρει ηρεμία. Αυτό το άρθρο περιγράφει μερικούς από τους πιο ακριβείς και «κάντε το στο σπίτι» τρόπους για να ανιχνεύσετε διαρροές αερίου στο σπίτι σας – χωρίς να επιβαρυνθείτε με κανένα κόστος.

Σημάδια διαρροής αερίου

Η ανίχνευση διαρροών αερίου μπορεί να μην είναι πάντα εύκολη. Ωστόσο, τα ακόλουθα σημάδια μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε διαρροές αερίου, ώστε να μπορείτε να λάβετε τα σωστά μέτρα για να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας.

Δυσάρεστη οσμή

Εάν οι σωλήνες αερίου σας έχουν διαρροή, θα μυρίσετε μια άσχημη μυρωδιά παρόμοια με αυτή των σάπιων αυγών ή του θειικού οξέος. Το ίδιο το φυσικό αέριο είναι άοσμο, γεγονός που μπορεί να κάνει πολύ δύσκολο να παρατηρηθούν διαρροές. Για την ασφάλειά σας, οι εταιρείες κοινής ωφέλειας προσθέτουν ένωση μερκαπτάνης στο φυσικό αέριο για να παράγουν μια μυρωδιά που δεν μπορείτε να χάσετε, που σημαίνει διαρροή.

Ήχοι συριγμού

Εάν είστε ευαίσθητοι στον ήχο, μπορεί να μπορείτε να ακούσετε ήχους σφυρίσματος ή συριγμού από έναν σωλήνα που έχει διαρροή. Όταν το κάνετε, προσπαθήστε να βρείτε την πηγή. Οι ήχοι μπορεί να είναι πολύ αμυδροί ή υψηλοί ανάλογα με την ποσότητα αερίου που διαφεύγει από τη γραμμή αερίου.

Αυτοί οι τύποι ήχων μπορούν να ακουστούν μόνο όταν η διαρροή είναι σημαντική, επομένως θα πρέπει να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και να καλέσετε αμέσως έναν υδραυλικό αερίου εάν οι ήχοι προέρχονται από τις γραμμές αερίου ή τις συσκευές που χρησιμοποιούν αέριο.

Νεκρά φυτά

Εάν παρατηρήσετε ότι μερικά από τα καλά φροντισμένα φυτά σας έχουν μαραζώσει ή έχουν πεθάνει, ελέγξτε τα σωστά καθώς μπορεί να υπάρχουν διαρροές αερίου στους σωλήνες γύρω ή κάτω από αυτά. Οι διαρροές αερίου κάτω από το σπίτι σας δεν επηρεάζουν άμεσα την υγεία σας, αλλά προκαλούν σπατάλη που θα μπορούσε να επιταχύνει τον λογαριασμό αερίου σας.

Μικρές φυσαλίδες

Η δοκιμή φυσαλίδων είναι ένας γρήγορος αλλά απλός τρόπος εντοπισμού διαρροών αερίου στους σωλήνες σας. Ρίξτε λίγο σαπούνι πιάτων σε ένα μικρό μπολ με νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί για να σκουπίσετε το μείγμα πάνω από την ύποπτη περιοχή. Εάν εμφανιστούν φυσαλίδες, τότε υπάρχει διαρροή.

Αν παρατηρήσετε ότι σχηματίζονται φυσαλίδες στις υγρές περιοχές της αυλής σας, θα χρειαστεί να κάνετε έναν υπόγειο έλεγχο για διαρροές αερίου.

Σωματικά συμπτώματα

Η εισπνοή φυσικού αερίου ή μονοξειδίου του άνθρακα αναστέλλει την πρόσληψη οξυγόνου στα ερυθρά αιμοσφαίρια σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνους στο σώμα, ζαλάδα, ναυτία ή πονοκεφάλους. Εάν εμφανίσετε τέτοια συμπτώματα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τις συσκευές και τις γραμμές αερίου σας για τυχόν διαρροές.

Τι να κάνω μετά?

Εάν παρατηρήσετε μία ή περισσότερες διαρροές, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το δίκτυο φυσικού αερίου και τις συσκευές σας, να ανοίξετε όλα τα παράθυρα για να αερίζεται σωστά το σπίτι και να κρατήσετε απόσταση ασφαλείας. Στη συνέχεια, μπορείτε να καλέσετε έναν υδραυλικό αερίου για να διορθώσει τις διαρροές για εσάς.

συμπέρασμα

Οι διαρροές αερίου στο σπίτι σας μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Τα παραπάνω σημάδια θα σας βοηθήσουν να τα παρατηρήσετε αρκετά νωρίς πριν προκληθεί εκτεταμένη ζημιά. Αφού σβήσετε τις συσκευές σας και βγείτε με ασφάλεια, καλέστε έναν τεχνικό αερίου για να διορθώσει με ασφάλεια τις διαρροές αερίου σας.