Πώς να κάνετε τις διαφημίσεις βίντεο πιο ενδιαφέρουσες;

Πώς να κάνετε τις διαφημίσεις βίντεο πιο ενδιαφέρουσες

Οι διαφημίσεις βίντεο είναι απίστευτα αποτελεσματικά εργαλεία μάρκετινγκ. Μπορούν να παρουσιάσουν πολλές πληροφορίες σχετικά με ένα προϊόν σε συνοπτικό χρονικό διάστημα, μεταδίδοντας το μήνυμά τους σε πελάτες που συνήθως δεν αφιερώνουν χρόνο για να διαβάσουν άρθρα ή αναρτήσεις ιστολογίου για αυτούς.

Επιπλέον, αυτού του είδους τα εργαλεία μάρκετινγκ βίντεο λειτουργούν επειδή είναι οπτικά και ακουστικά, τα οποία προσελκύουν την προσοχή των πελατών πολύ περισσότερο από ό,τι μπορεί το κείμενο. Είναι επίσης σε θέση να αντλήσουν μια σειρά από συναισθήματα σε ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα πυροδοτούνταν.

Ωστόσο, αυτά συχνά αποτυγχάνουν επειδή δεν είναι αρκετά ενδιαφέροντα ώστε οι καταναλωτές να ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτά που έχουν να πουν. Αν θέλετε να κάνετε μια επιτυχημένη καμπάνια μάρκετινγκ, μάθετε πώς να κάνετε τις διαφημίσεις βίντεο πιο ενδιαφέρουσες.

1. Χρησιμοποιήστε δημιουργικά και συναρπαστικά γραφικά

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε την καμπάνια μάρκετινγκ βίντεο πιο ενδιαφέρουσα είναι η χρήση δημιουργικών και συναρπαστικών γραφικών. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με διάφορους τρόπους, αλλά μερικές από τις καλύτερες μεθόδους περιλαμβάνουν τη χρήση κινούμενων εικόνων, την ενσωμάτωση ενδιαφέροντων γραφικών και τη δημιουργική χρήση κειμένου. Μπορεί να είναι διαφήμιση YouTube, διαφημίσεις instream Facebook, Instagram Reels ή οποιαδήποτε άλλη μορφή. Πρέπει να επιλέξετε μια μεγάλη ποικιλία ανάλογα με το κανάλι κοινωνικής δικτύωσης που προτιμάτε.

Μερικά στυλ animation που πρέπει να δοκιμάσετε είναι 2D Animation, 3D Animation και κινούμενα γραφικά. Από όλα αυτά, το πρώτο είναι ίσως το πιο δημοφιλές επειδή είναι απλό, καθαρό και σχετικά φθηνό. Πολλές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει ακόμη και να χρησιμοποιούν 2D επεξηγηματικά βίντεο για αυτόν τον λόγο.

Μια άλλη δημιουργική επιλογή που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να ενσωματώσετε ενδιαφέροντα γραφικά στις διαφημίσεις βίντεο σας. Πολλές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν infographics στα βίντεο viral marketing, κυρίως επειδή είναι ενημερωτικά, εξαιρετικά οπτικά και εύκολα κατανοητά. Όταν δημιουργείτε τις διαφημίσεις βίντεο, φροντίστε να πειραματιστείτε με διαφορετικά γραφικά για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για την επωνυμία σας. Λάβετε υπόψη ότι τα γραφικά που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι σχετικά με το προϊόν σας και να βοηθούν στην απεικόνιση της άποψής σας.

2. Πείτε μια ιστορία με τις διαφημίσεις βίντεο σας

Η αφήγηση ιστοριών είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία στο μάρκετινγκ. Όταν γίνει σωστά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προκαλέσετε συναισθήματα στους ανθρώπους, να συνδεθείτε μαζί τους σε συναισθηματικό επίπεδο και να τους πείσετε να αναλάβουν δράση.

Η αφήγηση μιας ιστορίας με τις διαφημίσεις βίντεο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε όλα αυτά τα πράγματα. Όταν γίνεται καλά, μια ιστορία μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας συναισθηματικής σύνδεσης με τους πελάτες και να τους πείσει να αναλάβουν δράση. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να προκαλέσετε συναισθήματα για ένα βίντεο εταιρείες στεγαστικών δανείων. Επιλέξτε να πείτε μια ιστορία που περιστρέφεται γύρω από οικογένειες και σπίτια.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας όταν αφηγείστε μια ιστορία με τις διαφημίσεις βίντεο. Πρέπει να έχει:

  • Σχετικά με το προϊόν σας
  • Στοιχείο δέσμευσης για να προσελκύσετε τους πελάτες σας
  • Εύκολα κατανοητό σενάριο
  • Πειστική αφήγηση

3. Χρησιμοποιήστε χιούμορ για να κάνετε τις διαφημίσεις βίντεο πιο διασκεδαστικές

Το χιούμορ μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να κάνετε τις διαφημίσεις βίντεο πιο διασκεδαστικές. Μπορεί να βοηθήσει να σπάσει ο πάγος, να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα και να τους κάνει να δώσουν προσοχή σε αυτά που έχετε να πείτε.

Πρέπει να γνωρίζετε ιδιαίτερα τις πολιτιστικές ευαισθησίες όταν χρησιμοποιείτε το χιούμορ στο δικό σας μέσο ψηφιακού μάρκετινγκ. Αυτό που μπορεί να είναι αστείο σε μια κουλτούρα μπορεί να μην είναι αστείο σε μια άλλη, επομένως είναι απαραίτητο να κάνετε την έρευνά σας πρώτα. Δεν θέλετε να προσβάλετε τους πελάτες σας και να τους χάσετε λόγω κακής αίσθησης του χιούμορ.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν χρησιμοποιείτε χιούμορ είναι το είδος του χιούμορ. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι, όπως slapstick, σατιρικός, λεκτικός, παρατηρητικός και αυτο-υποτιμητικός. Το καθένα λειτουργεί διαφορετικά για κάθε θεατή ανάλογα με τα γούστα του, επομένως είναι σημαντικό να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους χιούμορ.

4. Κρατήστε το σύντομο

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν το εύρος προσοχής για να παρακολουθήσουν μεγάλα, μακροσκελής βίντεο, επομένως είναι σημαντικό να τα κρατάτε σύντομα και ουσιαστικά. Η διατήρηση σύντομων βίντεο θα τα βοηθήσει να γίνουν πιο συναρπαστικά και ευκολότερα στην επεξεργασία τους. Οι διαφημίσεις YouTube και οι διαφημίσεις σε ροή προτιμώνται περισσότερο σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία. Οι διαφημίσεις βίντεο στο Facebook και οι διαφημίσεις εντοπισμού YouTube γίνονται επίσης δημοφιλείς κάθε μέρα.

Προσπαθήστε να κρατήσετε τα βίντεό σας από ένα έως δύο λεπτά, αν όχι μικρότερα. Εάν πρέπει να επεκτείνετε τη διάρκεια ενός σημαντικού μηνύματος ή παρότρυνσης για δράση, δεν πειράζει, αλλά προσπαθήστε να το κρατήσετε σύντομο.

5. Χρησιμοποιήστε διασημότητες ή άλλα άτομα με επιρροή

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε τις διαφημίσεις βίντεο πιο ενδιαφέρουσες είναι να χρησιμοποιήσετε διασημότητες ή άλλα άτομα με επιρροή. Όταν γίνει σωστά, αυτό μπορεί να βοηθήσει να τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων και να τους πείσει να αναλάβουν δράση.

Φροντίστε να επιλέξετε μια διασημότητα ή έναν influencer που είναι δημοφιλής και αρεστός στο κοινό-στόχο σας. Αυτό θα βοηθήσει να αυξηθούν οι πιθανότητες να αναλάβουν δράση. Επίσης, προσπαθήστε να επιλέξετε κάποιον που έχει μεγάλη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διασημότητα. Όταν επιλέγετε τη διασημότητά σας, φροντίστε να λάβετε υπόψη τις αξίες τους και εάν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες σας. Διαφορετικά, θα καταλήξετε να αποξενώσετε τους πελάτες σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε τις διαφημίσεις βίντεο πιο ενδιαφέρουσες, αλλά αυτοί είναι μόνο μερικές από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους. Να είστε δημιουργικοί με τα βίντεο μάρκετινγκ και προσπαθήστε να ενσωματώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις τεχνικές.