Πώς να διαγνώσετε μια φραγμένη αποχέτευση

Ενώ οι περισσότερες εργασίες υδραυλικών απαιτούν τη βοήθεια ενός έμπειρου υδραυλικού, η απόφραξη των αποχετεύσεων είναι μια εργασία που μπορείτε να αναλάβετε μόνοι σας. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται διστακτικοί στο να σηκώσουν τα μανίκια τους, ειδικά αν δεν έχουν πολύ εύχρηστη εμπειρία. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα μπλοκαρίσματος της αποχέτευσης που αναβάλλονται, προκαλώντας συσσώρευση και ροή τέλματος που μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη, πιο χρονοβόρα και πιο ακατάστατη.

Τα προβλήματα της φραγμένης αποχέτευσης δεν θα υποχωρήσουν από μόνα τους. Ο εντοπισμός των πρώιμων προειδοποιητικών σημείων θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε να επισκευάζετε τις αποχετεύσεις σας απλά και εύκολα.

4 σημάδια φραγμένης αποχέτευσης

Ανεξάρτητα από το αν είναι ο νεροχύτης της κουζίνας, το πλυντήριο ή το μπάνιο σας, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα έγκαιρα εάν εντοπίσετε κάποια από τις τέσσερις κόκκινες σημαίες παρακάτω:

1. Δυσοσμία

Όταν τα οικιακά απορρίμματα παγιδευτούν μέσα στο άνοιγμα ή στην καμπή ενός σωλήνα, θα αρχίσουν να αποσυντίθενται και να στέλνουν ένα δυσωδές μήνυμα. Μια άσχημη μυρωδιά είναι συνήθως το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Όσο αποκρουστικό κι αν είναι, όσο περισσότερο το αφήνετε τόσο περισσότερα σωματίδια θα ενωθούν με το χάος και τα πράγματα θα είναι πιο βρωμερά. Μόλις το μπλοκάρισμα γίνει αρκετά μεγάλο, θα αρχίσετε να βλέπετε να δημιουργούνται και άλλα συμπτώματα.

2. Γουργουρίζοντας ήχοι

Οι περίεργοι ήχοι, συμπεριλαμβανομένου του γουργουρίσματος, είναι μια καλή ένδειξη ότι σχηματίζεται μπλοκ μέσα στο σωλήνα αποχέτευσης. Το νερό μέσα στο σωλήνα συγκεντρώνεται, στροβιλίζεται και προκαλεί παγίδευση αέρα. Ο αέρας θα αναζητήσει την ταχύτερη διαδρομή προς τα πάνω, έτσι μπορεί να ακούσετε γάργαρο ή άλλους θορύβους από τις αποχετεύσεις μπάνιου ή ντους, που μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει απόφραξη κάπου αλλού στη γραμμή (όπως ο νεροχύτης). Ελέγξτε για άλλα σημάδια απόφραξης για να βρείτε την πηγή και ελέγξτε τα σημεία αποστράγγισης για μπερδεμένες τρίχες που μπορεί να ευθύνονται για μπλοκαρίσματα του μπάνιου.

3. Ξεχειλίζει

Ενώ τα περισσότερα προβλήματα αποχέτευσης συμβαίνουν με τους εσωτερικούς νεροχύτες και τα μπάνια σας, η υπερχείλιση των αποχετεύσεων είναι κάτι που μπορεί να παρατηρήσετε και έξω. Είναι εύκολο να ξεπλυθούν τα νεκρά φύλλα, το χώμα και το υλικό κήπου σε υπαίθριες αποχετεύσεις, προκαλώντας μπλοκ. Με τις υπαίθριες αποχετεύσεις, πολλά από τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν, επομένως η υπερχείλιση μπορεί να είναι η πρώτη σας κόκκινη σημαία. Εάν το νερό της πισίνας αυξηθεί σε όγκο (δηλ. βρέχει ή έχει σκάσει ένας σωλήνας) καλέστε έναν υδραυλικό για να λάβετε βοήθεια γρήγορα για να αποφύγετε ζημιές στην ιδιοκτησία σας.

4. Αργή αποστράγγιση

Είναι σημαντικό οι νεροχύτες σας να στραγγίζουν καλά για να διατηρούνται τα απόβλητα σε κίνηση και να αποτρέπεται η στασιμότητα του νερού και αυτές οι δυσάρεστες μυρωδιές. Εάν το νερό σας αποστραγγίζεται αργά, είναι συνήθως επειδή κάτι εμποδίζει το δρόμο. Καθώς η πίεση του νερού μειώνεται, θα ενθαρρύνει μόνο τη συγκέντρωση περισσότερων σωματιδίων και το μπλοκ να αυξηθεί, επομένως είναι ιδανικό να φτάσετε σε αυτό νωρίτερα και όχι αργότερα.

Δεν υπάρχει λύση που να ταιριάζει σε όλους για την απόφραξη των αποχετεύσεων, επομένως ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικές διαφορετικές οικιακές θεραπείες πριν ταιριάξετε τη σωστή για το πρόβλημα της αποχέτευσης. Μπορείτε επίσης να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό μάθετε πώς να ξεμπλοκάρετε τις αποχετεύσεις σας στο σπίτι.