Πώς να βρείτε έναν παιδικό σταθμό ή ένα νηπιαγωγείο

μικρόΗ αναζήτηση για παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο μπορεί να είναι συντριπτική. Το να αφήσετε το παιδί σας, ειδικά εκείνους που είναι δακρυσμένοι, είναι δύσκολο σε μια καλή μέρα. Και επειδή τα παιδιά κάτω των 5 ετών δεν είναι ακόμη σε θέση να εμβολιαστούν κατά του COVID-19, οι γονείς μπορεί να αισθάνονται αβέβαιοι να τα φέρουν σε παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο. Από την άλλη πλευρά, οι διαπιστευμένες εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας του Νιου Τζέρσεϊ λειτουργούν με επιτυχία μετά την πανδημία, τηρώντας τις προφυλάξεις και τους κανονισμούς για την ασφάλεια του COVID από την πολιτεία και το CDC.

Λοιπόν από πού να ξεκινήσω; Μια έξυπνη στρατηγική για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας είναι να προσκαλέσετε το παιδί σας να έρθει μαζί σας όταν κοιτάτε πιθανά σχολεία, λέει η Donna Whittaker, Αντιπρόεδρος του προγράμματος σπουδών και της εκπαίδευσης στο Big Blue Marble Academy στον Έντισον.

«Ζητήστε να δείτε όλες τις τάξεις», λέει. «Κοιτάξτε να δείτε αν οι δάσκαλοι και τα παιδιά στα δωμάτια φαίνονται χαρούμενα. Νιώθεις θετικό συναίσθημα και μόνο με το να είσαι μέσα στο κτίριο;»

Παρακολουθήστε και δείτε αν οι δάσκαλοι στις σχολικές εκδρομές σας χαμογελούν, τραγουδούν, μιλούν και αλληλεπιδρούν με τα παιδιά, λέει ο Whittaker. «Ασχολούνται τα παιδιά με τους δασκάλους, τα άλλα παιδιά και το υλικό της τάξης;

Όταν ο πιθανός δάσκαλος του παιδιού σας συστήνεται στο παιδί σας, ο δάσκαλος έρχεται στο ύψος των ματιών του παιδιού σας για να του μιλήσει;». Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας πει πολλά για το σχολείο και για το αν είναι ή όχι κατάλληλο.

Η Adena Feinstein, διευθύντρια του JCC Blaustein Early Childhood Centre στο Bridgewater, λέει ότι οι γονείς πρέπει να βρουν ένα νηπιαγωγείο που πιστεύουν ότι θα φροντίζει το παιδί τους όπως θα έκαναν στο σπίτι.

«Οι φροντιστές πρέπει να επισκεφθούν με τον διευθυντή του σχολείου και να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις», λέει. «Θα πρέπει να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφάλειας και καθαρισμού, την αναλογία παιδιού προς δάσκαλο και εάν η εναλλαγή προσωπικού είναι χαμηλή, ώστε να υπάρχει ένα ζεστό αίσθημα κοινότητας».

Ο Feinstein προτείνει επίσης στους γονείς να παρακολουθούν πώς αλληλεπιδρούν οι δάσκαλοι με τα παιδιά και να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την πρόσβαση στον διευθυντή και τους δασκάλους, ώστε να γνωρίζουν εάν οι ερωτήσεις τους θα απαντηθούν έγκαιρα.

ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η εγκατάσταση μιας τάξης προσχολικής ηλικίας μπορεί επίσης να αποκαλύψει πολλά για το είδος της εκπαίδευσης που θα λάβει το παιδί σας. Ο Whittaker λέει να προσέξετε τα υλικά στο δωμάτιο – βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλα για την ηλικία και ότι υπάρχουν αρκετά από αυτά για όλα τα παιδιά. Τα ράφια και οι κάδοι πρέπει να φέρουν ετικέτες με εικόνες για να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν να καθαρίζουν ταξινομώντας τα παιχνίδια στους κατάλληλους κάδους. Δεξιότητες όπως αυτή θα τους προετοιμάσουν για την ανάγνωση και τα μαθηματικά στο νηπιαγωγείο, λέει.

Άλλα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ένα κέντρο μπλοκ με πολλά μπλοκ μονάδων και στηρίγματα για την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, την προώθηση της γλώσσας, των μαθηματικών, της επιστήμης, της μηχανικής, της επίλυσης προβλημάτων, της συνεργασίας και της επιμονής. Ένα δραματικό κέντρο παιχνιδιού με στηρίγματα για να παίξετε, να μάθετε και να προσποιηθείτε είναι ένα άλλο πλεονέκτημα. «Όταν τα παιδιά παίζουν μια ιστορία, εργάζονται για να μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν μια ιστορία», λέει ο Whittaker.

Είναι σημαντικό να ρωτήσετε ποιο πρόγραμμα σπουδών χρησιμοποιεί το νηπιαγωγείο και γιατί.

«Ένα πρόγραμμα σπουδών προσχολικής ηλικίας υψηλής ποιότητας θα βασίζεται στη θεωρία, την έρευνα και το παιχνίδι», λέει ο Whittaker. «Οι εμπειρίες του προγράμματος σπουδών πρέπει να βασίζονται στα κρατικά Πρότυπα Πρώιμης Μάθησης και Ανάπτυξης. Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν καλύτερα μέσα από πρακτικές πολλαπλές αισθητηριακές εμπειρίες. Μαζί με τη διευκόλυνση των δασκάλων, τα παιδιά θα πρέπει να εμπλέκονται σε τέτοιου είδους εμπειρίες για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας». Από την άλλη πλευρά, ένα αναπτυξιακά κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών δεν απαιτεί από τα παιδιά να κάθονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, επομένως βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά είναι όρθια και κινούνται.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΑΣ

Τι γίνεται με τους περιορισμούς και τις μάσκες για τον COVID; Αν και το Νιου Τζέρσεϊ έχει εγκαταλείψει την εντολή του για μάσκα για νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, οι περισσότεροι διευθυντές συμφωνούν ότι τα παιδιά είχαν ελάχιστο έως καθόλου πρόβλημα να προσαρμοστούν στο να φορούν μάσκα όταν απαιτείται. Και ενώ οι ρουτίνες μπορεί να χρειάζεται να προσαρμόζονται από καιρό σε καιρό, ακόμη και τα μικρότερα παιδιά θα προσαρμοστούν με ευκολία. Πριν εγγράψετε το παιδί σας, φροντίστε να εξοικειωθείτε με τις πολιτικές ενός σχολείου.

«Στο JCC Blaustein Early Childhood Center, ετοιμάζουμε ένα ενημερωμένο εγχειρίδιο φροντιστή κάθε σχολικό έτος, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα σχολικά μας πρωτόκολλα και διαδικασίες», λέει. «Προτρέπω κάθε γονέα να διαβάσει προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο, καθώς αναφέρεται στο «πώς να» σε οτιδήποτε σχετίζεται με το σχολείο μας. Μερικά παραδείγματα είναι “Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να προσαρμοστεί στη νέα σχολική χρονιά”, “Πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας”, “Διαδικασίες παραλαβής και αποβίβασης”, “Τι να φέρετε στο σχολείο”, “Πώς να επισημαίνετε προσωπικά αντικείμενα” και ” Πώς σερβίρεται το μεσημεριανό γεύμα.»

ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΟΥΝ

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας ευημερούν στην προσχολική ηλικία είναι όταν ανυπομονούν για κάθε μέρα και επιστρέφουν στο σπίτι χαρούμενα στο τέλος της ημέρας, λέει ο Whittaker. «Ένας άλλος τρόπος είναι να παρακολουθείτε και να ακούτε την αλληλεπίδραση μεταξύ του παιδιού σας και του δασκάλου», λέει. Εάν το παιδί σας ευημερεί στην προσχολική ηλικία, θα φέρει μερικές από αυτές τις γνώσεις προσχολικής ηλικίας στο σπίτι. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν το να τραγουδήσουν ένα τραγούδι που έμαθαν στην τάξη ή να χρησιμοποιήσουν τη νοηματική γλώσσα που χρησιμοποιεί ο δάσκαλος.

Δεδομένων των ορίων χωρητικότητας στις αίθουσες διδασκαλίας από την πολιτεία, φροντίστε να αρχίσετε να ψάχνετε πολύ νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης και να μπείτε στις λίστες αναμονής για τα κέντρα που σας αρέσουν το συντομότερο δυνατό. Καλή αναζήτηση!