Ο καλύτερος οδηγός και οι 7 κορυφαίες συμβουλές

top 6 στρατηγικές μάρκετινγκ Instagram

Η ύπαρξη ενός επιτυχημένου σχεδίου μάρκετινγκ στο Instagram θα βοηθήσει αναμφίβολα στην ταχεία ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Ωστόσο, έχω δει ότι πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ο λογαριασμός τους IG δεν παράγει αποτελέσματα με τις διαφημίσεις τους σε διάφορα φόρουμ και ομάδες πλατφορμών κοινωνικών μέσων.

Επομένως, κατά τη γνώμη μου, δεν θα μπορούσατε να επιτύχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα με τη στρατηγική διαφήμισης Instagram επειδή χρησιμοποιήσατε λάθος προσεγγίσεις. Θα συζητήσω λοιπόν πώς πρέπει να το κάνουμε αυτό. Ανεξάρτητα από το αν διευθύνετε μια μικρή ή μεγάλη εταιρεία, θα πρέπει να επαληθεύσετε αυτά τα μέτρα πριν ξεκινήσετε μια καμπάνια.


1. Οι βασικές αρχές των στρατηγικών μάρκετινγκ του Instagram

Θα έχετε μια βασική κατανόηση του πώς λειτουργεί η πλατφόρμα. Αναμφίβολα είστε εξοικειωμένοι με την τεχνογνωσία. Εδώ είναι η ουσία, αν δεν είστε εξοικειωμένοι: Οι χρήστες τραβούν και δημοσιεύουν φωτογραφίες ή βίντεο με λεζάντες και οι ακόλουθοί τους μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τη δημοσίευση λατρεύοντάς την, σχολιάζοντας την ή κοινοποιώντας την.

Τώρα, κατανοήστε αυτήν την κορυφαία πλατφόρμα ψηφιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Στο παρελθόν, δεν υπήρχε αλγόριθμος κοινής χρήσης στη ροή ειδήσεων του Instagram. Αυτό σήμαινε ότι όταν ένας χρήστης έκανε check in, θα μπορούσε να δει όλο το κοινόχρηστο περιεχόμενο από τα προφίλ που ακολουθούσε. Στη συνέχεια, η IG ξεκίνησε μια αλλαγή που βασίζεται στον αλγόριθμο που αντικατέστησε την παραδοσιακή ροή ειδήσεων από το παλαιότερο προς το νεότερο.

Με άλλα λόγια, έχει γίνει πιο δύσκολο πλέον να προσεγγίσεις το κοινό. Αυτό έχει αυξήσει τη σημασία του να ενθαρρύνετε τους ακόλουθούς σας να κάνουν like και να σχολιάζουν τις αναρτήσεις σας, έτσι ώστε η επωνυμία σας να παραμένει στην κορυφή της ροής του κοινού σας. Όταν οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν ενεργά με την επωνυμία σας, ο αλγόριθμος λαμβάνει ένα σήμα εμπειρίας χρήστη, το οποίο διατηρεί το περιεχόμενό σας να εμφανίζεται στις ροές του κοινού σας.

2. Σχεδιασμός ημερολογίου Instagram

Το να κάνετε τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό σας είναι ένα δύσκολο έργο. Γι’ αυτό, προγραμματίστε τις αναρτήσεις και τους τροχούς που συμπληρώνουν τις στρατηγικές και τους στόχους ψηφιακού μάρκετινγκ. Πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τη συμπλήρωση του περιεχομένου σας, το μάρκετινγκ μέσω email και άλλες σχετικές δραστηριότητες κοινωνικών μέσων.

Ξεκινήστε αναθεωρώντας το πρόγραμμα μάρκετινγκ της εταιρείας σας και αναπτύσσοντας την κατάλληλη στρατηγική περιεχομένου Instagram για κάθε πρωτοβουλία. Για παράδειγμα, για την έναρξη μιας εκδήλωσης, κάντε εκ των προτέρων προγραμματισμό πειραγμάτων σε ανακοινώσεις για συνεργασίες. Ξεκινήστε το τέλειο περιεχόμενο για κάθε βήμα της διαδικασίας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο σε λευκό πίνακα, υπολογιστικό φύλλο ή πλατφόρμα συνεργασίας που λειτουργεί για την ομάδα σας. Τα αυξητικά προγράμματα παρέχουν την καλύτερη βελτιστοποίηση στη σελίδα για τις υπηρεσίες ψηφιακού μάρκετινγκ.

Σημειώστε τον στόχο για κάθε άρθρο καθώς προσθέτετε ιδέες περιεχομένου στο ημερολόγιό σας μάρκετινγκ. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σύμφωνο με τους στόχους μάρκετινγκ που έχετε. Για παράδειγμα, οι στόχοι σας θα μπορούσαν να είναι:

  • Αύξηση του αριθμού των ατόμων που γνωρίζουν για την εταιρεία σας ή τι έχετε να προσφέρετε
  • Κλικ στον ιστότοπό σας από το βιογραφικό ή τους κυλίνδρους σας
  • Χρησιμοποιώντας το κατάστημα ή τον ιστότοπό σας για να πουλήσετε πράγματα

Καθώς αποκτάτε εμπειρία, μπορείτε να βελτιώσετε το πρόγραμμα αναρτήσεών σας στο Instagram. Πρέπει να δημοσιεύετε κάθε μέρα, μερικές φορές κάθε μέρα ή μία ή δύο φορές την εβδομάδα; Είναι ζωτικής σημασίας να κάνετε σωστή συχνότητα ανάρτησής σας. Προφανώς θέλετε να δημοσιεύσετε αρκετό περιεχόμενο για να έχετε αποτελέσματα χωρίς να υπερφορτώνετε το κοινό σας ή να λαμβάνετε άσχημα σχόλια.

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, η κατάλληλη συχνότητα ανάρτησης καθορίζεται από το μέγεθος του λογαριασμού σας. Γενικά, οι μικροσκοπικοί λογαριασμοί θα πρέπει να δημοσιεύουν μερικές φορές την ημέρα, ενώ οι μεγάλοι λογαριασμοί με 250.000 ή περισσότερους ακόλουθους θα πρέπει να ενημερώνονται περίπου μία φορά την εβδομάδα.

Είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη όταν δημοσιεύετε το περιεχόμενό σας. Όταν δημοσιεύετε περιεχόμενο ενώ το κοινό σας είναι στο διαδίκτυο, είναι πιο πιθανό να το δει και να αλληλεπιδράσει μαζί του. Μπορείτε να κάνετε δοκιμές A/B για να αποφασίσετε τέτοια χρονικά πλαίσια. Κάντε κλικ στο σύνολο των ακολούθων για να ελέγξετε ποιος είναι συνδεδεμένος. Για να ελέγξετε ποια ημέρα της εβδομάδας και ποια ώρα της ημέρας είναι πιο ενεργοί οι ακόλουθοί σας, μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας. Στη συνέχεια, ως μέρος της συνήθους ρουτίνας αναρτήσεών σας, συμπεριλαμβανομένων αυτών των χρόνων.

3. Με τις διαφημίσεις Instagram, μπορείτε να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό

Οι διαφημίσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους, δυνητικούς πελάτες, “μου αρέσει”, μετατροπές και άλλα οφέλη. Το Facebook Advertising Manager, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία διαφημίσεων, προσφέρει μια ποικιλία επιλογών στόχευσης με βάση τις αλληλεπιδράσεις, τα ενδιαφέροντα, το ιστορικό αγορών και άλλα. Προσφέρει επίσης μια ποικιλία επιλογών, όπως διαφημίσεις με εικόνα και βίντεο, διαφημίσεις ιστοριών, διαφημίσεις συλλογών και πολλά άλλα.

Μπορείτε επίσης να πάτε για μάρκετινγκ επιρροών Instagram επί πληρωμή. Μπορεί να φαίνεται ακριβό, αλλά σκεφτείτε το ως μια επένδυση στη σειρά στρατηγικών και σχεδίων μάρκετινγκ του Instagram. Θα φτάσει στα άτομα που ήταν αναξιοποίητα με την οργανική σας εμβέλεια. Ποτέ δεν ξέρεις, αυτοί μπορούν να γίνουν πελάτες σου.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα μικρό ποσό, όπως για παράδειγμα 3 $ την ημέρα επίσης. Ελέγξτε και κατανοήστε τα αναλυτικά στοιχεία και τις μετρήσεις αφοσίωσης. Θα σας καθοδηγήσει σχετικά με τους θετικούς και αρνητικούς τομείς σας. Συνεχίστε να εργάζεστε σε αυτά μέχρι να βελτιστοποιηθεί πλήρως η καμπάνια ψηφιακού μάρκετινγκ.

4. Χρησιμοποιήστε τα σωστά hashtags στις αναρτήσεις σας

Hashtags είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Από την αρνητική πλευρά, το να κάνεις «πάρα πολλά» δεν είναι καλό. Περιορισμός σε 30 hashtags μόνο ανά ανάρτηση.

Τα hashtags όχι μόνο βοηθούν τους νέους ακόλουθους να βρουν το περιεχόμενό σας, αλλά και εμπνέουν άλλους να μοιράζονται δημοσιεύσεις που σχετίζονται με την επιχείρησή σας. Για κάθε επιχείρηση, ένα hashtag για συγκεκριμένη επωνυμία είναι απαραίτητο. Επίσης, λάβετε μια προφύλαξη ώστε να μην βάζετε πάντα 30 hashtags, θα μοιάζει με γέμιση λέξεων-κλειδιών. Κάντε το ως δείκτη της στρατηγικής περιεχομένου σας στο Instagram. Οι μεγάλες μάρκες πρέπει να το αποφεύγουν. Σε γενικές γραμμές, θα παρατηρήσετε ότι οι εξέχουσες μάρκες τηρούν τη φιλοσοφία του «less is more». Πειραματιστείτε με ετικέτες και, αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε τουλάχιστον μία που δεν είναι η επώνυμη ετικέτα σας.

Ελέγξτε τα hashtags των ανταγωνιστών σας και προσθέστε τα στη λίστα σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε επίσης να στοχεύσετε τους πελάτες τους και να προσεγγίσετε. Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικό φύλλο excel με διάφορους συνδυασμούς και μετάθεση σύμφωνα με το «είδος της ανάρτησης». Μπορεί να φαίνεται σαν μια κουραστική εργασία, αλλά αυτή η συστηματική προσέγγιση θα δώσει μεγάλο αριθμό ακολούθων και θα προσεγγίσει μακροπρόθεσμα.

Οδηγός instagram και συμβουλές

5. Τα Instagram Stories μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε χρήματα

Τα Instagram Stories είναι αυτή τη στιγμή το πιο δημοφιλές είδος περιεχομένου στην πλατφόρμα. Οι ιστορίες δεν αποτελούν πλέον καινοτομία για τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου και τους λιανοπωλητές, με πάνω από 500 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες. Όσον αφορά την προώθηση προϊόντων, οι ιστορίες δίνουν στους εμπόρους πολλά δημιουργικά περιθώρια. Σας δίνει μια κατακόρυφη και σε πλήρη οθόνη ανάρτηση εικόνας/βίντεο. Μια τέτοια εμπειρία προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία θέασης χωρίς ακαταστασία. Οι ιστορίες IG γίνονται μια από τις πιο προτιμώμενες στρατηγικές μάρκετινγκ στο Instagram σήμερα.

Μπορείτε να εφαρμόσετε διάφορα εφέ, αυτοκόλλητα, δημοσκοπήσεις, περιεχόμενο κειμένου για να το κάνετε πιο ζωντανό και ελκυστικό. Βάζει την επωνυμία σας μπροστά και στο επίκεντρο στις ροές των οπαδών σας. Αυτά είναι καλύτερα εργαλεία μάρκετινγκ σε αντίθεση με τις σκληρές πωλήσεις σας. Είναι επειδή εστιάζετε περισσότερο στο συναίσθημα, όχι στο προϊόν. Κάτι ακόμα, μπορείτε επίσης να εμφανίσετε τα παρασκήνια σε ιστορίες IG. Είναι εξαιρετικά διάσημοι και διασκεδαστικοί.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν χρειάζεται να πάτε σε καμία άλλη εφαρμογή για να δημιουργήσετε την ιστορία του IG. Το ίδιο το εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης σάς δίνει όλες τις επιλογές για να το κάνετε. Άρα, δεν υπάρχει ταλαιπωρία για εισαγωγή και εξαγωγή. Έτσι, γίνεται γρήγορο και εύχρηστο να δημιουργείτε όλο και πιο ελκυστικό οπτικό περιεχόμενο. Οι ιστορίες IG εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες.

6. Σύνδεσμος με δυνατότητα κλικ στο Instagram Stories

Είναι ένα σημαντικό πράγμα που προστέθηκε πρόσφατα – η επιλογή προσθήκης συνδέσμων σε Ιστορίες Instagram. Είναι η πρώτη φορά που οι χρήστες μπόρεσαν να δημοσιεύσουν έναν σύνδεσμο προς κάπου εκτός από βιογραφικό!

Η επιλογή να στείλετε τους ακολούθους σας σε ορισμένες σελίδες προορισμού από τις ιστορίες σας είναι προφανώς πολύτιμο πράγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να οδηγήσετε την επισκεψιμότητα σε οποιονδήποτε τύπο σχετικής σελίδας προορισμού, είτε πρόκειται για σελίδα προϊόντος είτε για μια νέα ανάρτηση ιστολογίου! Εξοικονομεί μια μεγάλη φασαρία για να μεταβείτε στο bio και να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο από εκεί.

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση, ακόμα κι αν δεν έχετε 10.000 ακόλουθους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα μέσω του εργαλείου αυτοκόλλητων συνδέσμων. Μπορείτε να βάλετε το σύνδεσμο οπουδήποτε, με διαφορετικές επιλογές χρώματος και ντεγκραντέ. Είναι ένα καταπληκτικό CAT (call to action) για τους χρήστες.

7. Λάβετε επαλήθευση στο Instagram

Αυτό το μπλε τικ στο προφίλ σας είναι η ασημένια κουκκίδα για το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Επαληθευμένοι λογαριασμοί Instagram οικοδομεί εξουσία και εμπιστοσύνη. Σε κάνει να ξεχωρίζεις από το πλήθος. Εάν διευθύνετε μια διαδικτυακή επιχείρηση μέσω της IG, γίνεται το ιερό σας δισκοπότηρο για την επιτυχία. Ένα τέτοιο επαληθευμένο σήμα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσετε. Η εν λόγω πλατφόρμα φροντίστε να τη δίνετε μόνο σε αξιόλογους λογαριασμούς. Από τα 2 δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, μόνο το 1% των λογαριασμών επαληθεύεται.

Εάν λάβετε αυτό το μπλε τικ, θα δείτε άμεσο άλμα στις πωλήσεις σας και τη συνολική θέση της επωνυμίας σας. Επιπλέον, έχετε επίσης πρόσβαση σε ορισμένες αποκλειστικές λειτουργίες αυτής της πλατφόρμας για να σας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσετε τη διαφημιστική στρατηγική του Instagram.


Συμπέρασμα:

Τώρα που έχετε μάθει για όλες τις διαφορετικές στρατηγικές μάρκετινγκ του Instagram και πώς να τις χρησιμοποιείτε, ήρθε η ώρα να περιορίσετε τους βασικούς δείκτες απόδοσης (KPI) σύμφωνα με το επιχειρηματικό σας μοντέλο και να τους ακολουθήσετε αυστηρά. Ένας βασικός δείκτης απόδοσης (KPI) είναι μια μέτρηση που επιλέγετε για να ποσοτικοποιήσετε την επιτυχία του περιεχομένου ή της καμπάνιας σας.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι KPI που ορίζετε για τον λογαριασμό σας καθορίζονται τελικά από τους επιχειρηματικούς σας στόχους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Instagram influencer marketing για να πετύχετε τους στόχους σας γρήγορα.