Ορισμοί, σύγκριση, ποιο είναι καλύτερο

Σύγκριση ορισμών SEO με ΔΕΗ
Το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει κερδίσει μεγάλη έλξη τον τελευταίο καιρό λόγω της αύξησης της χρήσης του μάρκετινγκ, του branding, της ευαισθητοποίησης και άλλων. Περιλαμβάνει επίσης τη χρήση διαφόρων καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp και LinkedIn. Η ευρεία γκάμα καλύπτει επίσης τις μηχανές αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένων των Google, Binge και άλλων.

Η σύνταξη ιστολογίων και άλλου περιεχομένου που βασίζεται σε κείμενο και βίντεο στον ιστότοπό σας είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων ψηφιακού μάρκετινγκ. Εάν αυτά είναι φιλικά προς το SEO, τότε θα σας βοηθήσει να σπάσετε τον κώδικα στον αλγόριθμο Google και να κατατάξετε την ιστοσελίδα σας υψηλότερα από άλλες. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος κάθε καμπάνιας επωνυμίας και μάρκετινγκ.

Λοιπόν, πώς ακριβώς το επιτυγχάνουμε αυτό; Χρησιμοποιούμε συνδυασμό SEO και PPC. Τι είναι όμως και ποιες οι διαφορές μεταξύ τους; Αξίζουν το SEO και η PPC για την αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας και τη δημιουργία υψηλότερων πωλήσεων και μετατροπών; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το SEO εναντίον της ΔΕΗ.


Τι είναι το SEO;

ppc vs καμπάνια SEO

SEO σημαίνει Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Αυτή είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης του γραπτού περιεχομένου και εύκολης αναζήτησης στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε γραπτή τιμή περιεχομένου, είτε πρόκειται για περιγραφή προϊόντος σε κάποιο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, είτε για γραπτό ιστολόγιο – όλα πρέπει να είναι φιλικά προς τέτοια ρομπότ και προγράμματα ανίχνευσης.

Από την άλλη πλευρά, σημαίνει ότι όλο το περιεχόμενο θα πρέπει να έχει ορισμένες λέξεις-κλειδιά που αναζητούνται από χρήστες στο Google ή σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για φορητούς υπολογιστές κάτω των 1000 $, τότε πληκτρολογείτε κάτι σαν “Καλύτεροι φορητοί υπολογιστές κάτω των 1000 $” στο Google. Ολόκληρη αυτή η φράση μπορεί να λειτουργήσει ως λέξη-κλειδί. Επομένως, όταν κάνετε αναζήτηση χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις, όλα τα ιστολόγια και οι ιστοσελίδες που περιέχουν αυτές τις λέξεις θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα.

Ωστόσο, η διασκέδαση ξεκινά όταν εκατοντάδες ιστότοποι έχουν ιστολόγια ή ιστοσελίδες με τις ίδιες λέξεις-κλειδιά. Εδώ μπαίνει η κυριαρχία του SEO. Αυτή είναι η πρόκληση που πρέπει να εμφανίζεται το περιεχόμενό τους στις 3 κορυφαίες αναζητήσεις του Google. Χρησιμοποιούν διαφορετικές επαναλήψεις και συνώνυμα των λέξεων-κλειδιών για να κάνουν το περιεχόμενό τους πιο προσβάσιμο. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι συχνά κάνουν αναζήτηση με αυτόν τον τρόπο, η χρήση τους στο περιεχόμενό σας θα βοηθήσει σημαντικά στην κατάταξη των ιστοσελίδων σας ακόμη υψηλότερα, καθώς Το off-page και το on-page SEO είναι διαφορετικά. Άλλες παράμετροι όπως το DA (Domain Authority), το PA (Page Authority) παίζουν επίσης κρίσιμο ρόλο εδώ.

Τι είναι η ΔΕΗ;

τι είναι καμπάνια ppc

PPC σημαίνει Pay Per Click.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο διαφημιστής πρέπει να πληρώσει ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό στον εκδότη όταν κάποιος κάνει κλικ στον σύνδεσμο. Δεν σχετίζεται με περαιτέρω ενέργειες, όπως η συμπλήρωση της φόρμας, η υποβολή κάποιων άλλων στοιχείων, η αγορά, η εγγραφή ή οτιδήποτε άλλο.

Τέτοιος Μοντέλο διαφήμισης Pay-Per-Click βασικά παρέχει επισκέψεις στον ιστότοπό σας ή σε οποιοδήποτε άλλο url. Οι δημοσιογράφοι πληρώνουν ένα κόστος κάθε φορά που κάποιος πατάει σε μια από τις διαφημίσεις τους. Οι Βέλτιστες Πρακτικές της PPC σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε γρήγορα την κίνηση αναζήτησης στο Διαδίκτυο πληρώνοντας ή προσφέροντας συναρπαστικές φράσεις. Αυτά συνδέονται με αυτό που πουλάτε ή προωθείτε μέσω των καμπανιών ψηφιακού μάρκετινγκ.

Η τιμή της ΔΕΗ ποικίλλει συνεχώς. Όλα εξαρτώνται από τον τρέχοντα ανταγωνισμό ή τον όγκο αυτής της λέξης-κλειδιού. Αντίστοιχα, η τιμή προσφοράς κυμαίνεται. Ο ειδικός του SEO πρέπει να έχει προσεκτική ματιά σε όλες αυτές τις επαναλήψεις και πρέπει να αλλάζει συνεχώς στρατηγικές υποβολής προσφορών ή τιμολόγησης για να παραμείνει κορυφαίος στα αποτελέσματα αναζήτησης. Σε πρακτικό επίπεδο, είναι μια ατέρμονη διαδικασία που χρειάζεται σωστή παρακολούθηση και ανάλυση δεδομένων.

SEO vs PPC και πώς διαφέρουν

Και οι δύο έχουν τις δικές τους μάχες να παίξουν.

Το SEO είναι ένας μακροπρόθεσμος και οργανικός τρόπος δημιουργίας πωλήσεων και εσόδων. Από την άλλη, η ΔΕΗ είναι ένας γρήγορος τρόπος για το ίδιο. Είναι απλώς ένα ευρύτερο περίγραμμα, όχι το ίδιο για την καμπάνια και τη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ κάθε εταιρείας.

Ποιο θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται επίσης από το είδος του επιχειρηματικού σας μοντέλου.

  • Είναι σε μια πολύ εξειδικευμένη περιοχή (υπηρεσία κοπής γρανίτη στη Liepaja) ή πολύ γενική (κινητό κάτω από 500 $);
  • Θέλετε άμεσα έσοδα ή ψάχνετε για δημιουργία επωνυμίας;
  • Ποια είναι η ανά μήνα αναζήτηση των λέξεων-κλειδιών-στόχων σας;
  • Εάν το ποσό της προσφοράς είναι υψηλότερο, πόσο είναι η επιθυμία σας να προχωρήσετε περισσότερο;
  • Είναι μικρός ανταγωνισμός ή μεγάλος;
  • Θέλετε πραγματικά δυνητικούς πελάτες τώρα ή αναζητάτε την προσέγγιση της μεγάλης εικόνας;
  • Ποια είναι η διαφορά κόστους σε αντίθεση με τη φυσική / τακτική έρευνα;
  • Ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι και οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι σας;
  • Ποιο είναι το κόστος ανά κλικ στην πληρωμένη αναζήτηση;

Και πολλά άλλα. Μπορείτε να το προσθέσετε / να το επεξεργαστείτε σύμφωνα με το επιχειρηματικό σας μοντέλο. Εάν απαιτείται, ζητήστε τη βοήθεια ενός αναγνωρισμένου πρακτορείου κοινωνικών μέσων για το ίδιο.

Όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι θεμελιώδεις για τον καθορισμό ενός SEO ή ΔΕΗ και Adwords επιλογή για την επιχείρησή σας.

Συμπέρασμα της καμπάνιας SEO vs PPC

Πρέπει να καταγράψετε όλες τις πιθανές ερωτήσεις, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, και τις παραμέτρους ανάλογα με το είδος της επιχείρησής σας και στη συνέχεια να αποφασίσετε για μία. Λοιπόν, και οι δύο καμπάνιες ψηφιακού μάρκετινγκ θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα και την κατάταξη του ιστότοπού σας. Πρέπει επίσης να μελετήσετε αυτό που κάνουν όλοι οι ανταγωνιστές σας. Θα σου δώσει πολλές ιδέες.

Αντί να επιχειρήσετε να επιλέξετε μεταξύ των δύο, αναζητήστε τρόπους υλοποίησης και των δύο στρατηγικών. Ο απώτερος στόχος πρέπει να είναι η ανάταση της επιχείρησής σας και η επιτυχία της. Σε αυτή τη μάχη και των δύο, η απάντηση εξαρτάται πραγματικά από εσάς.

Στην περίπτωση που έχετε το οικονομικό σχέδιο και θέλετε πραγματικά να δείτε ένα άμεσο αποτέλεσμα, τότε, σε εκείνο το σημείο, η συμμετοχή σε μια καμπάνια της ΔΕΗ θα σας δείξει τα πιο γρήγορα αποτελέσματα. Εάν το επιτρέπουν οι τσέπες σας, μπορείτε να ξεκινήσετε και τα δύο μαζί, καθώς τα αποτελέσματά τους είναι ίδια. Ωστόσο, φροντίστε να κάνετε σωστή ανάλυση δεδομένων σε τακτική βάση. Και για τα δύο, χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά μακριά και σύντομη ουρά για να έχετε τη σωστή βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών.