Οι καλύτεροι τρόποι για να χτίσετε μυς πιο γρήγορα

Το χτίσιμο μυών είναι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι επισκέπτονται συνεχώς το γυμναστήριο. Στην πραγματικότητα, είναι ο φάρος του φωτός που συνεχίζει να οδηγεί τις προσπάθειες της προπόνησης. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή είναι δύσκολο να χτίσεις μυς.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι διάφοροι τρόποι μπορούν να σας βοηθήσουν να χτίσετε τους μυς σας ακόμα πιο γρήγορα. Μερικοί από αυτούς τους τρόπους περιλαμβάνουν:

1. Σνακ μετά από τρεις ώρες

Το να τρώτε τη σωστή στιγμή είναι σημαντικό για να τονώσετε τη μάζα των μυών σας. Ο καλύτερος και πιθανώς ο ευκολότερος τρόπος είναι να πάρετε το δείπνο, το μεσημεριανό γεύμα και το πρωινό σας κανονικά, και στη συνέχεια να τα συνδυάσετε με μερικά γεύματα μετά από μια προπόνηση.

Η διατήρηση της πρόσληψης τροφής σημαίνει ότι δεν θα πεινάτε, καθώς η κατανάλωση μικρότερων γευμάτων μπορεί να μειώσει το μέγεθος του στομάχου σας. Επιπλέον, θα νιώσετε πιο χορτάτοι, θα κόψετε τη μέση σας και θα έχετε λιγότερες λιγούρες.

2. Πάρτε συμπληρώματα

Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, πολλά αποδεδειγμένα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν πολύ. Ένα δημοφιλές συμπλήρωμα είναι βήτα-αλανίνηκαι όταν λαμβάνεται για λίγες μέρες, μπορεί να αυξήσει τη μάζα του σώματος μέσω της κατακράτησης νερού.

Επιπλέον, μπορεί επίσης να βελτιώσει την ικανότητά σας να σηκώνετε περισσότερα βάρη σε μια επαναλαμβανόμενη ή υψηλής έντασης απόδοση εργόμετρου.

3. Επικεντρωθείτε στην Έκκεντρη Φάση

Όταν σηκώνετε βάρη, έχετε μια έκκεντρη και ομόκεντρη φάση. Για παράδειγμα, καθώς κατεβαίνετε σε ένα squat, θα κάνετε την εκκεντρική δράση. Αλλά όταν στέκεστε, αναφέρεται ως ομόκεντρο.

Οι ειδικοί λένε ότι η εκκεντρική δράση είναι καλύτερη όταν πρόκειται για την πρόκληση υπερτροφίας. Για να αυξήσετε την εκκεντρική προσπάθεια, μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα. Μπορείτε είτε να ενσωματώσετε εκκεντρικές παραλλαγές στη ρουτίνα της προπόνησής σας είτε να επιβραδύνετε τη δράση κάθε άσκησης που κάνετε.

4. Να είστε συνεπείς

Είναι ζωτικής σημασίας να είστε πιο συνεπείς όταν χτίζετε τους μυς σας. Όλα τα προγράμματα προπόνησης λειτουργούν σε έναν ορισμένο βαθμό, αν και η προσκόλληση σε ένα πρόγραμμα είναι αυτό που συνήθως διαχωρίζει τους πρώτους από τους έμπειρους επαγγελματίες.

Ανεξάρτητα από το τι επιλέγουν οι άνθρωποι να κάνουν, έχουν αποτελέσματα. Τέτοιοι άνθρωποι έχουν αποτελέσματα επειδή είναι συνεπείς στο γυμναστήριο και εργάζονται πολύ σκληρά ανεξάρτητα από το τι τους πετάει.

5. Ξεκουραστείτε αρκετά

Οι ασκήσεις που ωθούν το σώμα σας στα όρια δεν πρέπει να γίνονται περισσότερες από τέσσερις φορές την εβδομάδα. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να έχετε αρκετή ξεκούραση πριν αλλάξετε σε νέο βάρος ή μεταξύ των σετ.

Επειδή οι μύες σας απαιτούν περισσότερο χρόνο για να αναρρώσουν και να επανορθωθούν από έντονες προπονήσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ύπνο και σκεφτείτε να μάθετε μερικές τεχνικές χαλάρωσης, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική ή κουραστική μέρα.

6. Τρώτε περισσότερες πρωτεΐνες

Οι μύες αποτελούνται από πρωτεΐνες. Δεν θα πρέπει να περιμένετε καλά θρεπτικά συστατικά εάν παραλείψετε τη λήψη τροφών που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες.

Πρέπει να φροντίσετε να τρώτε δύο ή τρία γραμμάρια πρωτεϊνών του συνολικού σας βάρους. Για παράδειγμα, εάν ζυγίζετε 80 κιλά, θα χρειαστείτε 80 γραμμάρια πρωτεΐνης καθημερινά.