Οδηγός 4 βημάτων για μια ολοκληρωμένη στρατηγική περιεχομένου B2B

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι μια από τις βέλτιστες πρακτικές για την οικοδόμηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας και τη δημιουργία οικονομικά αποδοτικών στρατηγικών απόκτησης πελατών για επιχειρήσεις B2B. Όταν γίνει καλά, μπορεί να γίνει η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης κάθε επιχείρησης.

Η δημιουργία μιας στρατηγικής περιεχομένου δεν είναι τόσο τρομακτική όσο φαίνεται. Ας δούμε ποια βήματα χρειάζεστε για ένα επιτυχημένο σχέδιο.

Πώς να δημιουργήσετε μια καλή στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου B2B

1. Θέστε τους στόχους σας

Ο καθορισμός στόχων είναι ένα από τα πιο δύσκολα αλλά ουσιαστικά μέρη της στρατηγικής περιεχομένου. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ορίσετε ποιος είναι ο τελικός στόχος που προσπαθείτε να επιτύχετε. Αλλά χωρίς συγκεκριμένους στόχους, ολόκληρο το πλάνο σας θα χάσει κάθε αξία. Ίσως θέλετε να αυξήσετε τα έσοδα ή δημιουργούν περισσότερους δυνητικούς πελάτεςή απλώς αυξήστε τον αριθμό των επισκέψεων στον ιστότοπο.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, μόνο αφού καθορίσετε σαφείς στόχους, μπορείτε να αρχίσετε να επεξεργάζεστε τη στρατηγική σας.

2. Μάθετε τους ιδανικούς πελάτες σας

Για ποιον γράφεις; Ποιος θα κάνει κλικ για να διαβάσει τις αναρτήσεις σας; Ποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζουν και πώς μπορείτε να τα λύσετε; Εάν δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, τότε πιθανότατα δεν γνωρίζετε τους ιδανικούς πελάτες σας. Η αναγνώριση των προσώπων αγοραστή σας βοηθά να κατανοήσετε και να σχετιστείτε με τα άτομα που θέλετε να μετατρέψετε σε καταναλωτές. Αφού μάθετε πόσες διαφορετικές ομάδες πελατών έχετε, μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορες στρατηγικές για καθεμία από αυτές.

3. Πραγματοποιήστε έρευνα ανταγωνιστών

Εντάξει, τώρα καταλαβαίνετε τον εαυτό σας και τους πελάτες σας, αλλά τι γίνεται με τους ανταγωνιστές σας; Ανεξάρτητα από τον τομέα, είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχετε εταιρείες B2B με παρόμοια προϊόντα ή υπηρεσίες και το να τις αγνοήσετε μπορεί να είναι η χειρότερη απόφασή σας. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το περιεχόμενο των ανταγωνιστών σας. Πρέπει να κατανοήσετε τη θέση της επωνυμίας τους και τα προϊόντα που παρέχουν. Το πιθανότερο είναι ότι έχουν ήδη λύσει τα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσετε ή έχουν προϊόντα που μοιάζουν πολύ με τα δικά σας.

Ξεκινήστε την αναζήτησή σας στον ιστότοπό τους, ακολουθήστε στενά τους λογαριασμούς τους σε διαφορετικές πλατφόρμες και προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να ξεχωρίσετε από αυτούς.

2. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Η δημιουργία μιας όμορφης στρατηγικής δεν αρκεί αν δεν αποδώσει όπως είχε προγραμματιστεί. Αφιερώστε χρόνο για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας μια στο τόσο. Έχετε τα πάντα για να το κάνετε αυτό. Επανεξετάστε τους στόχους που έχετε θέσει και δείτε πόσο καλά αποδίδει η στρατηγική σας. Τα αποτελέσματα ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες σας ή η στρατηγική σας απέτυχε σε ορισμένα σημεία; Οι λέξεις-κλειδιά σας απέδωσαν τόσο καλά όσο είχατε προγραμματίσει; Η μέτρηση της προόδου σας θα σας δώσει αυτές τις απαντήσεις.

Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να κάνετε το μεγαλύτερο μέρος των αναλύσεων χωρίς ένα καλό πρόγραμμα. Δοκιμάστε διαφορετικές πλατφόρμες και βρείτε το καλύτερο εργαλείο παρακολούθησης κατάταξης που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σας. Και μην φοβάστε να αλλάξετε τη στρατηγική σας εάν δεν αποδώσει σύμφωνα με τις προσδοκίες σας.

Τυλίγοντας

Συμπερασματικά, η στρατηγική περιεχομένου σας είναι σημαντικό μέρος του μάρκετινγκ περιεχομένου σας και πρέπει να καθοδηγεί κάθε απόφαση περιεχομένου που λαμβάνει η εταιρεία σας. Αν και η ολοκλήρωση όλων αυτών των σταδίων μπορεί να φαίνεται τρομακτική, απλώς κάντε το ένα βήμα τη φορά και θα έχετε μια στρατηγική στο χέρι πριν το καταλάβετε. Και μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας για εξαιρετικά αποτελέσματα.