Κορυφαίες 8 συμβουλές και δημιουργικές ιδέες για να φτιάξετε την καλύτερη επιχειρηματική σήμανση

δημιουργικές ιδέες για να φτιάξετε επαγγελματικές πινακίδες

Η επαγγελματική σήμανση είναι ένα σημαντικό μέρος για κάθε άσκηση επωνυμίας – είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι πελάτες και μπορούν να δώσουν τον τόνο στην εμπειρία τους. Μια καλοσχεδιασμένη πινακίδα μπορεί να δώσει στην επιχείρησή σας μια γυαλιστερή και επαγγελματική εμφάνιση. Αντίθετα, μια κακώς σχεδιασμένη πινακίδα μπορεί να κάνει την επιχείρησή σας να φαίνεται αντιεπαγγελματική και ερασιτεχνική. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να σχεδιάσετε μια πινακίδα που να αντικατοπτρίζει την εικόνα που θέλετε να προβάλει η επιχείρησή σας.

Αν ψάχνετε για μοναδικές και δημιουργικές ιδέες για το επόμενο επαγγελματικό σας ζώδιο, ακολουθούν μερικές εξαιρετικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια δήλωση και να αφήσετε μια μόνιμη εντύπωση.


1. Χρησιμοποιήστε το λογότυπο ή ένα γραφικό που αντιπροσωπεύει την επιχείρησή σας

Ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και εντυπωσιακό επαγγελματικό σήμα είναι να το χρησιμοποιήσετε το λογότυπό σας ή ένα γραφικό που αντιπροσωπεύει την επιχείρησή σας. Αυτό θα βοηθήσει τους πελάτες να συσχετίσουν αμέσως το σήμα σας με την επωνυμία σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ισχυρότερη σύνδεση με την επιχείρησή σας. Αν δεν έχετε λογότυπο, τώρα είναι η ώρα να δημιουργήσετε! Ένας επαγγελματίας σχεδιαστής μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα λογότυπο που αντιπροσωπεύει τέλεια την επωνυμία σας.

Ένα λογότυπο μπορεί να είναι οτιδήποτε. Είναι το σημείο όπου η δημιουργικότητά σας αυξάνεται με αδρεναλίνη. Κυριολεκτικά, το λογότυπό σας μπορεί να κάνει ή να χαλάσει την επιχείρησή σας. Λοιπόν, μην βιαστείτε για αυτό. Πάρτε ιδέες από τους συναδέλφους, τους φίλους σας και άλλους ανθρώπους για να το κάνετε το τέλειο που να ταιριάζει με την επωνυμία σας.

2. Χρησιμοποιήστε έντονα χρώματα

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το ζώδιό σας να ξεχωρίζει είναι να χρησιμοποιήσετε φωτεινά, εντυπωσιακά χρώματα. Αυτό θα σας βοηθήσει να τραβήξετε την προσοχή και να κάνετε το ζώδιό σας πιο ορατό από απόσταση. Όταν επιλέγετε χρώματα για το ζώδιό σας, φροντίστε να λάβετε υπόψη τη συνολική εμφάνιση που θέλετε να επιτύχετε. Εάν θέλετε μια πιο σοφιστικέ εμφάνιση, μείνετε σε κλασικά χρώματα όπως το μαύρο, το λευκό και το μπλε ναυτικό. Ωστόσο, αν θέλετε το ζώδιό σας να σκάσει, μη διστάσετε να πειραματιστείτε με πιο τολμηρά χρώματα όπως το κόκκινο, το κίτρινο ή το πορτοκαλί.

Διαλέξτε την καλύτερη χρωματική παλέτα που ταιριάζει με το είδος και τη φύση της επιχείρησής σας. Ανάλογα με αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ή περισσότερα χρώματα. Όποια και αν είναι η περίπτωση, φροντίστε να φαίνεται ελκυστική.

3. Χρησιμοποιήστε ενδιαφέρουσες γραμματοσειρές

Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείτε για το σήμα της επιχείρησής σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να το κάνετε πιο μοναδικό και εντυπωσιακό. Αντί να χρησιμοποιείτε μια τυπική γραμματοσειρά sans serif, δοκιμάστε μια ενδιαφέρουσα γραμματοσειρά σεναρίου ή μια διακοσμητική γραμματοσειρά οθόνης. Αυτό θα βοηθήσει το ζώδιό σας να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα και να του δώσει μια πιο προσωπική πινελιά. Όταν επιλέγετε μια γραμματοσειρά για το ζώδιό σας, σκεφτείτε τον συνολικό τόνο που θέλετε να μεταφέρετε. Μια παιχνιδιάρικη γραμματοσειρά μπορεί να είναι πιο κατάλληλη για μια επιχείρηση που απευθύνεται σε παιδιά. Αντίθετα, μια πιο κομψή γραμματοσειρά θα ταίριαζε καλύτερα σε μια μάρκα πολυτελείας.

Έχετε μια μεγάλη βιβλιοθήκη γραμματοσειρών Google για να παίξετε. Εάν είστε καλλιτέχνης, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας γραμματοσειρά για να μιμηθείτε την επιχείρησή σας με τον καλύτερο τρόπο. Διαφορετικά, μπορείτε επίσης να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να φτιάξει ένα για την επιχείρησή σας.

4. Ενσωματώστε φωτισμό

Η προσθήκη φωτισμού στο σήμα της επιχείρησής σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να το κάνετε πιο μοναδικό και ορατό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προβολείς για να τονίσετε ορισμένα στοιχεία του ζωδίου σας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οπίσθιο φωτισμό για να δημιουργήσετε ένα λαμπερό αποτέλεσμα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το ζώδιό σας ορατό τη νύχτα ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όταν ενσωματώνετε φωτισμό στην πινακίδα σας, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για να βεβαιωθείτε ότι ο φωτισμός έχει τοποθετηθεί σωστά και δεν καταστρέφει την επιγραφή.

Ο φωτισμός LED πίσω από το λογότυπό σας είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Ελέγξτε ξανά ότι ο φωτισμός δεν τρώει τη φωνή της σήμανσης της επιχείρησής σας. Τις περισσότερες φορές, τα προβλήματα εμφανίζονται στα άκρα της σήμανσης, τα οποία το φως μπορεί να είναι θολό ή πολύ τραχύ. Φροντίστε αυτό το θέμα.

5. Γίνετε δημιουργικοί με το σχήμα της σήμανσης της επιχείρησής σας

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε το εμπορικό σήμα σας πιο μοναδικό είναι να αποκτήσετε δημιουργική με το σχήμα. Αντί για μια παραδοσιακή ορθογώνια πινακίδα, δοκιμάστε μια πινακίδα σε σχήμα όπως το λογότυπο ή το προϊόν σας. Αυτό θα βοηθήσει το σήμα σας να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα και θα δώσει στους πελάτες μια καλύτερη αίσθηση της επωνυμίας σας. Όταν επιλέγετε ένα σχήμα για το ζώδιό σας, σκεφτείτε τη συνολική εμφάνιση που θέλετε να επιτύχετε. Ένα πιο παιχνιδιάρικο σχήμα μπορεί να είναι πιο κατάλληλο για μια επιχείρηση προσανατολισμένη στα παιδιά. Αντίθετα, ένα πιο εκλεπτυσμένο σχήμα θα ταίριαζε καλύτερα σε μια μάρκα πολυτελείας.

Πρέπει να το ευθυγραμμίσετε με το όραμα και την αποστολή της επωνυμίας σας. Πρέπει να είναι εύκολα αναγνωρίσιμο για να αυξηθεί η τιμή ανάκλησης. Μην παίρνετε λεπτά στοιχεία, μπορεί να μην εκτυπωθούν σωστά σε διάφορα μέσα εκτύπωσης.

πώς να δημιουργήσετε επιχειρηματική σήμανση για μάρκετινγκ

6. Χρησιμοποιήστε ειδικά εφέ

Αν θέλετε πραγματικά το επαγγελματικό σας σήμα να ξεχωρίζει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά εφέ για να το κάνετε πιο εντυπωσιακό. Χρησιμοποιήστε αντανακλαστικό βινύλιο για να δημιουργήσετε ένα εφέ με καθρέφτη ή χρησιμοποιήστε υπερυψωμένα γράμματα για να προσθέσετε διαστάσεις. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οπίσθιο φωτισμό ή προβολείς για να δημιουργήσετε ένα δραματικό αποτέλεσμα. Όταν χρησιμοποιείτε ειδικά εφέ στην πινακίδα σας, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για να βεβαιωθείτε ότι η πινακίδα έχει τοποθετηθεί σωστά και δεν καταστρέφει την πινακίδα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ανάγλυφο ή προσαρμοσμένο οπίσθιο φωτισμό. Όμως, τέτοιες προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις πηγαίνουν στην πολύ τεχνική πλευρά. Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο κόστος και συντήρηση. Επομένως, αξιολογήστε όλα τα μελλοντικά έξοδα, εάν θέλετε να το κάνετε αυτό για τη σήμανση της επιχείρησής σας.

7. Κρατήστε το απλό

Μερικές φορές, ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το σήμα της επιχείρησής σας πιο μοναδικό είναι να το διατηρήσετε απλό. Ένας καθαρός και μινιμαλιστικός σχεδιασμός μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακός με έναν υπερβολικά απασχολημένο. Όταν σχεδιάζετε μια απλή πινακίδα, χρησιμοποιήστε υλικά υψηλής ποιότητας και επαγγελματική διαδικασία εκτύπωσης. Μόλις χρησιμοποιήστε αξιόπιστες υπηρεσίες μουσαμά για να βεβαιωθείτε ότι το λογότυπό σας θα εκτυπωθεί σωστά στο βινύλιο. Αυτό θα βοηθήσει το ζώδιό σας να δείχνει το καλύτερο και να διαρκέσει για χρόνια.

Είναι μια από τις καλύτερες συμβουλές για να κάνετε την πιο αξέχαστη ταυτότητα επωνυμίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αντικείμενο πραγματικής ζωής και να το τροποποιήσετε για να δημιουργήσετε το λογότυπο της επιχείρησής σας. Το καλύτερο παράδειγμα εδώ είναι η εταιρεία Apple, η οποία είναι μία από τις κορυφαίες μάρκες τεχνολογίας παγκοσμίως.

8. Φύγε!

Εάν θέλετε το εμπορικό σήμα σας να κάνει μια δήλωση, προχωρήστε! Ένα μεγάλο σημάδι είναι βέβαιο ότι θα γίνει αντιληπτό και θα αφήσει μια μόνιμη εντύπωση. Όταν επιλέγετε ένα μέγεθος για το ζώδιό σας, φροντίστε να λάβετε υπόψη τη συνολική εμφάνιση που θέλετε να επιτύχετε. Μια μεγαλύτερη πινακίδα μπορεί να είναι πιο κατάλληλη για μια επιχείρηση με μεγάλη κίνηση στα πόδια. Μια μικρότερη πινακίδα μπορεί να είναι πιο κατάλληλη για μια επιχείρηση με λιγότερη κίνηση.

Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε γραμμή ετικέτας ή δήλωση οράματος / αποστολής στην επιχειρησιακή σήμανση. Μπορεί να βελτιώσει τη συνολική εμφάνιση και αίσθηση της εταιρείας σας. Πριν την οριστικοποιήσετε, ελέγξτε διάφορες εναλλακτικές και μηδενίστε την καλύτερη.


Τελευταίες λέξεις

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική και εξαιρετική επιχειρηματική σήμανση που είναι εντυπωσιακή, μοναδική και αντικατοπτρίζει την εικόνα της εταιρείας σας. Φροντίστε να κάνετε μελέτη περίπτωσης για τα λογότυπα και τα εικονίδια των ομοτίμων ανταγωνιστών σας. Θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε κάτι που να είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτά.