Κορυφαίες 8 προηγμένες τεχνικές SEO για την ενίσχυση της κατάταξης στο Google

Top 8 προηγμένες τεχνικές SEO

Το Search Engine Optimization (SEO) είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιούν όλοι οι ιστότοποι και τα ιστολόγια για να κατατάσσονται υψηλότερα στο Google και στο SERP (Σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης). Ως αποτέλεσμα, η κυκλοφορία οδηγείται στο χώρο. Όλες αυτές οι τεχνικές πρέπει να είναι μελλοντικές απόδειξη, χωρίς καμία μέθοδο μαύρου καπέλου. Πρέπει να υποστηρίξει ενάντια Οι διαρκώς μεταβαλλόμενοι αλγόριθμοι και ενημερώσεις πολιτικής της Google. Εάν ληφθούν υπόψη αυτά, αυξάνετε τις πιθανότητές σας για κατάταξη.

Δείτε τις κορυφαίες 8 προηγμένες τεχνικές SEO για να ενισχύσετε την κατάταξή σας.


1. Λέξεις-κλειδιά στην επικεφαλίδα

Όταν οι στοχευμένες λέξεις-κλειδιά βρίσκουν το δρόμο τους στην επικεφαλίδα, αυτό διευκολύνει τις μηχανές αναζήτησης να συνδέσουν το περιεχόμενο με τον όρο αναζήτησης ενός χρήστη του Διαδικτύου. Οι λέξεις-κλειδιά που τοποθετούνται σε κεφαλίδες μπορούν να παρέχουν το πλαίσιο για τα bot μηχανών αναζήτησης με τον ίδιο τρόπο που κάνει ένας πίνακας περιεχομένων για τους χρήστες. Εκτός από το να αποκαλύπτουν τι αναζητούν οι χρήστες, οι λέξεις-κλειδιά αποκαλύπτουν επίσης γιατί πραγματοποιούν μια δεδομένη αναζήτηση.

Επιπλέον, έχουν πλέον μεγαλύτερο όγκο αναζητήσεων από τις επικεφαλίδες με τις λέξεις-κλειδιά. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο για να βρείτε σχετικές λέξεις-κλειδιά με υψηλότερη αναζήτηση. Μια τέτοια λίστα θα σας βοηθήσει να κατευθύνετε στοχευμένη επισκεψιμότητα στο περιεχόμενό σας.

2. Χρήση λέξεων-κλειδιών μακράς ουράς

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι αναζητήσεις από τις μηχανές αναζήτησης φέρνουν 91,8 τοις εκατό λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς που παρουσιάζουν ως τα αποτελέσματα. Από τις πρώτες μέρες του Διαδικτύου, αυτή είναι μια σημαντική βελτίωση. Οι λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα λόγω της υψηλότερης πρόθεσης αναζήτησης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πιο ακριβείς, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε σε λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται στενά με τις ενέργειες που θέλετε να κάνουν οι χρήστες στον ιστότοπό σας.

Σήμερα, οι άνθρωποι αναζητούν όλα τα πράγματα στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούν μια μεγάλη σειρά κειμένου για να καλύψουν μια μεγαλύτερη γκάμα. Πρέπει να κάνετε σύγκριση μεταξύ λέξεων-κλειδιών σύντομης και μακράς ουράς και να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ανάλυση για να χρησιμοποιήσετε την πιο ακριβή. Εκτός από αυτό, χρησιμοποιήστε και σχετικές λέξεις-κλειδιά.

3. Ανάπτυξη εσωτερικού backlink

Είναι μέρος της βελτιστοποίησης στη σελίδα σας. Οι ιστοσελίδες του ιστολογίου και του ιστότοπού σας πρέπει να είναι αλληλένδετες, ώστε ο χρήστης να μπορεί να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στον τομέα σας. Θα μειώσει το ποσοστό εγκατάλειψης, το οποίο είναι μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες προηγμένες τεχνικές SEO όλων των εποχών.

Η διαδικτυακή αναζήτηση εξαρτάται από τα ρομπότ για την ανίχνευση και την ευρετηρίαση του ιστότοπού σας όταν πρόκειται για SEO. Όταν ένας χρήστης εκτελεί μια αναζήτηση χρησιμοποιώντας μια μηχανή αναζήτησης, ένας ανιχνευτής σαρώνει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον διακομιστή δεδομένων της μηχανής αναζήτησης, επισκέπτεται κάθε ιστότοπο και δημιουργεί ευρετηρίαση των σελίδων σας για να βρει τα σχετικά αποτελέσματα και να τα επιστρέψει στον χρήστη. Ελλείψει αυτού, ο ιστότοπός σας δεν θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα λάβει τα κλικ, την οργανική επισκεψιμότητα, τις πωλήσεις, τους δυνητικούς πελάτες ή τα έσοδα που περιμένατε από το SEO.

4. Επαναπροσδιορίστε το περιεχόμενο, νέο και παλιό

Το περιεχόμενό σας είναι το πλεονέκτημά σας. Πρέπει να το επανατοποθετήσετε σε νέες μορφές, παρόμοια με τον τρόπο που μπορείτε να το βελτιστοποιήσετε εκ νέου, για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα. Μια απλή ανάρτηση ιστολογίου, άρθρο ή οδηγός καλύτερα, αλλά δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν. Συμβαίνει όταν δημοσιεύετε συνεχώς και δεν δίνετε περισσότερη έμφαση στο μάρκετινγκ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους τρόπους κοινής χρήσης, όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, email marketing, WhatsApp και sms blast. Έχει ως αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος και της επισκεψιμότητας στο παλιό περιεχόμενο του ιστότοπου. Μπορείτε να κρατήσετε τους χρήστες να επιστρέφουν χρησιμοποιώντας μια νέα μορφή αντί να αφήνετε το προηγούμενο περιεχόμενό σας να χάσει όλη την επισκεψιμότητα, τα κοινόχρηστα στοιχεία και τις μετατροπές του. Αυτή η νέα προοπτική δίνει στη σελίδα σας νέα αξία και μπορεί να βοηθήσει τόσο στην αφοσίωση των χρηστών όσο και να σας βοηθήσει να κατατάξετε υψηλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

πώς να ενισχύσετε την κατάταξη στο Google - οφέλη SEO

5. Το εναλλακτικό κείμενο των εικόνων πρέπει να έχει τη λέξη-κλειδί-στόχο

Το SEO με βάση την εικόνα είναι ένα από τα πιο δυνατά πράγματα που πρέπει να εξασκηθείτε για όλες τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας. Μια ουσιαστική περιγραφή μιας εικόνας είναι γνωστή ως εναλλακτικό κείμενο. Μια σωστά επιλεγμένη εικόνα μπορεί να υποστηρίξει το μήνυμά σας, να ενθαρρύνει τους αναγνώστες να διαβάσουν τις αναρτήσεις και τις σελίδες προϊόντων σας και να σας βοηθήσει να κατατάσσεστε καλά στα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων. Αλλά πάντα να έχετε κατά νου να χρησιμοποιείτε χαρακτηριστικά alt με νόημα με τις εικόνες σας. Επειδή το εναλλακτικό κείμενο ενισχύει την προσβασιμότητα του ιστότοπού σας και ενισχύει τα σήματα στις σελίδες σας προς τα spiders / crawlers των μηχανών αναζήτησης.

Η έρευνα δείχνει ότι έχει περισσότερο από 20% αντίκτυπο στα αποτελέσματα, καθιστώντας το έναν κρίσιμο παράγοντα κατάταξης της Google. Αφού ο ανιχνευτής αναζήτησης ολοκληρώσει την εργασία του, οι χρήστες που προτιμούν την επιλογή εικόνων των αναζητήσεων στον ιστό θα δουν τον ιστότοπό σας να αναφέρεται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Οι ιστότοποι κοινής χρήσης εικόνων όπως το Pinterest και το Instagram εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτό.

6. Εκμεταλλευόμενοι τους νεκρούς συνδέσμους σελίδων ανταγωνιστών

Επειδή οι σύνδεσμοι είναι τόσο σημαντικοί για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, η δημιουργία συνδέσμων μπορεί να προχωρήσει γρήγορα. Ένας δείκτης εμπιστοσύνης είναι όταν κάποιος προτείνει τον ιστότοπό σας. Σας υποστηρίζουν, σας πιστεύουν και σας υποστηρίζουν. Στον διαδικτυακό κόσμο, οι σύνδεσμοι έχουν την ίδια λειτουργία. Εξαιτίας αυτού, ο αλγόριθμος της Google υπολογίζει τα backlinks ως παράγοντα κορυφαίας κατάταξης. Αλλά η λήψη backlinks στον ιστότοπο ή το blog σας δεν είναι απλή. Απαιτεί εκτεταμένη έρευνα καθώς και προβολή.

Αυτές οι προηγμένες τεχνικές SEO μπορεί να είναι μια δαπανηρή υπόθεση. Είναι η πτυχή που πολλές εταιρείες θεωρούν ότι είναι η πιο δύσκολη. Ωστόσο, οι σύνδεσμοι είναι πολύ σημαντικοί για να αγνοηθούν, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι digital marketers προτιμούν αυτήν την τεχνική αιχμής. Η δημιουργία συνδέσμων βελτιστοποιείται εστιάζοντας σε σελίδες ανταγωνιστών που έχουν νεκρούς συνδέσμους (δηλαδή, όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στον σύνδεσμο, προσγειώνονται σε μια σελίδα 404). Μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε ιστότοπους και ιστολόγια του κλάδου που παρέχουν στους αναγνώστες τους σχετικό περιεχόμενο. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε ήδη να βρείτε περιεχόμενο που είναι σχετικό με τις σελίδες στον ιστότοπό σας.

7. Καλύτερη εμπειρία χρήστη

Μετά τη βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης των λέξεων-κλειδιών και του σχετικού περιεχομένου του περιεχομένου ιστού σας, το επόμενο πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι η Εμπειρία χρήστη που αποκτούν οι χρήστες σας από τον ιστότοπό σας. Εάν η χρήση δεν λάβει το περιεχόμενο που αναζητούσε, θα εγκαταλείψουν αμέσως τον ιστότοπο. Θα αυξήσει το ποσοστό εγκατάλειψης, το οποίο είναι ένας αρνητικός παράγοντας SEO.

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας. Πρέπει να αποδοθεί σε όλες τις συσκευές αμέσως, με την ίδια εμφάνιση και αίσθηση. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο αριθμό προσθηκών και σεναρίων για να διατηρήσετε τον ελάχιστο χρόνο φόρτωσης. Η ροή δεδομένων και η διασύνδεσή σας πρέπει επίσης να είναι άψογη. Χρησιμοποιήστε ουσιαστικά μενού κεφαλίδων με εύκολη πλοήγηση. Αυτό είναι μέρος των αειθαλών προηγμένων τεχνικών SEO για οποιοδήποτε είδος επιχείρησης.

8. Οι σχετικές σελίδες πρέπει να είναι Σήμανση σχήματος

Επειδή ένας χρήστης μπορεί να κάνει κύλιση ή να κάνει κλικ στην καταχώρισή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, η σήμανση σχήματος χρησιμοποιείται από τους SEO. Τα δομημένα δεδομένα ή η σήμανση σχήματος μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο εμφάνισης σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορείτε να δώσετε στους χρήστες περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σελίδα σας με τη σήμανση σχήματος. Επιπλέον, παρέχετε στην Google χρήσιμες πληροφορίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει, να μοιραστεί ή να δώσει έμφαση στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μια τέτοια συστηματική προσέγγιση απαιτείται για τη γρήγορη ευρετηρίαση του ιστότοπού σας στο Google και σε πολλές άλλες μηχανές αναζήτησης. Επίσης, δίνει μια ολοκληρωμένη γνώση στον πρώτο χρήστη της ιστοσελίδας σας. Μια τέτοια επαγγελματική προσέγγιση σε κάνει να ξεχωρίζεις στον ανταγωνισμό ομοτίμων.

Όλα αυτά τα δεδομένα μπορούν να δελεάσουν τους επισκέπτες να κάνουν κλικ στη σελίδα σας και να αυξήσουν την κατάταξή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το καλύτερο μέρος είναι ότι η ομάδα σας μπορεί εύκολα να επωφεληθεί από αυτό το πιο πρόσφατο στρατηγική SEO. Η επιλογή των καλύτερων σελίδων για αυτήν την εξελιγμένη καμπάνια ψηφιακού μάρκετινγκ είναι σημαντική. Σε σελίδες που δεν το απαιτούν, αποφύγετε την προσθήκη δομημένων δεδομένων. Για παράδειγμα, η σήμανση σχήματος για κριτικές ή αξιολογήσεις δεν θα χρησιμοποιηθεί σε μια ανάρτηση με οδηγίες. Ωστόσο, αυτό το είδος σήμανσης σχήματος μπορεί να είναι επωφελές για μια σελίδα προϊόντος ή υπηρεσίας. Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε τον Βοηθό σήμανσης δομημένων δεδομένων της Google αφού επιλέξετε τις σελίδες σας.

βέλτιστες πρακτικές SEO