Ζήστε τη ζωή, ευτυχισμένη και ασφαλής

Οφέλη της τεχνολογίας για ηλικιωμένους

Οι άνθρωποι μερικές φορές κάνουν αστεία σχετικά με το πόσο πιο απλό είναι για τα παιδιά να αποδεχθούν την τεχνολογία από ότι είναι για τους γονείς τους, και αναμφίβολα υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτές τις ιστορίες. Εξάλλου, τα παιδιά δεν φαίνεται να ανησυχούν για το πάτημα του λάθος κουμπιού και πολλοί έφηβοι φαίνεται να έχουν μια έμφυτη διαίσθηση για το τι πρέπει να κάνουν με μια συσκευή για να πετύχουν τον στόχο τους.

Η τεχνολογία, από την άλλη πλευρά, δεν είναι αποκλειστικά για τους νέους. Έχει τη δυνατότητα να ωφελήσει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ενώ ορισμένοι ηλικιωμένοι είναι ανθεκτικοί στις νέες τεχνολογίες, τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας για τους ηλικιωμένους είναι πολλά. Η αριθμομηχανή πόσο χρονών είμαι σας βοηθά επίσης να ανακαλύψετε τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας στην ηλικία σας. Η τεχνολογία μπορεί να είναι τρομακτική, ενοχλητική και παρεμβατική. Μπορεί επίσης να ανοίξει πόρτες, να ενθαρρύνει την πνευματική περιέργεια, να βελτιώσει την ασφάλεια, να παρέχει βοήθεια και απλά να είναι ευχάριστο. Τελικά, το παν είναι το πώς το χρησιμοποιείς.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς τα οφέλη της τεχνολογίας για τους ηλικιωμένους.

Ας αρχίσουμε!


1. Αύξηση της ασφάλειας

Έχετε κολλήσει ποτέ στην άκρη του δρόμου επειδή χάλασε το αυτοκίνητό σας; Για μερικούς ηλικιωμένους, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχουν μαζί τους ένα κινητό τηλέφωνο στις εκδρομές τους. Άλλοι, ιδιαίτερα εκείνοι που ζουν μόνοι, μπορεί να επωφεληθούν από ένα προσωπικό σύστημα απόκρισης έκτακτης ανάγκης (γνωστό και ως σύστημα ιατρικής προειδοποίησης), το οποίο επιτρέπει σε άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο να ζητήσουν βοήθεια από τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης πατώντας ένα κουμπί. Εάν έχετε μια αριθμομηχανή ηλικίας, μπορείτε ακόμη και να παρατηρήσετε πώς αυτή η αίσθηση ασφάλειας επηρεάζει την ηλικία σας.

Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές στις οποίες τροφοδοτείτε εκ των προτέρων τους αριθμούς επαφών έκτακτης ανάγκης. Έτσι, σε περιόδους οποιασδήποτε κακής κατάστασης, ο ηλικιωμένος πρέπει απλώς να τα πατήσει και τα αντίστοιχα άτομα μπορούν να λάβουν κλήση ή ειδοποίηση. Αυτό το μικρό πράγμα μπορεί να τους σώσει τη ζωή.

2. Κοινωνικοποίηση

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας είναι η ικανότητα αλληλεπίδρασης και κοινωνικοποίησης με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια. Τα tablet και τα smartphone παρέχουν στους ηλικιωμένους μια απλή στη χρήση τεχνολογία που μπορεί να προσαρμοστεί για να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες τους, όπως μεγαλύτερα κουμπιά, εικονίδια και φωτεινότερες οθόνες για άτομα με προβλήματα όρασης.

Επιπλέον, αντί να χρειάζεται να λοξοκοιτάζετε τις μικροσκοπικές λέξεις χειροκίνητα, μπορεί να έχετε μηνύματα κειμένου, email και άλλα έγγραφα διαβάστε δυνατά από τη συσκευή. Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες εφαρμογές γραπτών μηνυμάτων, κοινωνικής δικτύωσης και συνομιλίας μέσω βίντεο και οι περισσότερες είναι φθηνές, αν όχι δωρεάν, επιτρέποντας στους ηλικιωμένους να μένουν σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους ακόμα κι αν δεν μπορούν να φύγουν από τα σπίτια τους σε τακτική βάση. Η σημασία της κοινωνικοποίησης στη ζωή ενός ατόμου δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Οι θετικοί τρόποι κοινωνικοποίησης στη ζωή αποκαλύπτονται χρησιμοποιώντας πόσο χρονών είμαι.

Αυτή η ικανότητα να μιλάμε με άλλους βοηθά τους ηλικιωμένους να ξεπεράσουν τα συναισθήματα κατάθλιψης και απομόνωσης που είναι τυπικά μεταξύ των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι.

τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης για ηλικιωμένους

3. Ενημερωθείτε για Νέα και τρέχοντα γεγονότα

Είναι ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της Τεχνολογίας για τους ηλικιωμένους. Ενώ πολλοί ηλικιωμένοι εξακολουθούν να προτιμούν να αποκτούν τα νέα και τις πληροφορίες τους από πιο παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, όπως εφημερίδες ή τοπικές ειδήσεις, η πρόσβαση στις νεότερες ειδήσεις στο κινητό τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σας μπορεί να είναι πιο εύχρηστη και έγκαιρη. Όταν εμφανίζονται έκτακτες ειδήσεις σε όλο τον κόσμο, μπορείτε να λαμβάνετε ταχεία κάλυψη στο διαδίκτυο. Αυτή είναι μια ακόμη μορφή ψυχαγωγίας που θα σας κρατήσει ζωντανούς και υγιείς.

Εάν μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί επίσης να τους ωφελήσει να ενημερώνονται για τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας. Μπορούν επίσης να εγγραφούν σε διάφορες ροές RSS των ενδιαφερόντων τους για να λαμβάνουν τις προτιμώμενες ειδήσεις τους άμεσα.

4. Βοηθώντας στην υγειονομική περίθαλψη

Η υγειονομική περίθαλψη μπορεί επίσης να γίνει ευκολότερη με τη σημερινή τεχνολογία. Υπάρχουν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα που παρέχουν στους ηλικιωμένους φωνητικές υπενθυμίσεις για να πάρουν τα φάρμακά τους, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα απώλειας δόσεων. Επιπλέον, πολλοί γιατροί και νοσοκομεία προσφέρουν πλέον διαδικτυακές υπηρεσίες που επιτρέπουν στους ασθενείς να παρακολουθούν τις λίστες φαρμάκων και το ιατρικό ιστορικό τους, καθώς και να λαμβάνουν αποτελέσματα εξετάσεων.

Οι ηλικιωμένοι και οι οικογένειές τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα προγράμματα για να διατηρήσουν σημαντικές πληροφορίες για την υγεία τους στα χέρια τους. Αυτή η απλή εγκατάσταση υγειονομικής περίθαλψης έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία σας καθώς και στην ηλικία σας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το α πόσο χρονών είμαι αριθμομηχανή για να καταλάβετε πώς αυτό επηρεάζει τη ζωή σας, δίνοντάς σας επιπλέον χαρούμενα χρόνια για να ζήσετε σε αυτόν τον πλανήτη.

5. Online αγορές

Για ορισμένους ηλικιωμένους, ακόμη και η αγορά ειδών πρώτης ανάγκης μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία. Οι ηλικιωμένοι μπορεί να μην θέλουν πλέον να ψωνίζουν για τον εαυτό τους λόγω περιορισμών κινητικότητας, κακοκαιρίας ή ντροπής για την απόκτηση συγκεκριμένων φαρμάκων ή προϊόντων ακράτειας. Η δημοτικότητα των διαδικτυακών αγορών επιτρέπει στους ηλικιωμένους που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ψωνίσουν μόνοι τους, να αγοράσουν σχεδόν ό,τι θέλουν ή χρειάζονται χωρίς να φύγουν ποτέ από το σπίτι τους.

Από παντοπωλεία μέχρι ιατρικά είδη, συνταγές στη διακόσμηση του σπιτιού, υλικά για χόμπι έως έξυπνες συσκευές, έχουν πλέον σχεδόν τα πάντα στα χέρια τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό μειώνει την ψυχική ένταση και σας κάνει να νιώθετε πιο ενεργητικοί και δραστήριοι.

6. Παροχή διασκέδασης

Δεν μπορείτε απλά να αγνοήσετε αυτά τα τεράστια οφέλη της Τεχνολογίας για τους ηλικιωμένους. Είτε σας αρέσει η κοινωνικοποίηση, είτε παίζετε δύσκολα παιχνίδια είτε μαθαίνετε νέα πράγματα, η τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει. Βάζει την ψυχαγωγία στα χέρια σας και σας ανοίγει σε έναν κόσμο δυνατοτήτων. Έτσι, αν βαριέστε και ψάχνετε κάτι να κάνετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτά που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Κάνω εγγραφείτε στις γιγάντιες πλατφόρμες OTT όπως Netflix, Hulu, Disney, Amazon και πολλοί άλλοι. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας σειρά. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχει ένα τεράστιο περιεχόμενο τέτοιων πλατφορμών κοινής χρήσης βίντεο που δεν θα ξεμείνετε ποτέ από επιλογές.

7. Ενθάρρυνση της άσκησης

Ποιοι είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ασκούνται; Πολλά βιντεοπαιχνίδια σήμερα ενθαρρύνουν τους παίκτες να σηκωθούν και να κυκλοφορούν με ολόκληρο το σώμα τους. Αν ψάχνετε για κάτι λιγότερο ανταγωνιστικό, το Διαδίκτυο έχει μια ποικιλία βίντεο που εμφανίζει ένα ευρύ φάσμα προπονήσεων. Εάν έχετε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή ηλικίας, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να υπολογίσετε γρήγορα τις διάφορες επιπτώσεις της άσκησης στη διάρκεια ζωής σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έξυπνα ρολόγια. Έχουν διάφορες προεπιλογές υπενθυμίσεων και σύνολο ασκήσεων που πρέπει να γίνουν. Εμφανίζει επίσης στατιστικά σε πραγματικό χρόνο, τα οποία μπορούν να χαρτογραφηθούν με τις συνιστώμενες παραμέτρους του γιατρού σας.

πώς η τεχνολογία μπορεί να ενθαρρύνει την άσκηση


Συμπέρασμα

Για άτομα όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, η εκμάθηση της χρήσης της τεχνολογίας μπορεί να ανοίξει τις πόρτες και να προσφέρει σημαντικά οφέλη. Οι ηλικιωμένοι μπορούν συχνά να βρουν προγράμματα σε βιβλιοθήκες, κοινοτικά κολέγια και κέντρα ηλικιωμένων για να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε οδηγίες στο διαδίκτυο ή να ζητήσετε τη βοήθεια ενός μέλους της οικογένειας (όπως ένα εγγόνι). Ποτέ μην υποτιμάτε τα οφέλη της τεχνολογίας για τους ηλικιωμένους, ανεξάρτητα από το πώς μαθαίνετε για αυτήν.

Η προηγμένη τεχνολογία έχει αλλάξει τη ζωή κάθε ανθρώπου. Ήταν πιο εύκολο να εκτελέσετε οποιαδήποτε εργασία με τη βοήθειά του. Με τη βοήθεια μιας αριθμομηχανής ηλικίας μπορείτε να δείτε πόσο θετικά εκτελεί η τεχνολογία το καθήκον της να ενισχύσει τη διάρκεια ζωής σας στη γη με τη μορφή καλής ψυχικής αλλά και σωματικής υγείας.