Εύκολοι τρόποι για να μειώσετε την ποσότητα ζεστού νερού που χρησιμοποιείτε

Η χειμερινή περίοδος μπορεί να είναι πολύ κρύα για άνεση. Αρκετά νοικοκυριά στην Αυστραλία, όπως το Wollongong, το Kiama, το Shoalhaven και το Shellharbour έχουν περίπου το ένα τέταρτο των οικιακών δαπανών που προορίζονται μόνο για το κόστος ζεστού νερού. Ας υποθέσουμε ότι σκέφτεστε να αγοράσετε νέο εξοπλισμό ή να αναβαθμίσετε έναν υπάρχοντα σε αυτήν την περίπτωση, ένας επαγγελματίας υδραυλικός θα μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τις καλύτερες επιλογές και κόστος εγκατάστασης για ένα σύστημα ζεστού νερού για το σπίτι σας.

Το κλίμα της Αυστραλίας μπορεί να είναι αδυσώπητο, αλλά δεν σημαίνει ότι θυσιάζεις πολλά πρωινά ντους για να προσπαθήσεις να εξοικονομήσεις ενέργεια. Ακολουθούν απλοί τρόποι για να μειώσετε το κόστος του νερού και να απολαμβάνετε το ζεστό ντους σας το πρωί.

Τέσσερις συμβουλές για τη μείωση του κόστους ζεστού νερού

Επιλέξτε ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα ζεστού νερού χρήσης

Αρχικά η εγκατάσταση ενός συστήματος ζεστού νερού στο σπίτι σας μπορεί να είναι δαπανηρή. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την άνεση και την άνεση που προσφέρει σε εσάς και την οικογένειά σας, η ύπαρξη ενός συστήματος ζεστού νερού θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα.

Όταν ψάχνετε για ένα νέο, αναζητήστε ετικέτες αξιολόγησης ενέργειας και συγκρίνετε τις με άλλα μοντέλα. Όσο περισσότερα αστέρια έχει μια συσκευή, τόσο περισσότερα χρήματα εξοικονομείτε από την ηλεκτρική ενέργεια. Μπορείτε να ζητήσετε από τον υδραυλικό σας μοντέλα που είναι πιο ενεργειακά αποδοτικά για το σπίτι σας.

Αποκτήστε ντους χαμηλής ροής

Η αλλαγή της τυπικής κεφαλής ντους σε τύπο χαμηλής ροής μειώνει την ποσότητα ζεστού νερού που χρησιμοποιείται όταν κάνετε ντους. Δεδομένου ότι μια τυπική κεφαλή ντους αποδίδει 20 λίτρα νερό κάθε λεπτό, ένα μοντέλο χαμηλής ροής μειώνει αυτό κατά περισσότερο από το μισό και εξακολουθεί να προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

Εάν ζείτε με μεγάλη οικογένεια, η καθημερινή χρήση ντους με ζεστό νερό θα μπορούσε να μειώσει τις οικονομίες σας. Κατά μέσο όρο, οι Αυστραλοί κάνουν περίπου επτά λεπτά ντους. Με αναλογία 70:30 (κρύο και ζεστό νερό), θα αποδώσετε μόνο 36,5 λίτρα νερού μέσα σε επτά λεπτά ντους, και αυτό είναι 36 τοις εκατό λιγότερο από μια συμβατική κεφαλή ντους.

Βρείτε το σωστό μέγεθος δεξαμενής

Εάν έχετε ήδη μια δεξαμενή ζεστού νερού αλλά συχνά ξεμείνετε από νερό, το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεστε αντικατάσταση ή αναβάθμιση. Εάν ζείτε μόνοι σας και δεν χρειάζεστε τόσο πολύ ζεστό νερό καθημερινά, η χρήση μιας μεγάλης δεξαμενής νερού θα κοστίσει περισσότερο για να λειτουργήσει.

Οι παλαιότερες συσκευές είναι συνήθως αναποτελεσματικές και απαιτούν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση του νερού. Τα συστήματα ζεστού νερού που λειτουργούν με φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό είναι ιδανικά για όσους μένουν μόνοι σε μια ενιαία μονάδα.

Ελέγχετε και μονώνετε τακτικά τους εκτεθειμένους σωλήνες ζεστού νερού

Η θερμότητα που διαφεύγει από τους σωλήνες νερού που διαρρέουν είναι οι συνήθεις ένοχοι για μια απότομη αύξηση στον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας. Η μόνωση των σωλήνων ζεστού νερού θα μειώσει την ποσότητα της αχρησιμοποίητης θερμότητας που εκπέμπουν, ώστε να εξοικονομήσετε την ενέργεια που απαιτείται για τη θέρμανση.

Η υστέρηση σωλήνων ή η μόνωση σωλήνων είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος για να αποτρέψετε τη διαφυγή θερμότητας από τους σωλήνες. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών περιόδων, είναι καλύτερο να ελέγχετε τακτικά τις γραμμές σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ρωγμές για να αποφύγετε το πάγωμα και την καταστροφή της ακεραιότητάς τους.

συμπέρασμα

Είτε εγκαθιστάτε μια νέα συσκευή είτε αναβαθμίζετε μια παλιά, η καλή συντήρηση των συστημάτων ζεστού νερού σας είναι απαραίτητη για να σας κρατά άνετα τις πιο κρύες εποχές. Με μικρές αλλαγές, όπως η μετάβαση σε αποδοτικές κεφαλές ντους και η χρήση δεξαμενής κατάλληλου μεγέθους, μπορείτε να μειώσετε τη χρήση ζεστού νερού και να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς να θυσιάσετε τις υπηρεσίες του σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε αυτόν τον ιστότοπο: ισαιμίνη