Επιθεώρηση κοριών | Bestemsguide

Οι κοριοί είναι μικροσκοπικά πλάσματα, αλλά όταν βρίσκονται στις εγκαταστάσεις σας, μπορεί να μην έχετε ηρεμία μέχρι να τα ξεφορτωθείτε. Τους αρέσει να μένουν σε ζεστά και σκοτεινά μέρη π.χ. στις πτυχές των σετ καναπέδων, στις άκρες των στρωμάτων, στην άκρη των κρεβατιών κ.λπ., οπότε αν δεν ξέρετε πώς είναι ένας κοριός, να είστε την επιφυλακή σε αυτές τις περιοχές. Μπορούν να είναι στο σπίτι σας και να διακόψουν τον ύπνο σας, ειδικά την ηρεμία σας. Μέχρι να πάρετε μια απόφαση για το Έλεγχος κοριούτα ζωύφια μπορούν να επιβιώσουν στο σπίτι ή ακόμα και στο χώρο εργασίας για τόσα πολλά χρόνια.

Οι κοριοί έχουν καστανοκόκκινο χρώμα και είναι γνωστό ότι δαγκώνουν ζώα και ανθρωπότητα στο εκτεθειμένο δέρμα, π.χ. τα χέρια και τα μπράτσα. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι παράσιτα. Αυτό συμβαίνει επειδή ζουν εκεί που είναι ο οικοδεσπότης τους για να πάρουν φαγητό για να τραφούν. Η διαφορά μεταξύ του κοριού και των άλλων παρασίτων είναι ότι οι κοριοί δεν μεταδίδουν ασθένειες στους ανθρώπους, αλλά προκαλούν άλλα προβλήματα υγείας.

Οι κοριοί εκκολάπτουν τα αυγά τους σε 6-10 ημέρες. Αλλάζουν από αυγό σε νύμφη: το στάδιο της νύμφης των κοριών φαίνεται υπόλευκο-κίτρινο. Φαίνεται τόσο ημιδιαφανές στην εμφάνισή του. Αν δεν τρέφεται καλά, γίνεται άχρωμο και δύσκολα φαίνεται με τα μάτια. Καθώς τρέφεται με ανθρώπινο αίμα, μεγαλώνει σε ενήλικα. Ένας ενήλικος κοριός μπορεί να επιβιώσει για 6-12 μήνες εάν τρέφεται καλά. Τα θηλυκά κοριούς γεννούν έως και 5 αυγά την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι εάν η περιοχή της εισβολής έχει πολλά θηλυκά, τα αυγά που γεννιούνται εκεί μπορεί να είναι πάρα πολλά και όταν εκκολάπτονται, μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη η διαχείρισή τους. Συνιστάται να απαλλαγείτε από αυτά το συντομότερο δυνατό.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα τσιμπήματα κοριών

Οι κοριοί δεν μπορούν να σας αρρωστήσουν, αλλά μπορεί να σας δαγκώσουν και να προκαλέσουν φαγούρα στην πληγείσα περιοχή σας και μπορεί να πρηστεί. Η καλύτερη λύση είναι να καθαρίσετε την περιοχή με νερό και αντισηπτικό σαπούνι για να μειώσετε τον κνησμό.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φάρμακα ή κρέμες χωρίς συνταγή για εφαρμογή στην πληγείσα περιοχή.

Έχετε δει ότι οι κοριοί όπως κρύβονται σε σκοτεινά μέρη, π.χ. στρώματα, στον καναπέ ή στα ρούχα όπου ξέρουν ότι ο οικοδεσπότης είναι πάντα τριγύρω. Ας δούμε πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από κοριούς στο στρώμα.

Πώς να επιθεωρήσετε κοριούς στο στρώμα

Η περιοχή του στρώματος είναι εκεί όπου κρύβονται κυρίως οι κοριοί. Αυτό συμβαίνει επειδή θέλουν να είναι κοντά στον οικοδεσπότη. Πάντα τρέφονται τη νύχτα όταν ο οικοδεσπότης είναι πολύ αδρανής.

Πρώτα, πρέπει να αφαιρέσετε τα σεντόνια από το κρεβάτι. εξετάστε προσεκτικά τα σκοτεινά σημεία του στρώματος.

Εξετάζοντας το πάνω μέρος του στρώματος δίνει προσοχή στις αναδιπλούμενες περιοχές του στρώματος. εδώ κρύβονται κυρίως οι κοριοί.

Αφαιρέστε το στρώμα από το κρεβάτι, ακουμπήστε το στον τοίχο και επιθεωρήστε την κάτω πλευρά του στρώματος.

Ελέγξτε επίσης πού είναι καρφωμένα τα κομμάτια του ξύλου. Αν βρείτε ίχνη κοριών, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με μια εταιρεία ελέγχου παρασίτων που ξέρει πώς να απαλλαγεί από κοριούς χρησιμοποιώντας ασφαλείς χημικές ουσίες τόσο για εσάς όσο και για το νοικοκυριό σας.