Εξαιρετικές συμβουλές για να βελτιώσετε την οδοντιατρική σας φροντίδα

Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να ξεκινήσουν τη σωστή στοματική φροντίδα από νεαρά άτομα. Εκτός αν το παιδί σας δυσκολεύεται να μιλήσει ή να φάει, μπορεί να είναι πολύ μικρό για κάτι τέτοιο. Πριν σκεφτείτε την ορθοδοντική, αφήστε το παιδί σας να μεγαλώσει λίγο περισσότερο προτού το πάρετε για διορθώσεις και ποτέ δεν θα μπορούσε απλώς να βελτιωθεί από μόνο του.

Διαλέξτε μια καλή οδοντόβουρτσα και φροντίστε να την αντικαταστήσετε όταν το χρειαστείτε. Η ιδανική οδοντόβουρτσα πρέπει να είναι απαλή στα ούλα σας. Εάν παρατηρήσετε αίμα όταν βουρτσίζετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια πιο μαλακή βούρτσα. Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσά σας κάθε λίγους μήνες για να αποφύγετε τα βακτήρια.

Εάν θέλετε τα δόντια σας να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρά, φροντίστε να πάρετε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες και βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζει σωστά στο εσωτερικό του στόματός σας. Ελαχιστοποιήστε την ανάπτυξη βακτηρίων αφήνοντας τη βούρτσα να στεγνώσει καλά. Ο αέρας θα κυκλοφορεί καλύτερα από πάνω του όταν αποθηκεύεται σε όρθια θέση σε ανοιχτό χώρο.

Ευαίσθητα δόντια

Εάν έχετε δόντια ευαίσθητα στη θερμοκρασία, αλλάξτε την οδοντόκρεμα σας. Πριν χρησιμοποιήσετε έναν τύπο ευαίσθητης οδοντόκρεμας για δόντια, επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας. Ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αιτία της ευαισθησίας των δοντιών σας.

Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας κάθε χρόνο. Ένας τακτικός οδοντιατρικός έλεγχος μπορεί να σας δώσει ένα πιο υγιές στόμα. Μπορείτε να διορθώσετε προβλήματα πολύ πιο εύκολα αν τα βρείτε νωρίς. Η αποφυγή μεγάλων οδοντικών προβλημάτων είναι επίσης ευκολότερη εάν αντιμετωπίζονται όταν είναι μικρά. Το να καθαρίζετε τα δόντια σας και να τα παρακολουθείτε τακτικά μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα και να σας κρατήσει υγιείς μακροπρόθεσμα.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Για να λευκάνετε τα δόντια σας, δοκιμάστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ασφαλές για τοπική χρήση για τα δόντια σας και απλά πρέπει να ρίξετε λίγο την οδοντόβουρτσά σας για να το χρησιμοποιήσετε. Βουρτσίστε απαλά για περίπου δύο λεπτά, αποφεύγοντας τα ούλα σας. Ξεπλύνετε καλά το στόμα σας και μπορείτε επίσης να βουρτσίζετε τα δόντια σας με κανονική οδοντόκρεμα από πίσω.

Θυμηθείτε να βουρτσίζετε δύο ή τρεις φορές την ημέρα για υγιή, καθαρά δόντια. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα, όταν ξυπνάτε και πριν τον ύπνο. Μασήστε λίγη τσίχλα μετά το φαγητό εάν δεν μπορείτε να βουρτσίσετε τα δόντια σας.

Πρέπει να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τακτικά για να διατηρείτε τα δόντια σας καθαρά και υγιή. Οι τακτικές επισκέψεις διευκολύνουν τον εντοπισμό μικροπροβλημάτων που ενδέχεται να εξελιχθούν σε κάτι πιο σοβαρό. Η μετάβαση στο τσεκ-απ σας θα σας βοηθήσει να φροντίσετε τα προβλήματα προτού επιδεινωθούν.

Μια υγιής γλώσσα είναι πολύ σημαντική όταν σκέφτεστε την οδοντική σας υγιεινή. Πάρτε μια ξύστρα γλώσσας για όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας. Αυτά τα φθηνά οδοντιατρικά εργαλεία θα σας επιτρέψουν να αφαιρέσετε τα υπερβολικά βακτήρια από τη γλώσσα σας. Μια ξύστρα λειτουργεί τέλεια ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οδοντόβουρτσά σας.

Ελέγξτε τις ετικέτες της οδοντόκρεμάς σας. Να επιλέγετε πάντα μια οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο, αυτό είναι σημαντικό. Άλλα συστατικά είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνουν λειαντικά για να λευκαίνουν τα δόντια σας. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι αυτά τα λειαντικά είναι πολύ τραχιά στα ούλα τους και αν αυτό ισχύει για εσάς, τότε βρείτε κάποιο που δεν το κάνει.

Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας. Πολλοί άνθρωποι θα βουρτσίσουν τα δόντια τους βιαστικά. Μην το κάνεις αυτό. Φροντίστε και αφιερώστε αρκετό χρόνο όσο βουρτσίζετε τα δόντια σας. Μην το βιάζεσαι. Θα χρειαστεί ένα ή δύο λεπτά για να βουρτσίσετε καλά τα δόντια σας.

Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να αποτρέψει τις ανεπάρκειες βιταμινών που μπορεί να συμβάλλουν στην τερηδόνα και την ασθένεια των ούλων. Η σωστή διατροφή είναι ένα σκαλοπάτι στην σκάλα της καλής στοματικής υγείας. Η βιταμίνη Β και το ασβέστιο είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τα δόντια σας. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις βιταμίνες σε γαλακτοκομικά προϊόντα και φρούτα.

Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν αρκετοί γονείς που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να στολίζουν πολύ μικρά παιδιά με σιδεράκια. Ωστόσο, τα σαγόνια των παιδιών μεγαλώνουν ακόμα. Αφήστε το παιδί σας να μεγαλώσει και περιμένετε μέχρι να ενηλικιωθεί πριν του δώσετε οποιαδήποτε ορθοδοντική φροντίδα. Μπορεί να ξεφύγουν από τα προβλήματά τους αργότερα.