Δεν υπάρχει χρόνος για μακροχρόνιες αγωγές περιποίησης μαλλιών; Χρησιμοποιήστε αυτήν την εύκολη συμβουλή!

Η καλή περιποίηση των μαλλιών είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την εμφάνιση και την εντύπωση που αφήνετε. Η αλλαγή του χρώματος, του στυλ ή της κοπής μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο πώς νιώθετε για τον εαυτό σας. Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές που σας παρουσιάστηκαν για να αναπτύξετε την εμφάνιση που σας ταιριάζει.

Αν φοράς συνέχεια αλογοουρά, δεν πρέπει να δένεις την αλογοουρά κάθε φορά στο ίδιο σημείο. Ακόμη και η χρήση μαλακών, καλυμμένων με ύφασμα scrunchies, μπορεί να προκαλέσει επαναλαμβανόμενη πίεση σε αυτήν την περιοχή, η οποία θα οδηγήσει σε ενδεχόμενο σπάσιμο. Δώστε στο κεφάλι σας διακοπές από τις αλογοουρές!

Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας άθικτα και υγιή, δεν πρέπει να τα βουρτσίζετε όταν είναι βρεγμένα. Τα βρεγμένα μαλλιά καταστρέφονται πιο εύκολα από τα στεγνά. Είναι σημαντικό να βουρτσίζετε και οι δύο πριν λούσετε τα μαλλιά σας και αφού στεγνώσετε τα μαλλιά σας, για να διασφαλίσετε ότι δεν θα προκαλέσετε σπάσιμο στα μαλλιά σας.

Για να έχετε τα μαλλιά σας σε καλύτερη κατάσταση και να τα κάνετε πιο δυνατά, προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλές συσκευές στεγνώματος χειρός. Τα σίδερα για μπούκλες και τα πιστολάκια μπορούν να στεγνώσουν σοβαρά τα μαλλιά σας και μπορεί να καταστήσουν σχεδόν αδύνατο τον έλεγχο του φριζαρίσματος και την αποκατάσταση της κατάστασης. Αφήνετε κατά διαστήματα το πιστολάκι και το σίδερο για μπούκλες και αφήνετε τα μαλλιά σας να κάνουν ένα διάλειμμα από τη ζέστη.

Εάν υποφέρετε από ξηρά μαλλιά, δοκιμάστε αυτήν την απλή περιποίηση περιποίησης. Απλώς βρέξτε ελαφρά τα μαλλιά σας και χρησιμοποιήστε μεγάλη ποσότητα conditioner. Μόλις δουλέψετε το conditioner, τυλίξτε το κεφάλι σας σε μια υγρή, ζεστή πετσέτα για να συγκρατήσετε τη θερμότητα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σκουφάκι ντους ή ακόμα και πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αφού το τυλίξετε για περίπου μία ώρα, ξεπλύνετε το μαλακτικό από τα μαλλιά σας και ξεπλύνετε καλά.

Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων στα μαλλιά σας που περιέχουν αλκοόλ, καθώς τείνουν να στεγνώνουν τα μαλλιά σας. Αυτό μπορεί να είναι τρομερό για την υγεία των μαλλιών σας και πρέπει να προσέχετε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Διαβάστε τις ετικέτες και βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα που αγοράζετε είναι καλά για την υγεία των μαλλιών σας.

Όταν μαλακώνετε τα μαλλιά σας, βεβαιωθείτε ότι τα βάζετε καλά σε όλα τα μέρη των μαλλιών σας. Δώστε στο conditioner μερικά λεπτά να μουλιάσει στα μαλλιά σας πριν τα ξεπλύνετε.

Κρύος καιρός

Αποφύγετε να μένετε έξω σε κρύο καιρό για μεγάλες χρονικές περιόδους. Ο κρύος καιρός μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά και να μειώσει τα θρεπτικά συστατικά και τα έλαια που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των μαλλιών σας. Εάν πρέπει να μείνετε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, φροντίστε να δεσμεύσετε.

Αντισταθείτε στη συνήθεια να χρησιμοποιείτε μόνο έναν τύπο ή μάρκα προϊόντων μαλλιών. Μια μάρκα μπορεί να έχει κάτι νέο και διαφορετικό να προσφέρει στα μαλλιά σας. Μια άλλη μάρκα μπορεί να αφαιρέσει όλη τη συσσώρευση και να διατηρήσει το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό και υγιές.

Όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, ξεκινήστε από τις άκρες και δουλέψτε προς τα πάνω. Ξεκινήστε από τις άκρες των μαλλιών σας και βουρτσίστε τα μπερδέματα αργά για να μην καταστρέψετε τα μαλλιά σας. Αφού δουλέψετε τους κόμπους, χρησιμοποιήστε μεγάλες πινελιές, ξεκινώντας από τις ρίζες των μαλλιών σας και προχωρώντας μέχρι τις άκρες.

Κάντε την υφή μέρος του χτενίσματος σας. Όταν τα μαλλιά έχουν υφή, ο χρόνος για το styling μειώνεται σημαντικά. Μπορείτε να προσθέσετε υφή μέσα από το ίδιο το κούρεμα, το στυλ που επιλέγετε ή κάνοντας μόνιμο κυματισμό. Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή και θα αυξήσετε το σώμα που έχουν τα μαλλιά σας, καθώς και θα δώσετε στον εαυτό σας περισσότερες επιλογές όσον αφορά το πώς θα διαμορφώσετε τις λούτσες σας.

Ελέγξτε τα συστατικά των προϊόντων μαλλιών που χρησιμοποιείτε και αποφύγετε όσα περιέχουν αλκοόλ. Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στα μαλλιά σας μετά από εκτεταμένη χρήση. Μπορεί να αναπτυχθούν ερεθισμοί ή φραγμένοι πόροι, γι’ αυτό προσέξτε να βάζετε μόνο προϊόν μαλλιών στα μαλλιά σας. Εάν έχετε αυτά τα προβλήματα, μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται άσχημα.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μια σκληρή προσέγγιση όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πετσέτα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των μαλλιών. Αντίθετα, πιέστε ελαφρά την υγρασία από τα μαλλιά σας. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο μια μαλακή πετσέτα ή άλλο μαλακό υλικό που δεν θα τραβήξει τα μαλλιά σας.

Λάβετε υπόψη ότι τα μαλλιά σας θα αλλάζουν καθώς μεγαλώνετε. Αυτό είναι φυσιολογικό. Είναι φυσικό τα μαλλιά σας να υφίστανται αλλαγές, αφήνοντάς τα εύθραυστα ή πιο γκρίζα στο χρώμα. Για κάποιους, η υφή των μαλλιών τους μπορεί να αλλάξει εντελώς, με τα σγουρά μαλλιά να γίνονται ίσια ή τα ίσια μαλλιά να γίνονται σγουρά. Εάν ανησυχείτε για μια αλλαγή στην υφή των μαλλιών σας, μιλήστε με το γιατρό σας.

Μην αφήνετε τα μαλλιά σας να υποστούν ζημιά από τον ήλιο. Υπάρχουν πολλά προϊόντα styling που περιέχουν αντηλιακό. Μπορείτε να φορέσετε και καπέλο. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας, αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι είναι εξίσου σημαντικό να προστατεύετε τα μαλλιά σας. Μπορεί να καταστραφεί από τις βλαβερές ακτίνες UV, όπως ακριβώς μπορεί το δέρμα σας.

Να είστε προσεκτικοί γύρω από το χλώριο στις πισίνες. Τα μαλλιά μπορούν να καταστραφούν σοβαρά από το χλώριο. Εάν κολυμπάτε συχνά, τότε προστατέψτε τα μαλλιά σας φορώντας σκουφάκι. Τα μαλλιά σας θα μουλιάσουν το καθαρό νερό αντί για το χλωριωμένο νερό. Οι περισσότερες πισίνες συνιστούν να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας το ντους τους πριν μπείτε στο νερό ούτως ή άλλως. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση του χλωρίου από τα μαλλιά σας.

Μάθετε τις τεχνικές για το κούρεμα των μαλλιών σας. Το να πηγαίνετε σε ένα κομμωτήριο κάθε 6 εβδομάδες για κούρεμα μαλλιών μπορεί να σας κοστίσει πολλά χρήματα, οπότε το να μάθετε να κόβετε τα μαλλιά σας μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Μπορείτε να βρείτε πολλά εκπαιδευτικά βίντεο στο YouTube σχετικά με το πώς να κόψετε τα μαλλιά σας. μπορείτε να μάθετε πολλά από αυτά τα βίντεο.

Θέλετε να μεταδώσετε μια συγκεκριμένη εμφάνιση στον κόσμο και η περιποίηση των μαλλιών σας είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού. Μην κάνετε τίποτα που είναι έξω από τη ζώνη άνεσής σας, αλλά δοκιμάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικά στυλ και χρώματα για να βοηθήσετε να μεταδώσετε την προσωπικότητά σας. Κρατήστε όλα όσα διαβάσατε στο μυαλό σας για να φροντίσετε να φροντίζετε πολύ τα μαλλιά σας!