Έρχεται η θερινή ώρα: Πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά

Όλοι ξέρουμε πόσο ντροπιασμένοι είμαστε να χάσουμε μια ώρα πολύτιμου ύπνου για τη θερινή ώρα, αλλά συνήθως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε άφθονες ποσότητες καφέ και να αντλήσουμε άνεση από τη γνώση ότι Κιρκαδικά συστήματα θα εξομαλυνθεί (τελικά). Δυστυχώς, δεν μπορούμε πραγματικά να κάνουμε το ίδιο με τα παιδιά μας που απλά δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να σηκωθούν από το κρεβάτι πολύ νωρίς για το σχολείο, τη γυμναστική ή την προπόνηση μπάσκετ. Και είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τα μικρά παιδιά που δεν εκτιμούν πλήρως το υπέροχο γεγονός ότι θα σβήσει το φως αργότερα μέσα στην ημέρα.

Κουράστε τους!

Είμαστε μεγάλοι θαυμαστές αυτού. Τρέξτε τα όλη μέρα το Σάββατο, οπότε μέχρι να βραδιάσει, θα γυρίσουν ευχαρίστως μια ώρα νωρίτερα χωρίς παράπονο. Προγραμματίστε μια ειδική δραστηριότητα, κάτι με πολύ περπάτημα. Ίσως δοκιμάσετε το ζαχαράρισμα σφενδάμου; Ο εξωτερικός αέρας και η ζάχαρη μπορεί να κάνουν έναν τέλειο συνδυασμό.

Παίρνω έναν υπνάκο

Ακόμα κι αν τα παιδιά σας είναι πολύ μεγάλα για ύπνο, το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου συνιστά να κάνετε μια μικρή αναβολή το απόγευμα της Κυριακής για να καλύψετε τυχόν ZZZ που χάσατε το βράδυ του Σαββάτου (απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου). Αν δεν μπορείτε να πείσετε τα μικρά να πάρουν έναν πλήρη υπνάκο, δοκιμάστε να βάλετε χαλαρωτική μουσική, να χαμηλώσετε τα φώτα και να περάσετε λίγο ήσυχο χρόνο.

Είμαι οικότροφος

Ναι, ξέρουμε ότι φαίνεται απίθανο, αλλά το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου συνιστά επίσης να κοιμάστε μέσα, αν είναι δυνατόν. Κάντε το δωμάτιο όσο πιο σκοτεινό μπορείτε και αφαιρέστε τυχόν ρολόγια που μπορεί να έχουν τα παιδιά στο δωμάτιό τους. Μπορεί να είναι μακρινό, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε για τη λογική όλων.

Η συνέπεια είναι το κλειδί

Ενώ το φως έξω και η ώρα αλλάζουν, δεν σημαίνει ότι είναι καθημερινά ρουτίνες πρέπει (τουλάχιστον όχι πάρα πολύ). Ακόμα κι αν τα παιδιά σας αισθάνονται τα αποτελέσματα, προσπαθήστε να τηρείτε την τυπική σας καθημερινότητα όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα τους βοηθήσει να προσαρμοστούν χωρίς πολύ χάος τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και πριν τον ύπνο.

Περιμένετε να προσαρμοστούν

Η προσαρμογή στη θερινή ώρα και ο έλεγχος των προαναφερθέντων κιρκάδιων ρυθμών είναι σαν να προσαρμόζεστε στο jet lag. Μερικές φορές απλά χρειάζεται χρόνος.