Έγκαιρες συμβουλές για επιτυχή και διαρκή απώλεια βάρους

Τα υπέρβαρα άτομα όχι μόνο θέλουν να απαλλαγούν από το σωματικό τους βάρος, θέλουν επίσης να απαλλαγούν από αυτό πολύ γρήγορα. Αυτό προκαλεί περισσότερες αποτυχημένες δίαιτες από οτιδήποτε άλλο, και αυτός είναι ένας τεράστιος λόγος για τον οποίο όλοι όσοι κάνουν δίαιτα πρέπει να ελέγξουν αυτές τις συμβουλές πριν επιχειρήσουν να μπουν σε δίαιτα, στα τυφλά. Όσο περισσότερες πληροφορίες έχετε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας σας.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να ξεκινήσετε να κάνετε HIIT cardio. Το «HIIT» είναι συντομογραφία για διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης. Αυτή η προπόνηση είναι εξαιρετική γιατί μειώνετε δραστικά τον χρόνο που αφιερώνετε στο γυμναστήριο και αυτή η μέθοδος είναι αποδεδειγμένα πιο αποτελεσματική από την κανονική άσκηση.

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να φροντίζετε να ζυγίζεστε τακτικά. Αυτό διασφαλίζει ότι παραμένετε σε καλό δρόμο και σας βοηθά να εστιάσετε στην πρόοδο που έχετε σημειώσει. Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να ζυγίζετε περίπου μία φορά την εβδομάδα για να έχετε μια καλή ιδέα για την απώλεια ή την αύξηση του βάρους σας.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να σηκώνετε το τηλέφωνο και να καλείτε έναν φίλο κάθε φορά που αισθάνεστε πεινασμένοι. Εάν τηλεφωνήσετε σε έναν φίλο όποτε αισθάνεστε πεινασμένοι, θα αποσπάσετε την προσοχή σας και θα χάσετε ξαφνικά την επιθυμία που είχατε να φάτε κάτι. Οι φίλοι σας δεν θα πειράζουν να ξέρουν ότι σας βοηθούν επίσης.

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα του φαγητού που τρώτε και να χάσετε βάρος. Είναι πολύ δύσκολο για τα περισσότερα άτομα να στερηθούν από τον εαυτό τους τα πράγματα που απολαμβάνουν. Αντί να προσπαθείτε να μειώσετε, τρώτε περισσότερα από τα υγιεινά τρόφιμα που σας αρέσουν περισσότερο. Η περιποίηση του εαυτού σας με ένα μπολ edamame ή πεπόνι μελιτώματος θα σας κρατήσει εντός του γενικού στόχου θερμίδων για την ημέρα, ενώ θα εξακολουθεί να ικανοποιεί τις λιγούρες για φαγητό.

Στην προσπάθεια να χάσετε βάρος, μην το παρακάνετε. Κάντε αλλαγές σταδιακά. Εάν αλλάξετε δραστικά τον τρόπο ζωής σας, ναι, θα χάσετε βάρος, αλλά θα το επιμείνετε; Εισαγάγετε σταδιακά αλλαγές στη ζωή σας και θα είναι πιο πιθανό να το διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι υπέροχα για εσάς. Περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που βοηθούν τον μεταβολισμό σας. Έχουν επίσης πολύ λίγες θερμίδες. Θα σας κρατήσουν χορτάτους και θα αποτελέσουν μια έξυπνη εναλλακτική σε άλλα σνακ.

Κλείστε την τηλεόραση και καθίστε μαζί σαν οικογένεια όταν τρώτε. Οι περισπασμοί είναι ένα πρόβλημα με τα περισσότερα παιδιά. Όταν αφαιρείτε τυχόν περισπασμούς όπως η τηλεόραση, το παιδί σας μπορεί να επικεντρωθεί στο φαγητό. Το να κάθεστε μαζί ως οικογένεια προάγει επίσης μια αίσθηση ευεξίας που κάνει το παιδί σας να θέλει να φάει και να απολαύσει τον οικογενειακό χρόνο.

Παρακολουθήστε τις ημερήσιες θερμίδες σας. Κρατήστε ένα καλό αρχείο για το πόσες θερμίδες περιέχει το γεύμα σας όταν το τρώτε. Τούτου λεχθέντος, καταναλώνοντας τη σωστή ποσότητα θερμίδων, μπορείτε να υπολογίσετε πόσες πρέπει να καταναλώνετε σε καθημερινή βάση.

Μην κάνετε πολλά crunches αν προσπαθείτε να χάσετε λίπος από την κοιλιά. Τα κρίσιμα δεν καίνε πολύ λίπος και η υπερβολική προσοχή στους κοιλιακούς σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πλάτη και τη στάση σας. Όταν ασκείστε για απώλεια βάρους, προσπαθήστε να διατηρήσετε μια ισορροπημένη προσέγγιση, ώστε να μπορείτε να χάσετε βάρος παντού.

Κατά τη διάρκεια που θα αρχίσετε να χάνετε βάρος, θα βγείτε με τους φίλους σας και πιθανόν να έχετε ένα τεράστιο δείπνο που δεν είναι καθόλου μέρος των διατροφικών σας σχεδίων. Αντί απλώς να τα παρατάτε και να συνεχίσετε να κάνετε το ίδιο πράγμα, απλώς συνεχίστε την κανονική προπόνηση και τη διατροφή σας.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος είναι να αξιοποιήσετε τη δύναμη της οπτικοποίησης. Οραματίζοντας πώς θέλουμε να δείχνουν και να νιώθουμε τα σώματά μας στο μέλλον, θα είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι για να παραμείνουμε στους στόχους μας για τη φυσική κατάσταση. Η οπτικοποίηση είναι πραγματικά το κλειδί για την απώλεια βάρους.

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβάλλετε τα μεγέθη των μερίδων σας. Ένας τυπικός άνθρωπος χρειάζεται μόνο 1.854 θερμίδες την ημέρα. Το να τρώτε περισσότερο από αυτό απλώς προσθέτει βάρος και δεν έχει καμία θρεπτική αξία για το σώμα σας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την παλάμη του χεριού σας για να μετρήσετε το μέγεθος της μερίδας που πρέπει να φάτε.

Μην αφήνετε το φαγητό σας να αγγίξει! Όταν γεμίζετε το πιάτο σας για ένα γεύμα, σκεφτείτε ότι έχετε μόνο ένα πιάτο, όχι δευτερόλεπτα! Επίσης, μην αφήνετε το φαγητό σας να αγγίζει. Κρατήστε τον πουρέ πατάτας σε ένα σωρό, τη χοιρινή μπριζόλα σε ένα άλλο και το μπρόκολο σε ένα άλλο. Με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο πιθανό να μην τρώτε υπερβολικά επειδή, στην πραγματικότητα, ελέγχετε το μέγεθος της μερίδας σας.

Μπορεί να μην υπάρχει άμεση λύση εκεί έξω, αλλά το να μάθετε πώς μπορείτε να χάσετε βάρος είναι το πρώτο σας βήμα για να το κάνετε πραγματικά. Θυμηθείτε, ποτέ δεν θέλετε να μπείτε σε μια δίαιτα στα τυφλά. Χρειάζεστε πάντα κάποιες στέρεες πληροφορίες για να βασιστείτε. Ακολουθήστε τις συμβουλές που έχετε μάθει εδώ και ξεκινήστε να φτιάχνετε το σχέδιο απώλειας βάρους σας.